Beige Banquet - Ornamental Hermit (2024)

Punk / Rock
Label: Just Step Sideways

1. Smashed Glass (4:17)
  2. Animals (2:18)
  3. People (2:16)
  4. Parasitic Energy (2:00)
  5. Mind Lapse (6:09)
  6. Substance (Sustenance) (4:40)
  7. Ornamental Hermit (3:25)
  8. Collapse / Crisis (3:43)
  9. Condition Report (5:38)
  10. Genre Death (2:41)
avatar van blur8
Beige Banquet is 'n 5-mans band formatie met de underground van London als thuisbasis en dan hoeft het genre bijna niet meer benoemd te worden. Hun eigen etiket = Dark Punk. Mijn benoeming ligt meer bij PsychoRock met gaspedaal volledig ingedrukt, waarbij de repetitieve gitaren een superieure Percussie onderbouwing krijgen. Drummer Blake is overduidelijk het meest prominente bandlid, terwijl oorspronkelijk Gitarist Tom in z’n eentje is begonnen. Deze perfecte samenwerking levert een door gloeiend hete kolen aangedreven trein op. Voortdenderend en Hectisch op drift.

Mogelijk referentie kader is het al even dynamische The Cool Greenhouse.
Hun zanger heet ook Tom en zij hebben ook Repeterende riffs die hypnothiserend werken.
Voor wie van opwindende ritmes houdt maar niet zo van staccato praatzang, is het
instrumentale ‘Condition Report’ de perfecte kennismaking.

ps. De 1ste week van april wordt Brussel, Antwerpen, Groningen en Utrecht onveilig gemaakt.

avatar van raymondkeuters
Gisteravond een aantal leden van Beige Banquet met side project The Sick Man of Europe in de weer gezien. Fantastisch!