Future & Metro Boomin - We Don't Trust You (2024)

Label: Epic

1. We Don't Trust You (3:46)
  2. Young Metro (3:25)

6. Like That (4:27)

met Kendrick Lamar

7. Slimed In (3:14)

met Young Thug

8. Magic Don Juan (Princess Diana) (3:40)
  9. Cinderella (2:49)

met Travis Scott

10. Runnin Outta Time (3:25)
  11. Fried (She a Vibe) (3:30)
  12. Ain't No Love (3:02)
  13. Everyday Hustle (3:46)

met Rick Ross

14. GTA (3:53)
  15. Seen It All (2:59)
  16. WTFYM (4:52)
  17. Where My Twin @ (2:02)
avatar van Yestsida
Ik ben ook niet zo lyrisch als de meeste.

De reden hiervoor is voornamelijk Future. Deze rapper volg ik al sinds zijn debuutalbum Pluto, de grote interesse kwam vanaf de Monster/DS2-periode. Sindsdien heeft de beste man redelijk wat projecten uitgebracht en niet elk project blijft even goed hangen. Hijzelf is ook verre van de meeste interessante rapper, heeft eigenlijk amper iets te melden en zijn manier van rappen is vrij rechtlijnig en er is weinig variatie in te vinden. Op zich is dat geen probleem, want zo nu en dan kan ik de muziek van Future wel echt goed pruimen hoor... na zoveel jaren en projecten ben ik gewoon wat Future-moe geworden vrees ik.

De producties van Young Metro zijn gelukkig weer om van te smullen. Keer op keer bewijst deze producer één van de meest interessante huidige beatbakkers in de mainstream te zijn. Ook hier hoor je weer duidelijk dat hij meer is dan een "simpele trap-producer".
Mijn favoriete producties op We Don't Trust You zijn echter wel de 3 beats die medegebakken zijn door de échte koning van Trap: SouthSide. Ice Attack (vanaf de beatswitch), Magic Don Juan (Princess Diana) en GTA zijn heerlijke Trap-producties met een dreigende en gevaarlijke vibe, exact zoals het moet in dit subgenre.
Dit neemt niets weg van het talent dat Metro Boomin bezit, want die is veel gevarieerder dan SouthSide uiteraard.

Verder ook leuk om nieuwe piano-melodietjes van Zaytoven voorbij te horen komen op Runnin' Outta Time en voornamelijk Ain't No Love. Zaytoven is 9 van de 10 ook wel genieten.

Met de gastartiesten zit het ook wel snor op dit collaboratiealbum. Travi$ Scott doet het weer goed, met name op Type Shit klinkt hij weer super. Van Playboi Carti kan ik normaal niets horen maar hier stoort hij mij raar maar waar voor geen meter. Rick Ross doet het uitstekend op Everyday Hustle.
Young Thug heeft de pech om op één van de fillers te staan (Slimed In). The Weeknd is crimineel ondergebruikt op Young Metro.
Kendrick Lamar rapt, zoals we mogen verwachten, op Like That op een ontzettend sterk niveau... al ben ik niet volledig overtuigd. Dat hij met Drake al jaren niet overeenkomt was algemeen geweten, maar dat hij nu ook hun gezamenlijke vriend J. Cole aanvalt is iets dat ik niet graag zie gebeuren. Kan, net zoals zijn Control-strofe in de tijd, wel interessant worden voor Hip Hop... al heeft King Kendrick met zijn laatste soloworp toch bewezen voor mij niet meer die geniale rapper te zijn van weleer.

Leuke extra ook om stukjes van een interview met wijlen Prodigy sporadisch voorbij te horen komen als outro voor sommige nummers.

We Don't Trust You is absoluut een sterke LP geworden, de muziek van Future maakt gewoon niet meer die indruk op mij dat het gedurende een bepaalde tijdspanne wel deed.