The Red Clay Strays - Made by These Moments (2024)

Country / Rock
Label: RCA

1. Disaster (4:15)
  2. Wasting Time (3:30)
  3. Wanna Be Loved (3:37)
  4. No One Else Like Me (4:17)
  5. Ramblin' (2:32)
  6. Drowning (4:48)
  7. Devil in My Ear (3:52)
  8. I'm Still Fine (3:52)
  9. On My Knees (3:24)
  10. Moments (4:18)
  11. God Does (3:41)
avatar van Larzz
Wederom prima studio plaat van deze veelzijdige southern rockers uit Alabama. Zanger heeft prima stem en de gitaren zijn ook dik in orde. Ze brengen een mooie mix van southern rock, soul, rock and roll en country. Leuke cd.

Mssr Renard
In de kern klinkt de band wel goed, en hoor ik elementen van bijvoorbeeld Outlaws terug in de muziek, en dat met name in het gitaarwerk. Het tempo zit er bij sommige nummers flink in, wat de muziek erg aanstekelijk maakt.

De stem doet met wat denken aan de zanger van Tishamingo, een mid-nineties Southern Rockband die niet echt bekendheid genoot, met een vleugje Mike Farris. Al heeft de zanger van Red Clay Strays wel soms een vibrato in zijn stem, waarover ik nog niet uit ben of ik het mooi vind. Het gitaarwerk is wel erg fijn. Jammer alleen dat de songs zo kort zijn, en dat er nergens eens een goede oude gitaarjam is en de nummers wat worden uitgerekt.

Het schijnt dat deze band triljoen views heeft op TikTok en een wereldwijde viral hit is. Maar ik kwam ze op het spoor via Bluesmagazine. Ik ben benieuwd hoe trendgevoelig de users van deze site zijn, en de band kennen van TikTok.

MartijnW
Niet via TikTok, maar kreeg het aangeraden via Spotify. Al bij hun vorige album. Erg fijne muziek!

Het mij zelf doet denken aan Lynnert Skynerd en Chris Stapleton. Niet vernieuwend maar het is een afwisselend album met mooie nummers. Eerste album op lp maar het tweede album vind ik zelf nog iets beter en beluister het regelmatig.

avatar van Larzz
Ken ze gewoon via platenbaas Johan van Popeye in Hengelo. De southern rock kenner van Nederland.

Mssr Renard schreef:

Op de nieuwe live plaat gaan ze af en toe nog wel tekeer met 2 duellerende gitaren.