Stef Kamil Carlens - Be Who You Wanna Be (2024)

Belgiƫ
Label: Starman

1. The Future (5:56)
  2. Suspicion (5:17)
  3. Love Me Like a Prayer (6:26)
  4. Take a Little Time (3:57)
  5. Walk on Red, Stop on Green (7:20)
  6. C'est Comment Qu'on Freine (5:13)
  7. Alone & Attracted (6:31)
  8. So Much Love (5:07)
TONYLUNA schreef:
Gisteren hem live aan het werk gezien in de ROMA in Borgerhout. Sterk optreden met veel energie en ijzersterke band. Uiteraard speelde hij een aantal nummers uit deze plaat. Een reden om deze nog een keer op te zetten.

Ik ga hem in december weer zien (dezelfde show eerder dit jaar al gezien). Ik kan er geen genoeg van krijgen. Vooral live is en blijft hij geweldig. Niet voor niets de artiest die ik het vaakst live heb gezien in mijn leven.

En dit album? Misschien mede hierdoor kanshebber nummer 1 van 2024 voor mij te worden. Een beetje luchtig tegenwicht voor ome Nick of ome Robert die wel om de eer zullen gaan strijken dit jaar

avatar van Martin Visser
Zondag zag ik Stef Kamil Carlens voor de vierde keer. Het was al weer te veel jaren geleden. Maar het was wederom een feest, in de Tolhuistuin. Wat een stem, wat een swing, wat een band. Ik hou van zijn platen maar nog veel meer van zijn live optredens. Met zeven man sterk speelden ze de zaal moeiteloos plat. Veel sterke nummers van de laatste plaat, maar bijvoorbeeld ook I feel alive in the city en Me & Josie on a Saturday Night. Hij was beweeglijk als vanouds, samen met twee zangeressen die het die swingende sound geven. Twee keer in Rotterdam, een keer in Brussel en nu in Amsterdam gezien: en gewoon elke keer retegoed.

Martin Visser schreef:

Het was zeker geweldig. Voor mij was dit de 24e keer Stef live en hij vroeg me om wat filmpjes en foto's en die heeft ie nu op zijn socials gebruikt. Blijft voor mij de beste live artiest die ik ken na Prince. Super leuke kerel ook (en dat wij allebei Prince fan zijn maakt het extra mooi).

Omdat ik dit jaar een aantal albums heb die ik even goed vind en niet echt kan kiezen heb ik dit album op één gezet. Twee keer live dit jaar met dit album als middelpunt... dat geeft dan maar de doorslag.

En dat 25e concert (eigenlijk zijn het er al 25 als ik dEUS ook meetel)? Dat komt er zeker. Misschien in het voorjaar als ze weer gaan optreden na een korte break en nieuwe studio-opnames.

avatar van swoon
Wat een vreselijke single is Walk on Red, Stop on Green. Ga het album aan me voorbij laten gaan; klinkt echt als een artiest over zijn hoogtepunt jammer genoeg.

avatar van m@rcel_a
Ik draai het ook niet meer. Het mist iets als je het vergelijkt met het vroege werk van Zita Swoon.