Home Counties - Exactly as It Seems (2024)

Label: Submarine Cat

1. Uptight (4:39)
  2. Bethnal Green (2:58)
  3. Funk U Up (2:39)
  4. Dividing Lines (3:19)
  5. Push Comes to Shove (5:06)
  6. Wild Guess (3:32)
  7. You Break It, You Bought It (2:45)
  8. Cradle, Coffin (3:22)
  9. Exactly as It Seems (2:57)
  10. Posthumous Spreadsheets (6:00)
avatar van blur8
Home Counties heeft de meest interessante albumrelease deze week waar nog maar bar weinig aandacht voor is. Dan zijn vast de recente singels nog niet gehoord. Want daar is super frisse IndiePop te horen met veel ritmische gitaren en eigenzinnige synths. Op eerdere EP’s waren vooral flarden van goede bedoelingen te horen, die net niet voldoende zeggingskracht meekregen. Dat punt is wat mij betreft opgelost met veel meer melodie gecombineerd met dwarse complexe songs op dansbare beats en ook nog pakkende teksten. Zag ze vorig jaar aan het werk tijdens Left ofthe Dial festival en daar werd duidelijk dat ze live top zijn met een indrukwekkende en gevarieerde set.
Op recente promo foto’s staan 2 koppies, terwijl ze op het podium met ze zessen staan, net zoals de spotify credits, Weer verwarring. Toch lijkt gitarist Conor Kearney de kern van de band lijkt te zijn, omdat ie ook het album produceerde. Met andere woorden: Ik kijk zeer uit naar ‘Exactly as It Seems’.