Cardinals - Cardinals (2024)

Ierland
Folk / Rock
Label: So Young

1. Twist and Turn (3:14)
  2. Unreal (3:03)
  3. Roseland (4:19)
  4. Amphetamines (2:23)
  5. Nineteen (1:53)
  6. If I Could Make You Care (5:49)
avatar van blur8
Nieuwe singel van de Ierse FolkRock groep Cardinals - Big Empty Heart maakt dat deze al weer vergeten EP om aandacht vroeg. En dat doet direct de waardering stijgen, waarbij de spaarzaam gebruikte ierse folk details de smaakmakers zijn.
Fav op deze EP is track 6 .

avatar van rushanne
5 september in Rotown te zien. Ben benieuwd. Roseland steekt er bovenuit voor mij

avatar van malheur
Ze komen ook in de VERA, misschien ga ik er wel voor. Ben het aan het luisteren en er gaat wel echt iets van uit qua intentie en oprechtheid. Ook de instrumentatie bevalt me wel, jonge gasten nog.

avatar van blur8
@ malheur mischien dat "mischien" maar schappen.
unieke opie om Ierse band aan begin van iets groters te zien.
Mijn barcode voor Rotterdam is safe.

avatar van malheur
Ik ga ze een kans geven, het is 4K van mijn huis en we knopen er een etentje aan vast. Nieuwgierig naar de livesetting en het spelen, deze EP vind ik so-so, wel goed maar wat saai.

avatar van blur8
Cardinals In Rotown Rotterdam (5 september)
Overgekomen uit Cork, Ierland om het succes van Left-ofthe-Dial en EuroSonic te laten groeien. En de rotown stond stampvol voor dit vijftal. Het actuele repertoire word in een krap uur eruit gegooid en bestaat nog maar uit 3 song van de EP en de andere 9 titels zijn een voorproeve van het aankomende debuutalbum, gepland voor het eind van het jaar.
Hun handelsmerk is de accordeon die in de meeste songs de zwaar aangezette gitaren een melancholische bijklank geven en daardoor hebben de Cardinals een unieke eigen sound gecreëerd. Die word nog versterkt door de intense zang van frontman Euan Manning. Alle verwachtingen voor deze Ieren zijn meer dan waar gemaakt en gaan in de herhaling In November wanneer Doornroosje en Tolhuistuin aan de beurt zijn. Dan zijn de nieuwe songs ook vast minder onbekend.

avatar van rushanne
Het was zeker niet slecht, maar ik stoorde me weer gigantisch aan een groot deel van het publiek wat weer gewoon aan het praten was tijdens de nummers. En waarom kom je dan? Ga buiten staan en laat de liefhebbers genieten van de muziek.

En jammer dat er maar 3 nummers hiervan gespeeld werden, de nieuwe nummers waren best aardig maar die kende niemand.

avatar van malheur
Ik heb het optreden er ook opzitten en vond de muziek er live wel leuker, gruiziger en knapper uitkomen dan op de plaat (wat bravig).

@Rushanne : ik snap je opmerking maar het is ook een wisselwerking, de zanger heeft best wel een beetje een, tsja wat zal ik zeggen, Bob Dylan-complex? Na twee tracks was ie 'ons' al aan het danken dat we er niet doorheenlulden zoals bij Eurosonic. Een passief-agressieve move die niet helemaal perfect uitpakte.
Het is ook een moeilijk genre dat ze doen, volkomen emotioneel met weggedraaide ogen proberen er werkelijk álles in te leggen. Op het moment dat het niet klikt wordt dat cringy. Ze bleven er nét van weg maar het scheelde af en toe niets.

avatar van rushanne
Sowieso vind ik het respectloos richting de band, er stonden zelfs mensen met de rug naar de band om gezellig bij te kletsen.

En wisselwerking is er inderdaad nauwelijks, daar leent deze muziek zich minder voor, in tegenstelling to b.v. Kingfishr, daar druipt het plezier er van af. Je wordt dan automatisch wel meegezogen

Toch heeft Cardinals wel de potentie om (iets) groter te worden, ik hoop het iig voor ze