Goldband - Samen Tegen Elkaar (2024)

Label: Goldband

1. De Band van Karel (2:06)
  2. You & Me (4:42)
  3. Het Is Voorbij (3:23)
  4. FML (3:03)
  5. Sex (3:51)
  6. Spijt (2:53)
  7. Zouderooid (1:55)
  8. Vuur & Vlam (3:47)
  9. Naakt op het Plein (3:24)
  10. Keer op Keer (3:38)
  11. Slapen (3:51)
  12. Ik Kom Naar Huis (2:20)
  13. Rubber & Asfalt (3:44)
  14. Adem In (1:26)
  15. Hou het Simpel (3:33)
  16. Stop Met Kijken (4:10)
  17. Samen Tegen Elkaar (4:47)
Ze zijn geliefd en worden ook meer en meer gehaat lijkt het wel. Ik snap beide partijen wel. Ik kan het niet helpen maar ik vind ze erg vermakelijk. En met bijna een uur aan nieuwe nummers kan ik weer even tegen aan.

Het hoeft niet altijd verantwoord toch?!

avatar van brt
brt
Zeker niet. Maar ik heb het vanaf het begin kutmuziek gevonden
Het zal mijn muziek wel niet zijn..

avatar van tnf
tnf
De vergelijkingen met jaren 80-bands als Het Goede Doel en Doe Maar vind ik iig geen compliment voor de generatie van toen.

avatar van Demon.
Moest wel hardop lachen om het intro

avatar van spoiler
Sorry, maar ik vind het ook zwaar overschatte kutmuziek. En zeker geen vergelijking met de jaren 80 bandjes.

avatar van MDekens
Half puntje erbij voor You & Me, maar wat een draak van een album verder. Waar het eerder werk nog wel doorheen valt te komen en hier en daar zelfs goed te pruimen is, heb ik hier echt tenenkrommend naar moeten luisteren.

Inderdaad zwaar overschat. Ik vind De Jeugd van Tegenwoordig, waar ze regelmatig mee vergeleken worden, echt 100.000 keer beter. Maar goed..dat ben ik.

avatar van Gele Stift
Op het eerste gehoor was het eerste album wel stukje beter, maar man man wat een afgunst altijd weer als een popbandje het redelijk doet

avatar van repelstefan
Gele Stift schreef:

Zucht...deze opmerking. Wat heeft negatief commentaar nou weer met afgunst te maken? Werkelijk niets. Ik vind dit album inderdaad echt tenenkrommend slecht bij vlagen. De eerste EP's waren juist heel sterk.

avatar van alexander-r
Gele Stift schreef:

Dit idee heb ik ook. Het is niet mijn muziek, maar ik kan ook erkennen dat Betaalbare Romantiek een van de beste popalbums ooit uit Nederland is. Zie ook vrijwel nooit een onderbouwde mening daarover, nee het wordt gewoon weggezet als kutmuziek.

Ben benieuwd of dit album enigszins in de buurt kan komen van Betaalbare Romantiek. De opener is in ieder geval fantastisch

avatar van brt
brt
Jij onderbouwt nou ook niet bepaald waarom dat eerdere album een van de beste popalbums uit NL is. Een nog veel groter statement dan te zeggen dat dit kutmuziek is.

avatar van vigil
Demon. schreef:
Moest wel hardop lachen om het intro

Ja, die is top!

Verder veel wel leuk en aardig muziek. Rubber & Asfalt en Samen Tegen Elkaar zijn op dit moment mijn fave's

vigil schreef:
Verder veel wel leuk en aardig muziek.

Ze zingen niet voor niets 'Hou het simpel, niet moeilijk doen'

avatar van alexander-r
brt schreef:

Groot gelijk! Omdat de liedjes ontzettend catchy zijn. Dat is sowieso al een kunst opzich. Mooi omdat gemixt te zien worden met talloze knipogen en odes naar de Haagse cultuur. Qua tekst is het ontzettend simpel, en daardoor herkenbaar. Wat ik leuk vind, is dat ze daardoor een divers publiek kunnen bereiken. Tenminste dat is wat ik om me heen hoor, het is muziek voor op een festival maar ook voor een bouwvakkerskeet.

