Benny the Butcher - Everybody Can't Go (2024)

Label: Def Jam

1. Jermanie’s Graduation (3:37)
  2. Bron (2:28)
  3. Big Dog (4:11)

met Lil Wayne

4. Everybody Can’t Go (2:24)

met Kyle Banks

5. TMVTL (4:03)
  6. Back Again (3:20)

met Snoop Dogg

7. One Foot In (2:44)

met Stove God Cooks

8. Buffalo Kitchen Club (2:24)

met Armani Caesar

9. Pillow Talk & Slander (3:07)

met Jadakiss en Babyface Ray

10. How to Rap (2:42)
  11. Griselda Express (5:45)

met Westside Gunn, Conway the Machine en Rick Hyde

12. Big Tymers (3:32)

met Peezy

avatar van Yestsida
Zou het album van het jaar al zo vroeg komen?

avatar van JRLA
JRLA (crew)
Album geluisterd.. Benny moe.. dat ben ik... ook wel Hit-Boy en Alchemist moe... Dit gaat hem niet worden...

Edit: Nogmaals geluisterd.. Ben er wel uit..Benny rapt weer over hetzelfde over wederom dezelfde beats.. Het vernieuwd niet hetzelfde kunstje dat op TT3 werkte wordt nu uitgekauwd tot de max.. 2*

avatar van Nr.4
Ik vind de drie tracks die al eerder naar buiten kwamen wel hard. Morgen de rest eens checken.

avatar van Delars
Kei- en keihard. Samen met TT3 zijn beste plaat. The Butcher coming!

avatar van Mausie
Het is altijd wel weer uitkijken naar de track met de hele Griselda gang en ook deze keer stellen ze niet teleur. Single Bron ook hard! Big Dog kan ik niks mee en One Foot In wordt om zeep geholpen door dat irritante refrein.

avatar van Silky & Smooth
Het klinkt allemaal maar een beetje zoals de naam van de gastartiest op nummer 12...

avatar van -marco-
Kan hier wel wat mee itt de meeste Griselda platen. Lekker, gewoon lekker

avatar van Nr.4
Werd hier gisteren ook wel vrolijk van. En ik vind het refrein van One foot in juist dope.

Deranged
Armani Caesar die ons laat weten dat ze een d*ck kan laten verdwijnen is zoals ik haar ken en altijd graag mag horen.

Die Hit-Boy producties echter blijf ik geen fan van en Alchemist heb ik ook wel eens beter gehoord.

Benny is verder gewoon in vorm maar denk al met al dat dit net als Burden of Proof een release is van hem die mij net wat minder ligt.

avatar van Kos
Kos
Niet de meest originele producties idd.

avatar van Johnny Marr
Had deze ff gemist, keihard weer zeg.

avatar van Silky & Smooth
Meh, normaal wel fan van Hit-Boy, maar dit is niet zijn sterkste werk... De sample van How To Rap is bijvoorbeeld jammer en slecht gebruikt. Everybody Can't Go is dan wel weer heerlijk, bijna old-Kanye sfeertje. Verder zijn de opener, Pillow Talk & Slander en Griselda Express wel aardig. Helaas geen nummers van het niveau Johnny P's Caddy...

avatar van Yestsida
Niet dé knaller waar ik op gehoopt had.

Het heeft even geduurd voor dit Def Jam/major label-debuutalbum van Benny the Butcher het daglicht zag, even geduurd in "Griselda"-termen dan toch. Everybody Can't Go was in 2023 al klaar maar omdat dat jaar, volgens Benny, zo middelmatig was voor Hip Hop koos hij ervoor om dit album in 2024 uit te brengen zodat de lat hoog staat voor de rappers die na hem uitkomen in 2024. Oprecht dacht ik dat dit wel het album van het jaar ging worden maar die kwaliteit heeft het toch net niet. Slecht is het verre van, maar een instant classic ook zeker niet.

