HighSchool - Accelerator (2024)

Australiƫ
Label: [PIAS] Australia

1. August 19 (2:35)
  2. Doesn't Matter (3:26)
  3. She Took You to Narnia (3:26)
  4. Heaven's Gate (4:04)
  5. Mondo Cane (Redux) (4:09)
avatar van coldwarkids
Het zal me niks verbazen als deze band goed gaat scoren in de indie scene. HighSchool, belofte voor 2024/2025.

August 19

Doesn't Matter

avatar van coldwarkids
Ze komen in mei naar Paradiso. Doe er je voordeel mee. Voor nog geen €17 kan je naar deze Australische band die nog klein is. Sfeervolle lo-fi indie.

avatar van coldwarkids
She Took You To Narnia ook weer prachtig! Zo intens.

avatar van blur8
‘HighSchool’ heeft nu als thuisbasis Londen, maar Rory Trobbiani en Luke Scott, komen uit Melbourne.

Deze EP staat vol met kille, ijzige gitaren en deprie zang. Referentie : Robert Smith van The Cure.
Anno nu beter bekend als Shoegaze en omdat er volop ruimte is voor melancholie is het toch een feestje.
De laatste tracks hebben een DreamPop feeling en maken het een zeer beluisterwaardig geheel.

avatar van jorro
Het Australische postpunk/coldwave gezelschap HighSchool heeft met hun EP "Accelerator" uit 2024 een bijzonder kunststukje afgeleverd. Hun unieke geluid, dat een perfecte balans vindt tussen melodieuze riffs en donkere zang, verdient nadere beschouwing. Laten we de nummers stuk voor stuk onder de loep nemen.

August 19 opent de EP op een intrigerende wijze. Deze korte maar krachtige track weet meteen een betoverende sfeer neer te zetten. De zang is hier doordrenkt van melancholie, terwijl de riff de perfecte ondersteuning biedt. Het is een nummer dat zijn mysterie behoudt, maar toch toegankelijk blijft.

Doesn’t Matter vervolgt de EP met een energieke noot. De gitaarpartijen zijn hier wederom subliem, en de zangprestaties tillen het geheel naar een hoger niveau. De emotionele diepgang in de vocalen zorgt ervoor dat het nummer blijft hangen. Het is een anthem van rauwe eerlijkheid.

She Took You to Narnia is een meer ingetogen en dromerige track. De melodie is fragiel en teder, als een zachte bries op een zomeravond. Dit nummer ademt een bepaalde nostalgie uit, die je meeneemt naar een andere wereld. De ingetogenheid van de zang maakt het geheel compleet.

Heaven's Gate kiest voor een langzamer tempo en legt de nadruk op het fraaie refrein. Het nummer bouwt langzaam op, met subtiele instrumentale lagen die elkaar aanvullen. Dit zorgt voor een diepe resonantie die blijft hangen, lang nadat de laatste noot heeft geklonken.

Mondo Cane (Redux) sluit de EP af op een sprookjesachtige noot. Het intro en slot zijn magisch, bijna etherisch te noemen. Daartussenin swingt het nummer heerlijk, met een groove die bijna hypnotiserend werkt. Het is een perfecte afsluiter die de luisteraar in een trance achterlaat.

Al met al is "Accelerator" van HighSchool een EP die barst van de creativiteit en emotionele diepgang. Elk nummer draagt bij aan een compleet en samenhangend geheel, waarbij de balans tussen instrumentatie en zang perfect wordt bewaard. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van muziek die zowel intellectueel als emotioneel weet te prikkelen.

Eerder verschenen op www.jorros-muziekkeuze.nl