Spice Girls - Spice (1996)

Label: Virgin

1. Wannabe (2:52)
  2. Say You'll Be There (3:56)
  3. 2 Become 1 (4:00)
  4. Love Thing (3:37)
  5. Last Time Lover (4:11)
  6. Mama (5:03)
  7. Who Do You Think You Are (3:59)
  8. Something Kinda Funny (4:02)
  9. Naked (4:25)
  10. If U Can't Dance (3:58)
  11. Seremos 1 los 2 * (4:05)
  12. Wannabe [Dance Mix] * (5:57)
chrismusic
neeh,in principe geef ik een 4 maar het gemiddelde was verdomd laag ma je hebt mij dus door!!

Dan kan je net zo goed niet stemmen. Het gaat erom dat je een cijfer geeft waarvan jij vind dat dat album verdiend. als iedereen zo als jou zou gaan stemmen, dan houden we dus alleen maar cd's over met een hoge gemiddelde en dat is denk ik niet de essentie van deze site.

zoals ik al zei had ik hier niet meer op mogen stemmen want beluister hem niet meer idd,10 jaar geleden was ik helemaal in de ban van deze meiden dus moest ik even terugdenken,als ik dan toch een stem uitbreng 4 omdat ze een grote impact om mij gehad hebben.dt was echt een buitenbeentje voor mij en omdat ze niet zo'n lage score verdienen heb ik mijn score van 10 jaar geleden gegeven,normaal zou ik het zeker niet doen maar kon het bij dit album echt niet laten.p.s:zonder jou bericht had ik het wrs ook terug herleid naar 4!!

avatar van FunkStar
Dit is zeker een Classic Album uit de jaren '90. Van begin tot het eind is het erg vrolijk album van de Spice Girls. Wannabe, Say You'll Be There, 2 Become 1, Mama en Who Do You Think You Are zijn allemaal tophits geweest. Dus wil je ffe terugdenken aan die onvergetelijke jaren '90? Dan moet je dit album hebben!

fredpit
nou....er zijn nog wel een paar andere albums als ik aan de 90er jaren denk

avatar van Snowblood
Ach kom, wie vond ze destijds niet leuk?
3* voor het sentiment

avatar van jeroenman
FunkStar schreef:

avatar van Maartenn
1,0
Maartenn (crew)

Dan zet ik OK Computer, Nevermind, Experience en Worst Case Scenario wel op.

Heb je helemaal gelijk in, ik denk alleen dat hier meer bedoeld wordt dat 'het gepeupel' (en dan bedoel ik de top 40 mensen onder ons) de jaren 90 zullen herinneren met dit soort muziek. In dat geval moet ik Funkstar dan ook zeker gelijk geven, want je kon de radio niet aanzetten of dit soort muziek kwam uit je speakers. Helaas, moet ik daar toch bij zeggen

avatar van Rammetje*
Dit is het beste album van de spice girls. Ik was destijds een groot fan van ze. Wannabe blijft een topper!

avatar van CharlieWatts
Ik heb deze cd ooit voor mijn verjaardag gekregen, eigenlijk wilde ik graag een cd van The Rolling Stones hebben maar dat was niks voor een jongen van mijn leeftijd. Dus werd het dit, zonde van het geld.

avatar van Jochempie

Ik vind dit album leuker dan Worst Case Scenario eigenlijk

ik luister het tegenwoordig af en toe nog steeds hoor. En dan vind ik het heerlijk.

Dan zet ik OK Computer, Nevermind, Experience en Worst Case Scenario wel op.

ach kom op, je wilt toch niet zeggen dat jij als 11 jarige al naar al die diepzinnige cds zat te luisteren Dit is gewoon leuk om alle leuke herinneringetjes van vroeger weer s op te halen.

Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van mathijs1982
Voor een top40 act uit die tijd was dit album niet eens zo slecht. Er staan best aardige popnummers op: Wannabe, 2 become 1, love thing, last time lover, say you'll be there. Best ok.

LoveStoned
Die hemelse plastice Jaren 90 music.
Spice Girls! Wat een top chicks!
Een geweldig album wat je vooral niet serieus moet nemen. 4

sleep
ik vind dit nog steeds zalige muziek.

Jammer dat ik deze plaat zelf niet heb, krijg best zin om die nummers te luisteren als ik het ze zo zie.

Vroeger was ik fan van de Spice Girls, heb alleen nooit een CD van ze gehad alleen een videoband .

avatar van Snowwhite
Klassieker!!! ik was heel erg fan van ze. Dit was t leukste en beste album van de spice girls. Say you'll be there is errrg leuk!

