Cobra the Impaler - Karma Collision (2024)

Belgiƫ
Label: Listenable

1. Magnetic Hex (5:58)
  2. Godless Beyonder (4:24)
  3. Season of the Savage (5:48)
  4. Eye of the Storm (0:58)
  5. Karma Collision (6:24)
  6. My Inferno (4:43)
  7. The Fountain (5:58)
  8. The Message (4:20)
  9. Assassins of the Vision (7:39)
  10. Shifting Sands (6:09)
avatar van Mausie
Concurrentie voor VladTheImpaler

avatar van james_cameron
Geen 'moeilijk tweede album-syndroom' voor deze belgen; de band weet het toch al niet misselijke debuut moeiteloos te overtreffen. De songs zijn beter, de productie krachtiger. De tien dynamische, afwisselende tracks zijn unaniem sterk en staan bol van de heerlijke gitaarriffs en tempowisselingen. Daarnaast liggen de zanglijnen bijzonder fijn in het gehoor. Fans van bands als Mastodon en Gojira kunnen zonder aarzeling toehappen.

Zojuist dit album even geluisterd, nadat ik de clip van 'The Message' had gezien en best wel onder de indruk was.
Echter, na het luisteren van dit album slaat op een gegeven moment de verveling toe door het gebrek aan variatie. Het gitaarwerk is lekker, de melodieuze dubbele zanglijnen liggen lekker in het gehoor. De produktie is helder en vol, daar ligt het allemaal niet aan. Er wordt gewoon té veel op 1 trucje geleund en dat is jammer.