Bipolar Architecture - Depressionland (2022)

Duitsland
Uitgebracht in eigen beheer

1. Depressionland (6:06)
  2. The Criticizer (6:00)
  3. Expectations (6:03)
  4. If Words Were Swords (6:27)
  5. Dystopia Is the Reality (5:53)
  6. Surrealistic Forces (5:23)
  7. The Tragic Protagonist (5:15)
  8. So I Altered (4:57)
  9. Papercuts (6:26)
avatar van james_cameron
Het voortdurende eentonige geschreeuw van de zanger is niet bepaald het visitekaartje van deze duitse band, maar met de muziek is weinig mis. De mistroostige, melancholisch klinkende death metal zit doortimmerd in elkaar en beukt fijn door, afwisselend mid- en uptempo. De moderne geluidseffecten zijn ook cool gedaan. Met een betere zanger was de stootkracht nog groter geweest, maar al met al is dit toch wel een degelijk debuut.

avatar van legian
Deze voorganger mag er ook best wezen. Hij weet mij niet ze te pakken als de opvolger, maar muzikaal zit deze ook dik in orde wat mij betreft. Hier en daar is wel te merken dat ze iets minder verfijnd uit de hoek komen, maar ook dat heeft zo zijn charme.
Erg fijne plaat. ABDrums, ProGNerD vergeet deze niet