David Bowie - Rock 'N' Roll Star! (2024)

Label: Parlophone

10. Hang on to Yourself [Arnold Corns Version] [2024 Remaster]
  11. Looking for a Friend [Arnold Corns Version - Rough Mix]
  12. Haddon Hall Rehearsals Segue: Ziggy Stardust / Holy Holy / Soul Love
  13. Star (Aka 'Stars') [Haddon Hall Rehearsal]
  14. Sweet Head (Haddon Hall Rehearsal)
  15. Ziggy Stardust [Sounds of the 70s: John Peel - Recorded 11th January 1972]
  16. Queen Bitch [Sounds of the 70s: John Peel - Recorded 11th January 1972]
  17. Waiting for the Man [Sounds of the 70s: John Peel - Recorded 11th January 1972]
  18. Lady Stardust [Sounds of the 70s: John Peel - Recorded 11th January 1972]
  19. Hang on to Yourself [Sounds of the 70s: Bob Harris -Recorded 18th January 1972]
  20. Ziggy Stardust [Sounds of the 70s: Bob Harris - Recorded 18th January 1972]
  21. Queen Bitch [Sounds of the 70s: Bob Harris - Recorded 18th January 1972]
  22. Waiting for the Man [Sounds of the 70s: Bob Harris - Recorded 18th January 1972]
  23. Five Years [Sounds of the 70s: Bob Harris - Recorded 18th January 1972]
  24. Oh! You Pretty Things [Take 1] [Old Grey Whistle Test - Broadcast 1982]
  25. Queen Bitch [Old Grey Whistle Test - Broadcast 8th February 1972]
  26. Five Years [Old Grey Whistle Test - Broadcast 8th February 1972]
  27. White Light / White Heat [Sounds of the 70s: John Peel - Recorded 16th May 1972]
  28. Moonage Daydream [Sounds of the 70s: John Peel - Recorded 16th May 1972]
  29. Hang on to Yourselft [Sounds of the 70s: John Peel - Recorded 16th May 1972]
  30. Suffragette City [Sounds of the 70s: John Peel - Recorded 16th May 1972]
  31. Ziggy Stardust [Sounds of the 70s: John Peel - Recorded 16th May 1972]
  32. Starman [Johnnie Walker Lunchtime Show - Recorded 22nd May 1972]
  33. Space Oddity [Johnnie Walker Lunchtime Show - Recorded 22nd May 1972]
  34. Changes [Johnnie Walker Lunchtime Show - Recorded 22nd May 1972]
  35. Oh! You Pretty Things [Johnnie Walker Lunchtime Show - Recorded 22nd May 1972]
  36. Andy Warhol [Sounds of the 70s: Bob Harris - Recorded 23rd May 1972]
  37. Lady Stardust [Sounds of the 70s: Bob Harris - Recorded 23rd May 1972]
  38. White Light / White Heat [Sounds of the 70s: Bob Harris - Recorded 23rd May 1972]
  39. Rock 'N' Roll Suicide [Sounds of the 70s: Bob Harris - Recorded 23rd May 1972]
  40. Starman [Top of the Pops Performance - Broadcast 6th July 1972]
  47. The Supermen [Recorded Live at the Music Hall, Boston 1st October 1972]
  48. Changes [Recorded Live at the Music Hall, Boston 1st October 1972]
  49. Life on Mars? [Recorded Live at the Music Hall, Boston 1st October 1972]
  50. My Death [Recorded Live at the Music Hall, Boston, 1st October, 1972]
  51. John, I'm Only Dancing [Recorded Live at the Music Hall, Boston 1st October 1972]
  52. Looking for a Friend [Arnold Corns Version - 2022 Mix]
  118. Starman [Top of the Pops Version - 2022 Mix] *
  119. John, I'm Only Dancing [Alternative Trident Studios Version] *
  120. I Can't Explain [Trident Studios Version] *
  121. Moonage Daydream [2003 Instrumental Mix] [2024 Remaster] *
Toch wel weer een mooie box

avatar van Darkzone
Vooral de blu-ray audio is interessant met Ziggy Stardust 5.1 en Waiting In The Sky (op RSD verschijnt deze op lp) en meer. Wat de extra cd's toe zullen voegen weet ik niet. Zal je die cd's vaker dan 1-2x draaien? Gelukkig krijgen we de maand ervoor vakantiegeld

avatar van Pitchman
Bij de meeste winkels tussen de 180 en 200 euro.
Maarrr...bij BOL voor 142 euro in de voorverkoop.
Gelijk besteld!

Pitchman schreef:
Bij de meeste winkels tussen de 180 en 200 euro.
Maarrr...bij BOL voor 142 euro in de voorverkoop.
Gelijk besteld!

