Kacey Musgraves - Deeper Well (2024)

Pop / Country
Label: Interscope

1. Cardinal (3:11)
  2. Deeper Well (3:52)
  3. Too Good to Be True (2:40)
  4. Moving Out (3:09)
  5. Giver / Taker (3:10)
  6. Sway (3:11)
  7. Dinner with Friends (2:57)
  8. Heart of the Woods (2:16)
  9. Jade Green (2:58)
  10. The Architect (2:57)
  11. Lonely Millionaire (3:06)
  12. Heaven Is (2:44)
  13. Anime Eyes (3:18)
  14. Nothing to Be Scared Of (2:33)
  15. Ruthless * (3:26)
  16. Little Sister * (3:03)
  17. Flower Child * (2:38)
  18. Superbloom * (3:02)

met Leon Bridges

19. Perfection * (2:56)

met Tiny Habits

20. Arm's Length * (3:58)
  21. Irish Goodbye * (2:19)
avatar van Slowgaze
Kees is terug.

avatar van Edgar18
Deeper Well

Na twee luisterbeurten vind ik het al beter dan alles op star-crossed. Qua geluid lijkt ze terug te gaan naar de Pageant Material periode. Benieuwd of dat op de rest van het album ook het geval is.

avatar van Juul1998B
Hoop dat ze wat meer de country kant opgaat zoals bij pageant material. Vond haar laatste album veeel minder.
Maar, veel zin in!

avatar van Silky & Smooth
Op basis van wat ik zie tot krijg ik wel het gevoel dat ze wel wat terug naar die country-periode. Sowieso zin in!

Same Trailer Different Park, trouwens

avatar van vinylbeleving
Jaaaa Kees is back! Deeper Well is een bloedmooie en eerlijke track. Hopelijk een return to form, want star-crossed was toch een wat mager album.

Meteen ge-preorderd, de limited edition cover. Kees in dr sas, nakend in het gras.
Zin in het album!

vinylbeleving schreef:
Zin in het album!

Yes, ik ook. Wist trouwens niet dat hier zoveel fans waren op MuMe...

avatar van Silky & Smooth
Zeker een mooie dame! Al ben ik niet zozeer kapot van haar transformatie door de jaren heen, maar goed... Verder ook niet echt van belang. Haar muziek is doorgaans prachtig (al moet ik weer eens even in haar recentere werk duiken).

avatar van Blitz!
Een nieuw album van Kacey is voor mij altijd een feest
Wat een prachtig nummer is Deeper Well, hopelijk borduurt het album verder op deze sound.

avatar van Juul1998B
Too good to be true is een filler, en dat als single. Deeper well is veeeel beter!

Juul1998B schreef:

Een filler weer ik niet, want misschien past Too good to be true wel heel mooi in de flow van het album. Een echt goede single is het nochtans niet, het liedje mist een goede bridge of een extra refrein. Aardig, niks aan de hand liedje. Niet slecht maar ook niet bijzonder. Deeper Well is inderdaad veeeul beter!

Off topic: Kees komt voor een optreden naar Paradiso, en al best snel! Mezelf meteen aangemeld via haar website voor de pre order/early bird. Zin in!

avatar van Zwaagje
De twee singles beloven veel goed en ja....voor mij is ze altijd een guilty pleasure geweest. Het glazuur springt spontaan van mijn gebit, maar van haar kan ik het hebben.

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Opmerkingen verwijderd die niets met dit album of met de artiest Kacey Musgraves van doen hebben

avatar van erwinz
Prachtig en verrassend ingetogen album. Minder pop dan op de laatste twee albums.

avatar van Silky & Smooth
Jij hebt hem al geluisterd? Ben benieuwd! De singles deden dit geluid inderdaad vermoeden. Beetje terug Same Trailer, Different Park (hoop ik).

Silky & Smooth schreef:

Ja, maar wel wat minder country. Totaal anders dan Star-Crossed in ieder geval.

avatar van Lambchop
Golden hour is natuurlijk een top album. Ben benieuwd of hier ook van die krakers op zitten.

avatar van Juul1998B
Ironisch gezien vind ik golden hour juist haar minste. Te poppy en te commercieel, ze verlaat daar waar ze goed in is. Country nummers maken. Hoop dat we op dit album meer nummers krijgen in de trend van pageant material en same trailer different park.
Lets pray

Juul1998B schreef:
Lets pray

Komt goed, maar wel wat minder country.

Een vrij puur album, zeker gezien de vorige twee albums. Nou ben ik een groot fan van Golden Hour (mede dankzij een onvergetelijke roadtrip dat jaar in de V.S.), maar Star-Crossed deed het een stuk minder voor mij.

De nadruk ligt nu wat meer op folk. Vrij dromerig, maar niet zweverig.