The Alchemist en Hit-Boy zijn de enige twee producers van Benny the Butcher zijn vierde studioalbum. Jermaine's Graduation, Big Dog, TMVTL, Buffalo Kitchen Club en Griselda Express zijn geproduceerd door ALC, de overige nummers door Hit-Boy.
Hit-Boy bewees keer op keer een geweldige chemie te hebben met Nas, op Burden of Proof was voor mij al duidelijk dat dit niet geldt met Benny. De producties op deze LP klinken altijd wel prima, toch hoor ik de gastheer liever over beats van ALC én Daringer zoals bij de Tana Talk-serie. Hit-Boy is iets te gelikt voor Benny.

Mijn absolute topfavorieten zijn Jermaine's Graduation, BRON, Big Dog, One Foot In, Buffalo Kitchen Club, Griselda Express en Big Tymers. Heerlijke nummers... al moet ik Silky & Smooth bijstaan in het feit dat ze geen van allen het niveau van Johnny P's Caddy halen.
Lil' Wayne is wederom in topvorm op Big Dog, Stove God Cooks doet wat 'ie moet doen op One Foot In en Armani Caesar klinkt ook weer subliem op Buffalo Kitchen Club.

De titeltrack vind ik ook geweldig klinken, al verpest de zang van Kyle Banks dit wel voor een deel. TMVTL en How to Rap klinken als 13-in-een-dozijn Griselda-tracks. Back Again met Snoop Dogg vind ik ook heerlijk, al mocht dat nummer langer doorgaan. Die track heeft een "outro" van ongeveer 1:20 minuten, dan had ik liever een extra strofe gehad.
Benny en Jadakiss doen het geweldig op Pillow Talk & Slander, die Babyface Ray had ik kunnen missen.

3,5* vind ik toch te weinig voor Everybody Can't Go, daarom ligt mijn cijfer iets hoger.

Kleine 4*.

avatar van overmars89
Kleine 3.5* . neig ook een beetje naar een 3*. Ik ben best te spreken over de producties, maar de samenhang met Benny is er helaas niet altijd. Zoals bijv: op Bron; harde beat, maar op het refrein klinkt Benny houterig. De features van Kelly Banks, Jada, Babyface voegen allemaal niets toe en die tracks zijn af en toe zelfs storend.

Eigenlijk staan er maar 4 hele toffe tracks op en dat zijn; Jermaine's Graduation, Big Dog, How To Rap & Griselda Express.

avatar van Delars
Ik kom ook terug op mijn initiële enthousiasme; dit is bij lange na niet zo sterk als dat TT3 is.

avatar van MAS
MAS
Weet niet zo goed wat ik hier van vind. Benny is gewoon een harde rapper, maar het klinkt toch allemaal alsof ik het al eerder gehoord heb. Dit komt denk ik vooral door de prima, maar weinig originele beats van Hit-boy. Daarnaast is er ook een kwaliteitsverschil tussen de featurings. Zo komt Lil Wayne keihard, terwijl Kyla Banks maar saai is en Snoop eigenlijk geen meerwaarde heeft.

avatar van Nr.4
Deze keihard draaien op cd'ke is king. Die beats van Hit-Boy vind ik vet hoor. Hoor er een beetje dat triomfantelijke en over de top arrogante van Jay-Z op Dynasty album in. Dik album.

avatar van Weirdo Wizzy
Best een lekker album van Benny the Butcher. Hit-Boy en The Alchemist leveren lekkere producties af. Toffe bijdrages van oa Armani Ceasar, Stove God Cooks en zijn maatjes van Griselda. Goede speelduur. Eigenlijk best veel positiefs over te zeggen, maar om het topper te noemen, daarvoor mist het toch net wat extra's. Wel gewoon kwaliteit. Aangevinkte nummers zijn: Big Dog, One Foot In en Buffalo Kitchen Club. 3,5 ster

avatar van Kramer
JRLA schreef:
Benny moe

Ik wel.

avatar van Delars
Bij nader inzien zeer weinig replay value.

avatar van Nr.4
Draai 'm juist heel veel. Ben misschien wel de enige als ik het zo om me heen ook hoor, maar vind dit echt keihard.

avatar van thomzi50
MAS schreef:

Helemaal mee eens, ja. Als dit mijn eerste Benny-tape was geweest, was ik er zeker voor gevallen, maar nu glijdt het toch grotendeels langs me heen helaas.