David Bowie - Waiting in the Sky (2024)

Alternatieve titel: Before the Starman Came to Earth

Label: Parlophone

1. Five Years (4:40)
  2. Soul Love (3:33)
  3. Moonage Daydream (4:36)
  4. Round and Round (2:40)
  5. Amsterdam (3:20)
  6. Hang on to Yourself (2:37)
  7. Ziggy Stardust (3:12)
  8. Velvet Goldmine (3:10)
  9. Holy Holy (2:22)
  10. Star (2:50)
  11. Lady Stardust (3:21)
avatar van Darkzone
Het Ziggy Stardust-album voordat het zijn definitieve vorm kreeg. Komt "exclusief" uit op RSD 2024 (zaterdag 20 april).
Een must have.

avatar van papat
Het grote uitbuiten, deel 37. Geen nieuwe nummers. Binnenkort ook een nieuwe Ziggy Stardust box, dat wordt deel 38.

avatar van gaucho
Maar het zijn dus geen nieuwe opnamen of alternatieve versies, als ik het goed begrijp. Gewoon een re-shuffle van zeven nummers van de tracklist in combinatie met vier nummers die later als B-kant van diverse singles verschenen. Niets nieuws onder de zon, lijkt me. Als is Velvet Goldmine natuurlijk wel een van de betere nummers die Bowie in deze periode opnam. Nooit begrepen dat dat pas in '75 als een (gedeeld) B-kantje van de heruitgave van Space Oddity werd uitgebracht.

Parlophone announces David Bowie ‘Waiting in the Sky’ RSD 2024 exclusive album David Bowie News | Celebrating the Genius of David Bowie - davidbowienews.com

Maar inderdaad, het grote uitmelken is begonnen (of al een tijdje aan de gang eigenlijk). Dit lijkt me nummer 40 in de rij, ervan uitgaande dat er tussendoor ook nog wel wat anders langskomt.
Ik adoreer Bowie, maar ben ook niet zo'n superfan dat ik alles van 'm wil hebben. Gelukkig maar, denkt mijn portemonnee...

avatar van Roxy6
In juni verschijn ook een grote box-set David Bowie Rock 'N'Roll star, helemaal toegespitst op het 50-jarige bestaan van The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars (TRAFOZSATSOM )

5 cd en blue ray, met twee boeken, een foto boek en een Bowie aantekenboek ten tijde van opnames.

In deze box wel Diverse outtakes - demoversies etc. De -audio only- BluRay heeft denk ik wel een aardige inhoud.

Op Bowie News is alles te lezen, release ergens midden june.

avatar van Darkzone
Ik heb de lp binnen. Hopelijk ergens dit weekend rustig de tijd om te luisteren.

Ik kon het toch niet laten het te laten staan op deze Record Store Day. Leuke aanvulling op de collectie.

aERodynamIC schreef:

Ik heb alle studioalbums, een stuk of 5 liveplaten, wat EP's en 12" en nu ben ik gestopt. Ik kan het niet meer opbrengen om gewoon vulling in mijn platenkast te kopen.

davevr schreef:

Snap ik volledig en daarom stond ie ook helemaal niet op mijn wenslijstje vandaag. Maar omdat ik eigenlijk al die extra Bowie albums (live laat ik ook liggen: ik hou het bij de mp3's) nooit koop vond ik dat het kon
Aanvankelijk legde ik het nog terug vanwege het 'vulling van de platenkast argument'.

avatar van Pitchman
Ik wacht wel op de boxset.

davevr schreef:

David Bowie en platenkastvulling? Dit album is de oorspronkelijke tracklist van Ziggy Stardust zoals Bowie hem uit had willen brengen, maar niet goed werd gekeurd door de platenmaatschappij, wegens het ontbreken van 'hitsingles'. En als je een Bowie-liefhebber/verzamelaar bent, kun je deze toch niet laten staan?

En deze lp bewijst dat Velvet Goldmine gewoon op Ziggy hoort. Dat Round And Round niet op Ziggy is terechtgekomen is logisch. Port Of Amsterdam is ook zo'n parel, maar past niet binnen de sound van het uiteindelijke album. Holy Holy is ook een lekker nummer, maar ook niet sterk genoeg voor het album. Wel een prima b-side.

Darkzone schreef:

Als je alles hebt wat uitgebracht is tijdens zijn leven + dan nog eens toy dan zal het wel goed zijn toch. Het zijn zelfs geen speciale mixen. Gewoon een andere tracklist met er een verhaal rond gesponnen dat dit was hoe hij het eigenlijk zag. Imo gewoon uitmelken van de fans.

