China Crisis - China Greatness (2024)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Animals in Jungles (3:26)
  2. Wishful Thinking (5:26)
  3. Arizona Sky (5:19)
  4. It's Everything (5:29)
  5. Christian (4:56)
  6. King in a Catholic Style (4:03)
  7. Papua (3:40)
  8. It's Never Too Late (4:44)
  9. When the Piper Calls (3:53)
  10. Black Man Ray (3:37)
  11. You Did Cut Me (4:08)
  12. It's Never Too Late [For You and Me Mix] (4:46)
  13. Wishful Thinking [Brecon Beacons Mix] (5:28)
  14. Papua [Pacific Mix] (3:37)
  15. It's Everything [Everything Mix] (5:35)
  16. King in a Catholic Style [Reprise Mix] (4:18)
  17. Christian [WW1 Mix] (5:48)
  18. Arizona [Sequential Mix] (3:53)
  19. Black Man Ray [Way Mix] (3:30)
  20. The Understudy (5:58)
avatar van Aazhyd
Dubbel CD met op CD 1 singles en album tracks (al missen aardig wat klassiekers) en op CD 2 remixes.

Volgens mijn informatie bevat CD1 12 nummers (The Understudy is nummer 5). En op CD2 8 songs, zgn "reimagined" nummers.

Op donderdag 6 juni 2024 speelt de band in Metropool (voorheen Atak) in Enschede.

avatar van Premonition
Mmm, vreemde release. Met zo'n titel verwacht je een "greatness" aan hits, dan wel singles. En er missen wel een paar en niet de minsten. En dan al die (overbodige) remixen.....

avatar van Chameleon Day
Negeren dit….Wie gaat er in hemelsnaam in 2024 nog zo’n verzamelaar van China Crisis kopen? Dat bandje van dat hitje toen….hoe heette het ook alweer?

Chameleon Day schreef:
Dat bandje van dat hitje toen….hoe heette het ook alweer?

Die staat er nu juist wel weer op. Ik hou het gewoon bij de eerste twee albums, dan heb je alles wat nodig is van dit "bandje".

Premonition schreef:

Eerste drie, zou ik zeggen. Ik zou King in a Catholic Style en Black Man Ray niet willen missen.

avatar van gaucho
Aazhyd schreef:

Eerste vier, zou ik ervan maken (maar ik ben dan ook een bovengemiddelde fan van deze band). Want ik vind ook What price paradise heel genietbaar, maar ik lijk daarin een minderheid te zijn. Het was een poging tot Amerikaanse doorbraak, die mislukte, maar aan het songmateriaal lag dat niet, volgens mij.

Ik zou ook graag zien dat ze hun laatste echte studio album, Autumn in the Neighbourhood, eens opnieuw zouden uitbrengen als een fysieke release. Want deze geslaagde eigen-beheerproductie, gefinancierd door een crowdfundingsactie, was destijds maar korte tijd verkrijgbaar. Dat zou ik liever hebben dan deze rehash van willekeurig bij elkaar geraapte oude nummers en 're-imagined' versies daarvan. Die laatste heb ik nog niet gehoord, maar naar mijn idee voegt deze release heel weing toe aan wat wel al kennen van CC.

avatar van Aazhyd
Op hun eerste drie albums slagen ze erin pakkende popliedjes te maken met sterke melodieën. Dat mist op hun latere albums, imho.

avatar van gaucho
Zit wat in, hoor. Ik heb zelf gewoon een zwak voor dat vierde album en hun veel latere release Autumn in the neighbourhood. Maar ik ben het wel met je eens dat hun eerste drie albums hun beste zijn.

Dat album geproduced door Walter Becker van Steely Dan is ook wel het beluisteren waard (derde album), toch wel een vreemde keuze voor een new wave popbandje. De originele albums heb ik ooit in een 2de hands muziekkraampje gekocht voor nog geen 10€ maar nog niet beluisterd. Uiteindelijk ook nog de expanded versions van eerste 3 albums gekocht, die ik wel beluisterd heb. Klinkt best leuk, er zijn wel ergere dingen gemaakt in de 80s.

avatar van dynamo d
Vreemd dat hun mooiste nummer (en ook een hitje in het VK) Tragedy and Mystery hier niet op staat.

avatar van blur8
De oude songs zijn opnieuw opgenomen met orkest.
Deze release is echt wel iets meer dan een verzamelalbum, want de meeste tracks
hebben nieuwe arrangementen
De Mixen zijn Instrumentale orkest versies, met soms nog een flard zang.

De oude songs zijn opnieuw opgenomen met orkest.
Deze release is echt wel iets meer dan een verzamelalbum, …

Oké, niet negeren dus. Ik trek mijn eerdere post weer in. Ben nou benieuwd!

avatar van Premonition
Net globaal beluisterd. Animals in Jungles is weinig anders dan de versie op Working with Fire and Steel. Wishful Thinking is een soort kamerorkestversie van het origineel. Had voor mij niet gehoeven. Christian is omgetoverd tot een soort kampvuurballad. Papua is voorzien van een trompet. When the Piper Calls begint met een Stock Aitken Waterman keyboard, dat helaas af en toe gedurende het nummer weer opduikt.
Ik heb de nummers, die ik het best van de band ken, vergeleken en ik word er niet blij van.....

avatar van Chameleon Day
Oké. Toch weer negeren dus. Ik herstel mijn eerste post en trek de laatste in.

avatar van vigil
blur8 schreef:

De Mixen zijn Instrumentale orkest versies, met soms nog een flard zang.

Misschien moet je nog eens luisteren dan... en natuurlijk kan je nu komen met een voorbeeld waarbij het merendeel orkest is ( zoals bij Arizona en Black Man Ray) maar het meeste is gewoon met zang.

Ik vind het vreemd dat ze dit onder de noemer van mixes uitbrengen want dat zijn het zeker niet. Het zijn over het algemeen erg mooie versies met een orkest, inderdaad relatief rustig maar China Crisis was nooit een band waar het muzikaal echt flink tekeer ging en dat ze nu als overtreffende trap even de industrial kaart hebben getrokken. Had het dan net zoals DD dat iets van 40 jaar geleden deed Night Versions aangehangen of iets in die richting.

Nee, maar dan die hoes, wat dachten ze op het moment toen de keuze daarop viel

vigil schreef:
Nee, maar dan die hoes, wat dachten ze op het moment toen de keuze daarop viel

Gewoon een foto uit 1983, dachten ze waarschijnlijk.....

avatar van blur8
Prutswerk qua presentatie en communicatie. Nadeel van uitbrengen zonder platenmaatschappij.
Toch is dat jammer, want iemend heeft veel tijd gestoken in het schrijven van orkest partituur.
En de orkest opnamens zijn vermoedelijk ook niet puur als vriendendienst gedaan.
Je gaat bijna denken dat het een AI-project is geweest.

De oude songs zijn opnieuw opgenomen met orkest.

Volgens mij niet. De zang is origineel en veel elementen zijn ook origineel. Het orkest vult aan / vervangt originele elementen. Maar er is niet opnieuw ingespeeld / gezongen, behalve dan het orkest.

Heb het even snel op YT geluisterd. Tja, ik hoor toch liever de originele versies.

Mooie melodieën en pakkende songs. Luistert lekker weg deze greatest.

avatar van EttaJamesBrown
Geen politiek, maar toch; voor 2030 is de Chinese crisis ons aller crisis.

Daarnaast prima verzamelaar, slechts tragisch en mysterieus voor diegenen die het willen horen