Renée - The Future None Can See (1982)

Label: CNR

1. High Time He Went (4:05)
  2. Now and Then (3:09)
  3. The Future None Can See (4:10)
  4. She's a Star (3:24)
  5. Seventeen (3:55)
  6. By the By (4:07)
  7. You're a Liar (4:18)
  8. Can't Live My Life (3:43)
  9. Love's Just a Reason (3:19)
  10. Go to Sleep (To Serge) (4:00)
avatar van matthijs
heb deze plaat al tien jaar in mijn collectie, aangeschaft vanwege het hitje (track 1) dat ik erg leuk vond toen ik twaalf jaar was. ruim 25 jaar later ontdek ik dat ze meer leuke nummers hebben. voor ik de plaat vandaag opzette zag ik de lijst van artiesten die meespelen (jan hollestelle, ab tamboer, ton scherpenzeel en dacht, hmmm, dat zijn sessiemuziekanten die op aardig wat nederlandse gladde commerciele pop begin jaren 80 te horen zijn. beloofde niet veel goeds. wat de plaat toch zeer de moeite waard maakt voor mij zijn de goede songs en de stem van de zangeres. een broer en een zus die ik op geen andere plaat ben tegengekomen (geen sessiemuzikanten neem ik dus aan) en heel geinspireerd!

Broer en zus?? Gelukkig niet, want Rene en Anja Nodelijk zijn al sinds 1978 getrouwd! Het is dus een stel.

Te gekke LP overigens, destijds als warme broodjes over de toonbank gegaan, mede dankzij de Top 10-hit 'High time he went' over een man die zijn grijze bestaan wil doorbreken.

Dit is Renee's bekendste album, maar dat neemt niet weg dat er meer goed spul van deze band is verschenen. Luister ook eens naar de (iets experimentelere) LP 'Reaching for the sky', de voorganger van deze plaat uit 1980.

avatar van monique
High time he went

avatar van matthijs
tim_eaf schreef:

Oeps, te snel conclusies getrokken...

Lees nu pas je bericht (7 jaar later), flessenpost was sneller geweest, maar evengoed bedankt, ga zeker eens luisteren!