Uitmelken of niet? Ben blij met wat er nog altijd uitkomt. Iedereen zijn hobby

René R schreef:
Uitmelken of niet? Ben blij met wat er nog altijd uitkomt. Iedereen zijn hobby

Voor mij rechtvaardigd deze aankoop al voor hrt feit dat je nu het Ziggy-albim hebt mét het meesterlijke Velvet Goldmine erop, een kleine blunder van de platenmaatschappij door deze te schrappen. Ik zie dit niet als uitmelken, maar als kado voor de fans.

Ik dacht inderdaad: alweer zo'n Bowie RSD uitgave, nu even niet. Tot ik hier zag wat dit was, ook nog half speed mastered en geperst bij Optimal Duitsland. Heb er nog één gevonden in Ierland, no import duties. Ben benieuwd!

west schreef:

Hij zal niet tegenvallen. Alleen RaR klinkt nog half in de demo fase. Ik ben benieuwd wat je van het geheel zal vinden.

avatar van lennon
Het is interessant om te horen hoe Ziggy uiteindelijk is gegroeid tot de plaat die we kennen.
In deze "cut" is ie lang zo sterk nog niet.

Leuk voor de collectie, mooie hoes, maar verder voegt het weinig toe.
Maar wel leuk genoeg om op te nemen in de collectie.

Darkzone schreef:

Deze LP valt zeker niet tegen. De sound van dit Waiting In the Sky, het album wat Bowie in eerste instantie voor ogen had schreef jij, sluit ook beter aan bij de sound van de voorgangers Hunky Dory & The Man Who Sold The World.

Overigens maakt het werkelijk geweldige Velvet Goldmine alleen al de aanschaf waard. Bowie's Amsterdam heb ik altijd al een fraaie Brel cover gevonden en ook de Chuck Berry cover Round and Round is erg fijn.

avatar van Funky Bookie
Heel fijn album en mooie aanvulling op de collectie.

avatar van Hans Brouwer
papat schreef:
Dan ben ik toch blij dat ik geen David Bowie fan ben. Ik heb één verzamelalbum van de beste man en dat is meer dan genoeg. Het grote uitbuiten: de nabestaanden van heer Bowie zullen van mij niet nog rijker worden.

avatar van Pitchman
Hans Brouwer moet eigenlijk helemaal niet meer reageren op berichten over David Bowie.
Hou het maar bij Deep Purple (geweldige band ook).
Ik ben heel blij dat de fans worden uitgebuit. Dat is ook mijn hobby , om uitgebuit te worden en alles te kopen waar je fan van bent. Ben je totaal geen fan , dan koop je het toch niet? Lekker belangrijk ,zo'n zinloze opmerking. Ik koop het , jij toch niet?
Ik ben oud en wijs genoeg om zelf te beslissen hoe ik mijn geld besteed.
Voor de rest vind ik jou stukjes altijd prima leesvoer hoor. Effen goede vrienden voor de rest.

avatar van lennon
Ik denk ook niet de dat erven Bowie heel erg zijn geschrokken van dit bericht van Hans

Pitchman schreef:
Hou het maar bij Deep Purple (geweldige band ook).
Ik ben oud en wijs genoeg om zelf te beslissen hoe ik mijn geld besteed.

Ik ben een fan en tegelijk geen fan van de commercialisering van het merk Bowie.

avatar van Hans Brouwer
Pitchman schreef:
Hou het maar bij Deep Purple (geweldige band ook).
Ik ben heel blij dat de fans worden uitgebuit. Dat is ook mijn hobby, om uitgebuit te worden en alles te kopen waar je fan van bent. Effe goede vrienden voor de rest.
Inderdaad Pitchman, ik koop alles wat los en vast zit van de band die jij noemt. Vrouwtjelief doet onze boekhouding dus dan snap jij wel dat ze zo nu en dan roept: "Hans Brouwer, wanneer hou je nou eens op met het kopen van al die onzin." Maar ja, geld moet rollen zal ik maar zeggen. Je kunt je centen na je overlijden in de verre toekomst niet meenemen naar de hemelse heerlijkheid. Je uitgebreide David Bowie verzameling trouwens ook niet. Pitchman, ik mag hopen dat je notarieel hebt laten vastleggen wat je nabestaanden met al die Bowie albums, posters, boeken etcetera van je moeten doen wanneer je er niet meer bent. Ik wens je oprecht veel luisterplezier met "Waiting in the Sky"!
En natuurlijk Pitchman, vrienden voor het leven, toch?

avatar van Pitchman
Natuurlijk Hans! Ouwe jongens krentebrood!