Maargoed dat is wat ze deden. Ik vind dit wel wat minder interessant. Na een paar luisterbeurten nog niet echt 'herkenmomenten', zoals dat bij Betaalbare Romantiek wel het geval was. Prima muziek overigens voor een grote schoonmaak van het huis

avatar van dynamo d
Best lekker album van mijn (Haagse) stadgenoten. Niks mis mee! You & Me, Het Is Voorbij, Sex, Vuur & Vlam, Samen Tegen Elkaar en vooral Naakt op het Plein zijn de lekkerste nummers.

1,0
Zo dan, dit vind ik wel echt verschrikkelijk slecht zeg. Waar ik hun debuut echt wel prima te pruimen vond zijn dit melodietjes en teksten van het niveau Jip en Janneke. Misschien leuk voor mensen met kindertjes maar ik sla over.

avatar van Johnny Marr
Sex net op de radio gehoord. Wat een kutnummer, no pun intended.

Mijn stadsgenoten hebben een paar heerlijke 80s stijl Nederpop nummers gemaakt in het nabije verleden… maar ze lijken artistiek in regressie te zijn (iets quasi-getormenteerds/gepassioneerds over een beat heen roepen) ipv zich te ontwikkelen. Ik vrees dat Goldband geen blijver gaat zijn zoals Doe Maar of de Jeugd…

avatar van overmars89
Het opvolgen van "Betaalbare Romantiek" waar elke track als single aanvoelde zou sowieso een zware kluif voor Goldband worden. Ik vond de thematieken en tekstuele vondsten van hun debuutalbum redelijk geniaal, maar instrumenteel was het af en toe een tikkeltje lomp. Dit in combinatie met de overmatige populariteit heeft er wel voor gezord dat ik een "tijd" Goldband moe was.

Nu een nieuw album dat eigenlijk in alle facetten een stuk minder is dan zijn voorganger. Ik vind het album nog wel redelijk wegluisteren, maar het zijn allemaal relatief makkelijke popliedjes zonder inhoud.

'Samen tegen elkaar' van Goldband is eigenlijk de Nederlandse versie van 'Be here now' van Oasis. Band wordt vanuit het niets een enorme hype, de verwachtingen zijn torenhoog, langverwachte nieuwe album van de band blijkt grote tegenvaller, band valt van voetstuk. Inclusief cocaïne referentie. Ik zag dat 'Samen tegen elkaar' zeven weken in de album top 100 heeft gestaan en er nu al weer uit is. 'Betaalbare romantiek' stond 121 weken in de top 100. De singles van het album, Sex en You&Me, hebben de top 40 niet gehaald. Goldbands tweede album is geflopt. M.i. moeten ze hard gaan werken aan sterke pakkende popliedjes schrijven. De laatste paar jaar vind ik ze een te makkelijke formule volgen, hoog gezongen dramatisch refrein, beatje erachter, Noodgeval rewrites maar dan een stuk minder goed. Ze kunnen beter.

‘Flattened by the cocaine panzers’ – the toxic legacy of Oasis’s Be Here Now | Oasis | The Guardian - theguardian.com

wandercats schreef:

Ik zag dat 'Samen tegen elkaar', naast de slechte recensies, zeven weken in de album top 100 heeft gestaan en er nu al weer uit is. 'Betaalbare romantiek' stond 121 weken in de top 100. De singles van het album, Sex en You&Me, hebben de top 40 niet gehaald. Goldbands tweede album is geflopt. M.i. moeten ze hard gaan werken aan sterke pakkende popliedjes schrijven. De laatste paar jaar vind ik ze een te makkelijke formule volgen, hoog gezongen dramatisch refrein, beatje erachter, Noodgeval rewrites maar dan een stuk minder goed. Ze kunnen beter.

avatar van Dim
Dim
Jeetje, is dit écht dezelfde Goldband als van het heerlijke Betaalbare Romantiek? Waar de heren op het vorige album op formidabele wijze op het randje balanceerden, is dit er ver overheen: te glad, te flauw, te weinig inhoud.

avatar van djwutru072
Onwijs hyped voor deze
Mijn favo festival akt

avatar van djwutru072
Dim schreef:

Klinkt Heerlijk.
Bands die zichzelf telkenmale opnieuw uitvinden; waar vind je ze nog

avatar van Juul1998B
Muziek afkomstig uit het riool.

avatar van jerome988
Juul1998B schreef:
Muziek afkomstig uit het riool.