Vroeger was ik hier fan van. Nu vind ik eigenlijk alleen de track 2 Become 1 nog echt de moeite waard. Verder zijn Wannabe en Who do you think you are de meest gedraaide nummers van dit album.

cambal
Evil , Wicked And Very Mean had deze girlgroup? eigenlijk moeten heten . Een wanstaltig bedacht marketingproduct om het grote geld.

avatar van dj maus
Kwam deze ooit voor een prikkie op vinyl tegen, kon 'm niet laten staan. Who Do You Think You Are doet het op feestjes toch altijd goed. De rest van mijn exemplaar is nog steeds onaangeroerd.

avatar van LucM
Natuurlijk zijn Spice Girls prefab, je kon er in die tijd ook niet omheen, maar het is wel goed bedacht en uitgevoerd en ik moet eerlijk zeggen dat ik hun eerste 2 albums leuk vind. "Wannabe" is onweerstaanbaar, "Say You'll Be There", "2 Become 1", "Mama" en "Who Do You Think You Are" zijn ook best aardige hits. Topmuziek is dat uiteraard niet, maar ik heb véél, véél slechter gehoord.

Father McKenzie
Het wordt soms eentonig hoe vaak ik het eens ben met LucM, ik kan dat ook niet helpen... maar ik vind alweer maar eens dat er inderdaad véél slechtere muziek gemaakt wordt.
Wannabe en 2 Become1 blijf ik toch prima popsingles vinden en de rest van het album is zeker ook best te pruimen.
Natuurlijk is dit een puur marketingproduct, maar wel ééntje dat goed doordacht gemaakt werd.
Die eerste plaat van de Kruidenmeisjes was best ok.

Dit is muziek uit de jaren 90 die je met een korrel zout moet innemen. Girl Power is een term die bij mij op komt als ik aan Spice Girls denk. Voor niet-serieuze muziek van een stel meiden uit Engeland moet ik toch zeggen dat ik als jongen van een jaar of tien toch aan het wachten was totdat zij een nieuwe single uitbrachtte. Maar toen was ik nog zoekende qua muzieksmaak. Het nummer Mama spreekt mij toch op een of andere manier wel erg aan. De rest van de album is redelijk goed.

avatar van Kim008
Wat was ik een fan van de Spice Girls vroeger! Ik verzamelde echt alles over hen.
Nu nog steeds vind ik ze erg goed, hun CD's staan zelfs op mijn Ipod

avatar van kemm
Op m'n iPod komt het niet, maar het klinkt eigenlijk nog best leuk, had ik niet meer verwacht. Spiceworld dan ook maar eens gaan afstoffen...

Blijft leuke muziek, heb nooit een cd van ze helemaal geluisterd, maar de meeste singles heb ik altijd wel leuk gevonden....nog steeds. En "Who do you think you are" blijft echt top!

avatar van RogerV
Wat een hype waren die Spice girls. Luidden het eind van het eurodance-tijdperk in en stichtten het meidengroepen-tijdperk.

Het is tamelijk truttige prefab muziek maar het was nog wel aan te horen en ook nu staan de nummers nog wel redelijk overeind. Ze waren iig minder irritant dan al die suffe boybands.

Mijn broertje had de cd en steeds als die heb opzette ging ik provoceren met The Prodigy. Hoewel als jonge puber vond ik de foto's van de Spice Girls wel leuk.

avatar van kaztor
FunkStar schreef:

Wil ik ff terugdenken aan die onvergetelijke jaren '90, dan grijp ik naar bands als Tool, Pearl Jam, AIC of Helmet.

Sommige commerciële muziek die ik eens afschreef, daar kom ik nog wel eens op terug en waardeer ik tot zekere hoogte, zoals recentelijk Lady Gaga, van wie de Fame-cd eigenlijk best te doen is. Maar dit, deze onvergeeflijk valse stemmen (vooral Mel C. -omfg- ), dit trek ik van geen kant. Ik blijf er bij: Geri was de enige die er een beetje sjeu in bracht, ook al was het niveau nihil. Toen ze vertrok was de groep ten dode opgeschreven en vielen ze bij iedereen door de mand.

avatar van chaotic20
Wat een onzin! Mel C is juist de enige met een stem... De groep ging dood, omdat ze hun tijd hadden gehad en het 3e album niet om over naar huis te schrijven was. Trouwens, na Geri hebben ze nog 3 nummer 1 gehad, dus dat viel ook wel mee. Ieder zijn eigen smaak natuurlijk, maar ik vond het geweldige muziek!