Andrew Bird Trio - Sunday Morning Put-On (2024)

Jazz / Folk
Label: Loma Vista

1. I Didn't Know What Time It Was (3:07)
  2. Caravan (4:32)
  3. I Fall in Love Too Easily (3:59)
  4. You'd Be So Nice to Come Home To (2:47)
  5. My Ideal (4:25)
  6. Django (3:27)
  7. I Cover the Waterfront (4:51)
  8. Softly, as in a Morning Sunrise (4:11)
  9. I've Grown Accustomed to Her Face (1:49)
  10. Ballon de Peut-être (9:16)
Andrew Bird stond lang hoog op mijn interesse-lijstje, maar de laatste jaren is die interesse per album minder geworden.

Nu heeft Andrew een jazz-album uitgebracht samen met Ted Poor en Alan Hampton onder de naam Andrew Bird Trio. Een goede zet: want het bevalt mij meer dan goed.

Op een aantal nummers krijg je echt een Chet Baker gevoel en dat komt door de zang van Bird en ook de stijl: lome jazz die makkelijk in het gehoor ligt.

Ik had niet verwacht dat ik weer eens zou opveren bij een nieuw album van Andre Bird.

aERodynamIC schreef:

Grappig, ik heb juist het tegenovergestelde. Nu ben ik al sinds 2001 groot fan van Andrew maar vooral de laatste jaren vind ik zijn albums alsmaar beter worden. Niet dat er veel mis was met eerdere platen maar sinds 2012 vind ik zijn albums van een constante kwaliteit. Dit album doet mij dan vooralsnog niet veel, na een paar nummers begint het zelfs licht te irriteren waarna ik ter compensatie maar snel mijn playlist met favoriete Andrew Bird nummers aanklik...
Misschien komt het nog, het is wel een album waarvoor je in de stemming moet zijn.

avatar van Justinx
MarkS73 schreef:

Dit heb ik ook. Ik vind Inside Problems en My Finest Work Yet misschien wel de beste platen die hij ooit heeft gemaakt. Een eerste luisterbeurt van Sunday Morning Put-On overtuigt mij totaal niet. Ik vind het erg saai, kabbelend en ouderwets. Overigens net als zijn country-uitstapje een tijdje terug.

Justinx schreef:

Zijn country albums vind ik dan wel weer erg mooi, vooral Things Are Really Great Here, Sort Of…uit 2014.

avatar van AOVV
Ik sluit mij aan bij kamp aERo, zeer fijne, genietbare plaat van Bird. Loom, wat lui zelfs, maar daar hou ik wel van. Chet Baker springt me ook prominent te binnen wanneer Bird begint te zingen en instrumentaal is het allemaal braaf binnen de lijntjes kleuren, maar het luistert wel erg lekker weg.

3,5 sterren

avatar van Justinx
MarkS73 schreef:

Ik bedoelde eigenlijk deze Jimbo Mathus & Andrew Bird - These 13 (2021) - MusicMeter.nl

avatar van MarkS73

Dat is inderdaad een album dat je moet liggen, geen typisch Andrew Bird album. Jimbo Mathus is veel meer aanwezig dan Bird. Persoonlijk vind ik het een mooi album maar ik snap het heel goed als het je ding niet is...

Dit bevalt me voorlopig wel. De stijl past mooi bij z'n stem, het is toch wat minder gelijkvormig dan z'n laatste platen en fijn om die viool weer af en toe te horen. Eerst maar eens 4*, kijken hoe het het beklijft.

avatar van Tjeerd1975
Weather Systems blijft zijn beste. Tof dat ie zijn muzikale horizon blijft verbreden. Andrew de alleskunner.