Elvis Presley - Memories (1998)

Alternatieve titel: The '68 Comeback Special

Label: RCA

1. Trouble / Guitar Man (3:23)
  2. Heartbreak Hotel (1:34)
  3. Hound Dog (0:47)
  4. All Shook Up (2:01)
  5. Can't Help Falling in Love (2:18)
  6. Jailhouse Rock (1:59)
  7. Don't Be Cruel (1:42)
  8. Blue Suede Shoes (2:24)
  9. Love Me Tender (3:29)
  10. Baby, What You Want Me to Do (3:16)
  11. Trouble / Guitar Man (4:23)
  12. Gospel Medley: Sometimes I Feel Like a Motherless Child / Where Could I Go But to the Lord / Up Above My Head / Saved (9:01)
  13. Memories (2:59)
  14. A Little Less Conversation (2:00)
  15. Road Medley: Nothingville / Big Boss Man / Let Yourself Go / It Hurts Me / Guitar Man / Little Egypt / Trouble (15:42)
  16. If I Can Dream (3:12)
  17. When It Rains, It Really Pours (1:52)
  18. Lawdy Miss Clawdy (1:45)
  19. Baby, What You Want Me to Do (1:27)
  20. Thats All Right (6:42)
  21. Heartbreak Hotel (2:53)
  22. Love Me (2:55)
  23. Baby, What You Want Me to Do (3:45)
  24. Blue Suede Shoes (4:40)
  25. Baby, What You Want Me to Do (2:53)
  26. Lawdy Miss Clawdy (4:05)
  27. Are You Lonesome Tonight? (2:56)
  28. When My Blue Moon Turns to Gold Again (0:38)
  29. Blue Christmas (2:27)
  30. Trying to Get to You (2:58)
  31. One Night (3:54)
  32. Baby, What You Want Me to Do (3:59)
  33. One Night (3:51)
  34. Memories (3:25)
  35. If I Can Dream (3:15)
avatar van spinout
Hier kan ik geen genoeg van krijgen. Als je het over een comeback hebt, dan is het deze.

avatar van goldendream
Tja, ik had er eigenlijk meer van verwacht. Waarom zo vaak hetzelfde nummer (bv. Guitar Man)? Ook het gebabbel en de irritante lach van een bandlid vind ik storend.

avatar van spinout
Van mij mag Elvis een hele plaat vol babbelen, maar die zogenaamde (er zaten een paar vrienden van hem op het podium)bandleden, en dan vooral Charlie Hodge, die om elke scheet van de man moeten lachen als een stel maniakken, tja, dat kan ook ik missen als kiespijn. Scotty Moore paste wijselijk voor dat gedrag.

avatar van Axeqlusive

Hoe dat nou precies zit geen idee, iets met rechten volgens mij. Maar deze versie is echt briljant!

avatar van MarkS73
Axeqlusive schreef:
Het verbaast mij dat niemand hier de werkelijk waanzinnige versie van de Road Medley benoemd. Ruim een kwartier, en zoals ik hem ken, versus de zwaar geknipte versie in de eigenlijke special van drie kwartier.!

Bij deze dan; geweldig stuk muziek!
Ik hou van veel soorten muziek maar al sinds mijn kindertijd is de '68 Comeback Special een van mijn favoriete stukken muziek. De tienjarige MarkS73 had op zijn kamer al een levensgrote poster van Elvis in zijn zwartleren pak hangen. Nu ben ik vijftig en nog steeds staat dit regelmatig op en zingt mijn dochter het altijd weer enthousiast mee. Alle aspecten van Elvis zijn carrière tot dan toe komen in deze special aan bod; het begin, de fantastische Sit-Down Show, de films, de Gospel Medley met het geweldige Saved...wat mij betreft is deze show een belangrijk stuk muziekgeschiedenis.

Enige minpunt: de door Parker opgedrongen kerstnummers...

avatar van spinout
Nou ja, kerstnummers... Elvis zong Blue Christmas helemaal (goed nummer trouwens) en zette zijn favourite kerstnummer (volgens de man zelf in de intro naar het nummer) Santa Claus Is Back In Town eventjes aan.
Kan ik zeker mee leven .