Daar heb ik heb ook besteld. Voor het geval ze zich in de prijs hebben vergist.

avatar van Pitchman
Daar heb ik heb ook besteld. Voor het geval ze zich in de prijs hebben vergist.

Darkzone, dat waren ook mijn gedachten.

avatar van Edwynn
Sjezus wat een geld voor wat demogereutel en wat livetakes.

Hou die rommel maar.

avatar van Edwynn
Bowie was wel bijzonder natuurlijk. Maar 200 euro vragen voor een paar gelaten scheten, is mij wat gortig.

Edit: omdat ome Hans zijn post weer eens weghaalde, slaat dit ook nergens meer op natuurlijk.

avatar van davevr
Op wie richten die zich eigenlijk. Wat is het inkomen van de Bowieverzamelaar?

avatar van Hans Brouwer
Edwynn schreef:
Sorry Edwynn. De inhoud van de door mij geplaatste en 5 minuten later weer verwijderde post: "€142 is een hoop euro's. Zo bijzonder was David Bowie toch niet?"
Die €142 is het bedrag dat Pitchman betaalde voor "Rock 'N' Roll Star!". In mijn beleving is dat €141 teveel. Ben ik een David Bowie fan? Nou nee, eigenlijk niet.

avatar van Pitchman
Als mensen het niet willen kopen om wat voor reden dan ook , moeten ze zelf weten.
Ik heb dat geld er dik voor over. Het maakt me echt heel blij dat ik die box straks in mijn bezit heb!
Ik hou van David Bowie zijn muziek , al vanaf 1974.
En ik geef mijn geld liever uit aan dingen waar ik van hou , dan aan prullaria , dure auto's of weggegooide vakanties.
Dat vind ik pas zonde van mijn geld.

avatar van Hans Brouwer
Pitchman schreef:
Ik hou van David Bowie zijn muziek , al vanaf 1974.
Pitchman, ik wens je oprecht heel veel luisterplezier met het door jou bestelde "Rock 'N' Roll Star!"

avatar van Darkzone
De ene fan of liefhebber gaat net wat verder dan de ander met de aanschaf van nieuwe releases van zijn/haar idolen. Bij de een volstaan alleen het hebben van de reguliere studio albums, de andere gaat veel verder. En het is ook maar net wat je kan missen. 142 euro is nogsteeds aardig wat geld voor 5 cd's met demo werk, outtakes, alternatieve versies en live optredens bij tv-shows. Maar er zit ook een flink boekwerk bij over de totstandkoming van het Ziggy-album en een blu-ray audio met de laatste remasters van Ziggy Stardust én het recentelijk uitgebrachte Waiting in the sky plus de 5.1 mix van Ziggy Stardust en nog meer. Dus al met al een prachtig document van een baanbrekend album.

De een is mee in zijn nopjes, de ander zal het overbodig en uitmelkerij vinden.

avatar van goldendream
Uitmelkerij ten top.

avatar van Savant
Voor alle sceptici: naast de boxset is ook een plaat te koop met de beste demo’s en outtakes. Die is toch wel erg lekker moet ik zeggen. Klinkt goed, rockt lekker, en is een mooie aanvulling op de originele Ziggy.

Dit is weer een hele mooie boxset! Voor de fans. Ook voor mij dus

avatar van CWTAB
Bij schijf nummer 2 & 3 (tracks 15 t.e.m. 40) zijn er 17 tracks afkomstig van de Bowie At The Beeb release, tracks 15-18 zijn dan ook niet eerder uitgebracht en van inferieure kwaliteit (voor historical importance included). 4, 9, 10, 44, 46 vanop de 30th anniversary release van Ziggy & 41 vanop de Sound & Vision box. 47-51 op de 30th anniversary van Aladdine Sane...

Samen met de singles toch tamelijk wat overlapping met de disco, maar het maakt wel een leuk geheel.

Bizar dat Waiting In The Sky (enkele maanden geleden RSD release) enkel op de blu-ray staat.

avatar van lennon
Ik ben wel liefhebber van dit soort releases. Helaas een dure hobby.

Gelukkig is er een media als Spotify, zodat ik eerst kan luisteren naar hoe het klinkt.

Het proces van het ontstaan van het album is waanzinnig interessant vind ik. Dit gaat natuurlijk terug naar de 70's, andere tijden, andere technieken, maar ik vind veel demo's van dusdanige erbarmelijke kwaliteit, dat ik daar echt niet veel naar zou luisteren.
Zo hebben the Beatles uit de 60's nog mooiere demo's op hun expanded sets gezet. (sound wise)
En als er er nou een paar van dat soort opnames zouden zijn, is het niet erg, maar de verzameling start eigenlijk al teveel met dit soort bootleg-achtige opnames.