Een warm album waar goed van te genieten valt en het bevalt me beter dan de voorganger. De impact van Golden Hour gaat nooit meer geëvenaard worden voor mij, tenzij het komende zomer weer hetzelfde gaat doen als Golden Hour in 2018. Want deze zomer een terugkeer naar de V.S. met wederom een roadtrip, ook nog eens in het kader van muziek. Dus wie weet. Ik had in 2018 nooit kunnen bedenken dat dat album zoveel herinneringen zou gaan opbrengen voor wat tot nu toe de mooiste vakantie ooit bleek te zijn. Misschien gaat Deeper Well straks wel hetzelfde doen....... maar zoiets kun je nooit afdwingen.

Blijft over een fijn en prettig nieuw album van Kacey waar ik een positieve waardering voor heb.

avatar van vinylbeleving
Erg herkenbaar verhaal van Golden Hour aERodynamIC al was dat album vooral mijn soundtrack van de zomer in Kroatië.
Ik zet dat album ook vaak op luie zonnige zondagen op. Zo zijn de eerste tonen van Slow Burn zijn voor mij altijd verbonden aan de geur van verse koffie.

Na het toch wel teleurstellende album star crossed is Kacey nu terug met een nieuw album waarop roots en country invloeden weer meer naar voren komen.

Op het eerste gehoor kent Deeper Well een kleine valse start. Cardinal is een beetje een matige opener, zeker met een opener als Slow Burn nog vers in het geheugen.
Maar dat alles ben ik alweer vergeten met de eerste tonen van Deeper Well. Dat blijft toch een prachtige single. Sway is een vroeg hoogtepunt en Lonely Millionaire klinkt ook erg fijn op het eerste gehoor. De spitsvondige teksten Lijkt Kacey wat achterwege te laten op Deeper Well , maar het is toch wel weer genieten en ergens voelt dit album ook meteen weer vertrouwd na het iets te hippe Star crossed.
Dit weekend ga ik lekker veel luisteren naar Deeper Well, wie weet wordt dit album wel net zo verslavend als Golden Hour!

avatar van Blitz!
Degelijk, maar weinig verrassend nieuw Kacey album. Golden Hour blijft voor mij haar beste album. Country met pop-invloeden en dit op een meesterlijke wijze gebracht.
Ik had graag iets meer variatie gehoord op Deeper Well, niettemin toch een prima album!

avatar van Zwaagje
Ook de Volkskrant is positief en de eerste luisterbeurt bevalt goed bij mij. Ik stem nog niet, daarvoor heb ik het album nog onvoldoende gehoord, maar enthousiast ben ik zeker!

KACEY MUSGRAVES ★★★★☆ - digitalekrant.volkskrant.nl

erwinz schreef:

avatar van brt
brt
Zwaagje schreef:

Ik mis in deze wel je uitgebreide recensie.

Wees gerust, die komt heus wel, erwinz een beetje kennende (want volgend)

avatar van Juul1998B
Helaas een redelijk saai en voorspelbaar album dat nog gered wordt door de schoonheid van eenvoud.
Golden hour was ik ook al geen super grote fan van maar zelfs dat album had nog memorabele momenten.
Jammer dat ze het niveau van pageant material (en daarvoor) niet heeft weten vast te houden en vooral jammer dat ze haar country kant voor het grootste gedeelte heeft losgelaten. Dit is gewoon redelijke standaard pop met heel licht in de verte folk.

Ergens is het logisch (commercieel gezien) dat ze wel voortborduurt op de sound van golden hour, omdat ze daardoor veel fans heeft gekregen die ze nooit zou krijgen als ze weer country nummers ging maken. Jammer, maar voor de pop liefhebbers zal dit album wel beter liggen.
Nergens wordt het slecht maar erg warm word ik er niet van.

Zwaagje schreef:

Komt morgen

avatar van Edgar18
vinylbeleving schreef:

Vinylbeleving beschrijft hierboven eigenlijk precies hoe ik mijn eerste luisterbeurt van Deeper Well ervaren heb. En daar voeg ik nog graag aan toe dat ik het graag een beetje meer country en een beetje minder poppy had gehad. Iets dat ik hierboven ook al een paar keer zag staan.

Maar, één luisterbeurt gehad pas. Ook ik ga dit album lekker vaak draaien komend weekend. Kijken wat ie doet!

avatar van Kevin91
Toch grappig hoe smaken kunnen verschillen, want Cardinal is voor mij een van de hoogtepunten van het album met daarna het eveneens prachtige Deeper Well. Vervolgens verlies ik mijn aandacht tot het mooie Jade Green, The Architect en Lonely Millionaire. Ik ga 'm ook veel draaien dit weekend en wie weet zijn er dan toch weer andere tracks die me opvallen. Voor nu al met al een prachtig album, dat dichter in de buurt komt van Golden Hour dan de mindere voorganger Star-Crossed.

avatar van vinylbeleving
Phoe, Moving Out en Dinner With friends vallen nu ook positief op. Wat een prachtige nummers, tekstueel en muzikaal. Alsof Kacey een warme deken over je geen legt. Dit gaat nog een mooi weekend met vele luister uren opleveren!

avatar van erwinz
Recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: Kacey Musgraves - Deeper Well - dekrentenuitdepop.blogspot.com

