Tricklebolt - Honey from the Sky (2024)

Uitgebracht in eigen beheer

4. MDMA (4:38)

met Splinter

5. Scorpio (5:41)

met Indian Askin

6. Summer in the Lowlands (3:03)

met Indian Askin

7. Ostrich Jam (5:51)

met Pieter Holkenborg

8. No One but Time (4:17)

met Niek Cival

9. Honey from the Sky (6:40)

met Jim Zwinselman

avatar van JVT
JVT
Wat een heerlijk openingsnummer!!

avatar van RonaldjK
Met de retro ogende hoescover lijkt dit een album te zijn van een groep die in de stijl van de jaren '70 rockt. Mis.

Niet dat je er dan helemaal naast zit, integendeel. Tegelijkertijd slaagt de groep erin om op Honey from the Sky classic rock te koppelen aan een eigentijds geluid. En dan kunt u vragen: wat maakt dan dat het eigentijds klinkt? Ik weet niet het antwoord op deze vraag, al hoort u aan de frisse en in-je-smoel-productie dat dit niet uit 1974 stamt.

Toch een schamele eerste poging tot een antwoord: Opener Energy bijvoorbeeld heeft iets van een 3FM-bandje van het soort dat daar (of bij Radio 2 bij 'Jan Willem Staat op!' of indertijd bij DWDD op tv) live in de studio speelt. Het is alternatief maar niet té. Ik hoor na mijn antwoord al uw doorvraagvraag, maar moet een concreet antwoord schuldig blijven.
Tweede poging: nummer 2 Paranoid Radio begint met een hiphopbeat maar dan op een drumstel. Een groove die door het hele nummer heen aanwezig blijft. Discutabel antwoord, dat geef ik onmiddellijk toe.
Derde poging en laatste poging: track 3 Little Bitty is uptempo, rockend en meezingbaar. Maar niet meezingbaar zoals popmuziek meezingbaar is. Nee, Bastian Pen is een zanger met een een eigen geluid en grote longen en het bovendien spelen de overige muzikanten eveneens als een malle.

Ik ga niet alle nummers langs, u zou gek worden van mijn mislukte pogingen. Maar neem van mij aan dat de heren op ieder nummer samenwerkten met andere muzikanten, waardoor het ook nog eens hartstikke afwisselend is. Eigenlijk zou dit album van de maand moeten worden bij een blad als Lust for Life of Classic Rock Magazine. Wellicht is het dat al geworden (ik lees die tijdschriften niet iedere maand)?

Eén ding is zeker: een heerlijke liveband zet een gevarieerd en rockend album neer. Of, in hun eigen woorden van de website: "In 2021 besloten we het roer om te gooien. We voelden ons vastgeroest in patronen, sound en aanpak en wisten geen richting te vinden voor een nieuw album. De band had dringend nieuwe prikkels, inspiratie en richting nodig om door te kunnen. Tricklebolt moest uit haar bubbel en op zoek. Wat kan Tricklebolt allemaal zijn?"

Mijn antwoord: héél veel en toch herkenbaar Tricklebolt. Dattuhetmaarweet!

avatar van vielip
Ik heb twee nummers gehoord en daar werd ik nog niet gelijk dolenthousiast van eerlijk gezegd. De eerste twee albums, en met name het geweldige debuut, rocken en vlammen als een malle. Op die eerste twee vrijgegeven nummers vind ik dat niet echt het geval. Het kabbelt mij wat teveel voort. Er worden heel andere paden bewandeld en als ik die opmerkingen van hun website lees;

Dan begrijp ik het ineens volkomen. En ik snap ook wel dat je als band niet eindeloos hetzelfde kan blijven doen. Maar of deze nieuwe weg mij persoonlijk gaat bevallen moet nog blijken. Hetzelfde had ik bij de band Voltage. Die begonnen ook zo lekker met de eerste paar albums. Vuige rock & roll die knalde van de energie. Om daarna, na het ontslaan van de halve band, ineens als een veredelde Balckberry Smoke coverband tevoorschijn te komen. Niet slecht hoor. En het leverde ze ook eindelijk wat felbegeerde airplay en recognition op. Maar toch...

Hopelijk gaat dit album van Tricklebolt me verassen. Want ik vind het een geweldige band. Met name op het podium wisten ze me eerst te verrassen en later volledig te overtuigen.

Echte liveband idd!

MartijnW
De eerste twee albums van Tricklebolt waren sterke rock albums, maar hebben me op de één of andere manier nooit zo weten te pakken. Hoe anders is dat met dit album vol met samenwerkingen met o.a. Indian Askin, Pablo van de Poel en Wout Kemkens. Wat een energie, wat een diversiteit! Heerlijk, een plaat die op repeat staat in mijn auto. Voorlopige hoogtepunten Energy en Scorpio!

avatar van RonaldjK
RTV Oost maakte een reportage over het afscheidsconcert van de groep. Afscheid? Hoe jammer! Ach, geef het een paar jaar en ze bunt er weer, denk ik.

Is Tricklebolt dood? Hoe de zoektocht van een vriendenband eindigt in een bomvol Hedon - Oost