oreglo - Not Real People (2024)

Jazz / Rock

met Bel Cobain

6. Opedge (6:58)
  7. Peck Reprise (3:41)
avatar van blur8
Kwartet uit London. Samenstelling: Drums, Gitaar, Toetsen en meest interessant een Tuba.
Het is zomerse Jazz, met kruisbestuivingen uit ongeveer elk mogelijk Genre.
track #5 heeft bijvoorbeeld lome reggae, met passende vocals.
terwijl 'Peck' meer spacejazz is met een freaky gitaar.

Mssr Renard
Bizar dat anno 2024 een album van 35 minuten een EP is en niet gewoon een album. Ik keek nog even op hun eigen bandcamp-pagina, en zo noemen ze het zelf. In mijn collectie duren heel veel platen tussen de 35 en de 45 minuten en heten gewoon een album.

Ik ben wel benieuwd. Overigens is een tuba in de jazz niet echt heel erg bijzonder. Ik heb tientallen platen met tuba gehoord en het is een prima vervanger van de basgitaar of contrabas. Ik moest wel gelijk aan Theon Cross denken, maar hij speelt hier niet op mee. De gehele line-up zegt mij zelfs niets. Dus het is een lekker jonge en onervaren band. Ik ben benieuwd.

Mssr Renard
Ik vind er zelf niet zo heel veel aan. Ik vind het nogal een veilige bedoening. In de britse scene van jazz en fusion de laatste tijd zijn veel van dit soort platen uitgekomen, waarvan ik er een aantal echt erg goed vind (Maisha, Kokoroko, Ezra Collective) en een aantal wat minder interessant vind. Deze valt in de laatste categorie. Ik vind namelijk niet dat ze echt nieuws op tafel leggen, daarbij vind ik het vooral erg veilig en netjes binnen de lijntjes. Wel leuk dat de band wat verschillende stijlen aanboort: rock, reggae en wat lichte funk, maar echt onderscheidend vind ik het niet. De song 'Peck' is inderdaad de leukste song.

avatar van AOVV
Niets nieuws onder de zon inderdaad, sta er zo'n beetje hetzelfde in als jij Mssr Renard. Ongedwongen, onbevangen, geschikt voor de zomer, al wil het weer nog niet helemaal mee heb ik de indruk. Peck scheert hoge toppen en doet veel goeds verhopen richting de toekomst, en zorgt voor dat extra halfje.

3,5 sterren