Willie Nelson - The Border (2024)

Country
Label: Sony

1. The Border (5:09)
  2. Once Upon a Yesterday (3:40)
  3. What If I'm Out of My Mind (2:57)
  4. I Wrote This Song for You (3:48)
  5. Kiss Me When You're Through (2:45)
  6. Many a Long and Lonesome Highway (4:04)
  7. Hank's Guitar (3:06)
  8. Made in Texas (2:24)
  9. Nobody Knows Me Like You (3:55)
  10. How Much Does It Cost (3:20)
avatar van Poles Apart
Titeltrack:

The Border

Willie blijft lekker bezig, fraaie hoes ook. Respect voor de man.

avatar van nlkink
geplaatst:
Als het hele album die kwaliteit heeft dan ben ik verkocht.

avatar van Juul1998B
geplaatst:
Ongelofelijk. Zo oud en nog zo goed en puur!
Held

avatar van MarkS73
geplaatst:
Hier wil ik ook graag een album vol van horen, wat een fijne stem heeft die man toch...

avatar van Poles Apart
nlkink schreef:
Als het hele album die kwaliteit heeft dan ben ik verkocht.

Het origineel staat hier op:

Rodney Crowell - Texas (2019)

avatar van Michiel Cohen
geplaatst:
Die ouwe gaat maar door. Leuk album.

avatar van vinylbeleving
Michiel Cohen schreef:
Die ouwe gaat maar door. Leuk album.

En dan toch 2,5 ster? (net geen voldoende )

avatar van Michiel Cohen
vinylbeleving schreef:

En dan toch 2,5 ster? (net geen voldoende )

best wel veel voor een artiest waar ik niet echt een fan van ben.

Poles Apart schreef:
Titeltrack:

The Border

Willie blijft lekker bezig, fraaie hoes ook. Respect voor de man.

Zeker een prachtige hoes. Foto's zijn geschoten door Pamela Springsteen, de zus van Bruce!

avatar van spinout
geplaatst:
Willie's stem klinkt wat donkerder, wat zeker niet verkeerd is. Er zit nog weinig sleet op. De nummers op dit album zijn veelal inwisselbaar, maar als geheel klinkt het lekker. Willie laat zijn gitaar Trigger veelvuldig klinken en zijn spel is imposant.

avatar van AOVV
geplaatst:
De 90 reeds gepasseerd ondertussen, maar Willie Nelson blijft lekker bezig met plaatjes maken, die dan nog fijn klinken ook. Het titelnummer zet meteen de toon, Willie is nog steeds erg goed bij stem en de sfeer is gemoedelijk. Dat houdt aan voor het gehele album eigenlijk, al vind ik de liedjes op de B-kant net wat minder sterk dan het eerste kwintet.

3,5 sterren

avatar van Barney Rubble
Gemoedelijk is mijns inziens ook de juiste term. Dat bevalt mij wel. De uptempo-nummers (What If I'm Out of My Mind, Made in Texas en How Much Does It Cost) laten desondanks veel geldingsdrang en spelplezier horen. De langzame nummers profiteren vervolgens van het uitstekende gitaarspel. The Border is net iets duisterder. Dat nummer zou uitstekend passen als openingstune voor een True Detective'achtige TV-serie. Hoe het ook zij; over de gehele linie is The Border een overtuigende, goed verzorgde en aangename countryplaat.