Het is een mooi document, maar leuk genoeg om af en toe eens via Spotify te bestuderen, en niet om een hoop geld aan te spenderen. Ook het feit dat veel essentiële opnames ook al eens eerder verschenen zoals CWTAB al beschreef is een reden om het nu zo te laten liggen.
Misschien ooit eens voor de heb, in de uitverkoop.

avatar van CWTAB
Persoonlijk ben ik wel positief verbaasd door The Lady Stardust/Ziggy Stardust demo's; die akoestische solo aanpak werkt wel, de emoties die spreken uit beide nummers, ongelofelijk

avatar van Darkzone
Deze deluxe uitgave van Ziggy Stardust, kun je denk ik best vergelijken met de 50th anniversary uitgave van Abbey Road, het legendarische album van The Fab Four. Ook daar hoor je de ontwikkeling van de album tracks, staat er een geweldige 5.1 mix op blu-ray audio en is het boekwerk ook prachtig uitgevoerd. Alleen mis ik dan hier een hoofdstuk over het hoesontwerp en wat dit album heeft betekend in de geschiedenis van de popmuziek en die van Bowie. Gelukkig maken de diverse radio- en tv-optredens van voor en na de release van het album en bijbehorende foto's en recenties dit deels goed.

avatar van lennon
De LP versie is toch wel een heel fijne samenvatting van deze enorme box.

Op de box komen er wat mij betreft ook teveel skipmomenten voor, opnames die leuk zijn één keer te horen, om dat proces een beetje mee te maken, maar verder bestemd zijn voor de echte die hards.

Dus de LP versie doet het voor mij, en vind ik een fijne aanvulling voor de collectie

lennon schreef:
De LP versie is toch wel een heel fijne samenvatting van deze enorme box.

Hoi Lennon,

Welke LP bedoel je (waarschijnlijk Waiting in the Sky) ? want nu staat je bericht onder de uitgebreide Rock 'N Roll Star box….

Net als jij vind ik die te fragmentarisch met veel herhalingen, dus ik denk dat ik ook voor een verkorte versie ga met wat outtakes die niet op het reguliere ZSATSOM album staan.

Roxy6 schreef:

Hoi Lennon,

Nee hoor, de LP met deze titel. Zoals ik al schrijf, een mooie compilatie die op vinyl is verschenen. Nu 20 euro bij Bol en Plato

Ok, ik ga op zoek

avatar van Roxy6
heb even gekeken en zag inderdaad het album met dezelfde naam als de uitgebreide box met de volgende tracklist:

Hang On To Yourself (early Ziggy session take)
Star (Take 5 alternative version)
Lady Stardust (Take 1 alternative version)
Shadow Man (Ziggy session version)
The Supermen (Ziggy session version 2023 mix)
Holy Holy (Ziggy session version alternative mix)
Round And Round (alternative mix)
Side 2

Velvet Goldmine (Ziggy sessions outtake 2022 mix)
Looking For A Friend (Ziggy session version)
It's Gonna Rain Again (Ziggy sessions outtake)
Sweet Head (Ziggy sessions outtake 2022 mix)
Starman (Top Of The Pops version 2022 mix)
John, I'm Only Dancing (alternative Trident Studios version)
I Can't Explain (Trident Studios version)

Maar ik kan deze selectie nergens op een enkele cd vinden, hoop dat dit alsnog komt, want vooral kant B is zeer de moeite waard.

Roxy6 schreef:

Inderdaad alleen op LP zo verschenen. Maar de Bowie estate kennende zal er vast een release op cd ooit komen.

avatar van Leonvinyl
lennon schreef:

Volgens mijn is cd 5 de uitvoering die ook op de LP staat.

avatar van Roxy6
Dan zouden ze die toch ook als individuele cd uit kunnen brengen voor die mensen die -net als de vinyl liefhebbers- dit graag op cd willen hebben.

Ik heb al diverse uitvoeringen van ZSATSFM, maar deze cd spreekt mij zeker aan.

avatar van Funky Bookie
Los van het pittige bedrag vind ik dit gewoon een hele mooie box. Blij mee.

avatar van gigage
"John, I'm only dancing" in de alternative version is wel weer een lust voor het streaming oor. Ik vind het wel leuk dat al die box sets gewoon op het streaming platform worden gemieterd zodat ik mijn eigen Bowie playlist kan opleuken. Ik ben nu nog op zoek naar die andere alternatieve versie van de song en een goeie versi van White light maar dat komt later wel.