Erra - Cure (2024)

1. Cure (3:45)
  2. Rumor of Light (4:02)
  3. Idle Wild (4:12)
  4. Blue Reverie (5:01)
  5. Slow Sour Bleed (4:07)
  6. Wish (1:25)
  7. Glimpse (4:23)
  8. Past Life Persona (4:40)
  9. Crawl Backwards Out of Heaven (3:22)
  10. End to Excess (4:11)
  11. Pale Iris (4:23)
  12. Wave (4:58)
avatar van gigage
De band staat dit jaar op het metal core heaven festival ( want alle populaire metalcore bands geven acte de présence) Jera on Air. De progressive Core bands zoals Shadow of Intent en deze Erra zijn voor mij wel de hoogtepunten van het genre. Na de prima technisch strakke self titled release ( 2021) ben ik benieuwd of ze deze lijn door kunnen trekken.

De singles Cure en Blue Reverie tappen echter uit een iets ander vaatje, minder Core, meer progressive. Ik vind het best aardig.

avatar van james_cameron
Hoewel bij vlagen meer ingetogen is dit wat mij betreft het beste album van de band tot nu toe. Er is meer variatie tussen en binnen de verschillende tracks en het songmateriaal blijft beter hangen dan voorheen. Het technische gefreak wordt tot een minimum beperkt en de nummers krijgen meer ruimte om te ademen, daarbij geholpen door een eersteklas productie. En een nummer als Crawl Backwards Out Of Heaven heerst.