Kacey Musgraves - Deeper Well
Na het in alle opzichten geweldige Golden Hour viel Kacey Musgraves diep met het haar mislukte breakup album Star-Crossed, maar ze revancheert zich op indrukwekkende wijze met het ingetogen en folky Deeper Well

Kacey Musgraves moest zichzelf opnieuw uitvinden na het niet erg geslaagde breakup album Star-Crossed en laat op Deeper Well horen dat ze hier glansrijk in geslaagd is. De Amerikaanse muzikante kiest op Deeper Well vooral voor invloeden uit de folk en voor een geluid zonder opsmuk, al is de productie van het album bijna stiekem toch van een grote schoonheid. Kacey Musgraves zingt ook op Deeper Well weer de sterren van de hemel, maar heeft na het tegenvallende vorige album ook de kunst van het schrijven van zeer memorabele popsongs weer hervonden. Het zijn songs die je na een keer horen voorgoed wilt koesteren en Deeper Well wordt echt alleen maar mooier en interessanter.

Ik heb enorm zwak voor Same Trailer Different Park uit 2013 en Pageant Material uit 2015, maar mijn liefde voor de muziek van Kacey Musgraves steeg pas echt tot bijna angstaanjagend grote hoogten toen in 2018 Golden Hour verscheen. Het mede door Ian Fitchuk en Daniel Tashian geproduceerde album bevatte wat minder country en wat meer pop en kreeg daarom vooral het etiket countrypop opgeplakt. Ik ben zelf zeker niet vies van goed gemaakte countrypop en schaar Golden Hour persoonlijk onder de allerbeste albums in het genre en bovendien tot mijn favoriete albums aller tijden.

Ook zes jaar later word ik nog altijd heel gelukkig van Golden Hour, dat ik koester van de eerste tot en met de laatste track. Opvolger Star-Crossed kwam in 2021 daarentegen heel hard aan en zeker niet in positieve zin. Het breakup album van Kacey Musgraves had een van melancholie overlopend countryalbum zonder opsmuk kunnen zijn, maar het werd een vooral elektronisch ingekleurd, nogal overgeproduceerd en over het algemeen zouteloos popalbum. Met de zang van Kacey Musgraves was niet zo heel veel mis op Star-Crossed, maar het album moest het doen zonder de zo memorabele popsongs van zijn voorgangers.

Die memorabele popsongs zijn gelukkig weer terug op het deze week verschenen Deeper Well, dat normaal gesproken mijn jaarlijstje gaat aanvoeren dit jaar. Ondanks het totaal mislukte Star-Crossed heeft Kacey Musgraves voor Deeper Well wederom een beroep gedaan op producers Daniel Tashian en Ian Fitchuk, die dit keer gelukkig weer wel vakwerk hebben afgeleverd. Op het in de legendarische Electric Lady studio in New York opgenomen Deeper Well verlaat Kacey Musgraves de weinig aansprekende en gladde popmuziek van Star-Crossed en keert ze terug naar de Amerikaanse rootsmuziek.

Zeker vergeleken met Same Trailer Different Park en Pageant Material hebben invloeden uit de country flink aan terrein verloren, want op Deeper Well staan vooral folksongs. Deeper Well ligt in muzikaal opzicht het dichtst bij Golden Hour, maar de twee albums zijn zeker niet tegen elkaar inwisselbaar. Op Deeper Well kiest Kacey Musgraves voornamelijk voor behoorlijk ingetogen en op het eerste gehoor nogal sober ingekleurde songs en niet voor het rijke en kosmische geluid van Golden Hour.

Veel songs op Deeper Well worden gedomineerd door akoestisch snarenwerk en de unieke en wonderschone stem van Kacey Musgraves, wat een warm en intiem geluid oplevert. De stem van de Amerikaanse muzikante is nog altijd uit duizenden herkenbaar en betovert veertien tracks lang. Bij vluchtige beluistering lijkt Deeper Well misschien een sober folkalbum, maar luister met de koptelefoon en je hoort hoe rijk en sfeervol het geluid is op het album en hoe knap de productie.

Achter de akoestische gitaren en de stem van Kacey Musgraves zijn subtiele maar bijzonder mooie versiersels van onder andere synths, strijkers, bas en percussie verstopt, wat zorgt voor het beeldende karakter dat ook Golden Hour zo bijzonder maakte. De songs op Star-Crossed gaan bij mij, ook na talloze keren horen, het ene oor in en het andere oor weer uit, maar de songs op Deeper Well zijn me inmiddels stuk voor stuk zeer dierbaar, ook de songs die ik op het eerste gehoor wat gewoontjes vond.

Kacey Musgraves viel diep met het zwaar tegenvallende Star-Crossed, maar heeft de goede vorm van Golden Hour hervonden op het prachtige Deeper Well. Ik moet eerlijk toegeven dat ik na de deceptie van Star-Crossed best opzag tegen het nieuwe album van Kacey Musgraves, maar Deeper Well is nog veel en veel mooier dan in mijn meest positieve verwachtingen. Op naar Paradiso op 1 en 2 mei, maar eerst eindeloos luisteren naar Deeper Well. Erwin Zijleman