REZN - Burden (2024)

Rock / Metal
Uitgebracht in eigen beheer

1. Indigo (4:55)
  2. Instinct (5:25)
  3. Descent of Sinuous Corridors (1:08)
  4. Bleak Patterns (6:52)
  5. Collapse (5:33)
  6. Soft Prey (6:19)
  7. Chasm (4:36)
avatar van ProGNerD
Een stuk donkerder en meer doom (passend bij de thematiek trouwens) dan voorganger Solace, maar daarom niet minder...

avatar van Alicia
Voorganger Solace blijft mijn favoriet.
Burden klinkt vooralsnog stukken minder gevarieerd. Het album komt op mij - althans op dit moment - meer sloom dan doom over. Wellicht kan mijn mening over deze nieuwe REZN nog veranderen bij het licht van de lantaarnpaal.

Alstie weer wat langer branden wil.

avatar van Apollo
Ik deel de mening dat de opvolger minder imponerend is dan de voorganger. Ik ben niet zo geneigd om het veel vaker te luisteren in ieder geval. Dat is enigszins merkwaardig, want beide albums vormen een geheel en zijn gelijktijdig opgenomen.

Trouwens, als je beide hoezen ('Solace' en 'Burden') tegen elkaar legt krijg je het volledige plaatje te zien.

avatar van legian
Opnieuw een erg sfeervolle plaat van ze. Heeft wel iets meer moeite om mij mee te nemen dan de vorige, ondanks dat deze toch wel erg in het verlengde ligt daarvan.
Fijne plaat die vooral tijdens de donkere dagen wel weer wat weet te bereiken.