Docile Bodies - Light Will Come Our Way (2024)

Uitgebracht in eigen beheer

1. No History (4:35)
  2. Tactile Poetics (4:18)
  3. Cathedral (6:28)
  4. Yellow Flowers Bloom (3:56)
  5. Marble Souls (1:50)
  6. Raw Material (4:34)
  7. Still (4:33)
  8. Beloved Son (5:06)
DjFrankie (moderator)
Ben hier erg benieuwd naar, in ieder geval onderweg.

DjFrankie (moderator)
Erg goeie worp. Gisteren al 3 keer gedraaid en wordt alleen maar beter. Post punk optima forma.

avatar van rzasa
Inderdaad een erg fijne plaat die zeker in mijn jaarlijst komt te staan!

avatar van jeanmaurice

Staat nu op, Bandcamp. Klinkt lekker zeg! The Chameleons hè.

Chameleon Day, Alicia, Premonition, Juul1998B

Light Will Come Our Way | Docile Bodies - docilebodies.bandcamp.com

Na een luisterbeurt; wat een toppertje is dit. 2024 is een heel vruchtbaar jaar gebleken in postpunk land. Heerlijke plaat. De afsluiter Beloved Son is majestueus.

Ik ga luisteren.

avatar van Juul1998B
Bedankt voor deze (Nederlandse Post-punk) tip!
Het album ging erg vlug voorbij, meestal een positief teken!

Dit is gewoon erg sfeervolle donkere post-punk. En deze band probeert ook geen stijl te jatten. Het is een eigenzinnige band met toch wel echt een eigen smoelwerk. Ik zou dan ook niet weten waarmee ik deze band zou moeten vergelijken.

Het instrumentale en de sfeer draagt dit album, al is de stem ook niet verkeerd. Als geheel werkt dit album erg goed. Mijn favoriet is raw material!
Maar concluderend is het erg fijn om ook in ons kikkerlandje sterke post-punk te horen!
Misschien ook wat voor aERodynamIC

avatar van Alicia
Hier worden we toch blij van!

Ja, er zit wel iets van The Chameleons in dit geluid verborgen. Ja, dat hebbie nou eenmaal met oudpostpunkies. Die horen er toch weer van alles in.

Ik zet hem nog een keer op!

Fraai artwork ook!

(Ik moet nog beginnen met luisteren)

avatar van Premonition
Even vluchtig beluisterd, hoofdrol voor de gitarist. Zang is wat omfloerst en op de achtergrond. Je kan horen dat het een eigen productie is en dat is wat jammer. Band met potentie.

avatar van Chameleon Day
Heb het album vannacht ook even vluchtig beluisterd, maar nog niet met voldoende concentratie. Het smaakte zeker naar meer luisterbeurten. Eerste indrukken: wat te veel galm, zang wat te vlak en iets te ver weggedoken in de muziek. Dat laatste hoeft op zich geen probleem te zijn, maar is het voor mij mss wel omdat de instrumenten allemaal te veel in het midden van het geluidsspectrum zitten. Er zit op het eerste gehoor wat te weinig “openheid” in. Had meer dynamiek in gemogen. Die vermaledijde productie hè.

De sound van de gitaren vind ik fijn. Inderdaad duidelijke link met de Chameleons t.g.v. Script, maar wel anders gespeeld, strakker, veel voller, wat meer shoegaze-achtig.

Maar zeker interessant. Ga ik dit weekend vaker naar luisteren.

avatar van Alicia
Met een paar goede mensen aan de knoppen kan het geluid inderdaad beter. Maar heel storend is dit niet. Betreft het een debuut en in eigen beheer uitgebracht? Dan is dit een prima plaat om mee te beginnen.

Alicia schreef:

Ben ik zeker met je eens hoor. Als je met beperkte middelen en wellicht ook weinig echt professionele ondersteuning zo’n productie moet doen, mag je niet klagen over het eindresultaat. Neemt niet weg dat een goede productie het album naar een hoger plan kan tillen…(waar heb ik dat verhaal eerder gelezen….)

Chameleon Day schreef:

Absoluut. Ik zal de laatste zijn die dit zal tegenspreken.

avatar van Mjuman
Chameleon Day schreef:

Vooropgesteld dat ik het album nog wil/moet beluisteren, wil ik hier wel een generieke kantekening bij plaatsen.

Elke schrijver die een boek publiceert, ziet zijn werk nagelezen worden door een redacteur wiens taak het is voor 'correcte' output te zorgen (soms wordt de schrijver dan verzocht e.e.a aan te passen). Ook als je in je werk verantwoordelijk bent voor documenten die 'naar buiten' gaan, doe je er goed aan een document door een derde te laten nalezen (op spelfouten, omissies etc) omdat je zelf zo goed weet wat er moet staan dat je als proeflezer onbetrouwbaar bent.

Er is een parallel met muziekproducties. Als je band je eerste album - een zware bevalling veelal - aflevert, doe je er goed aan een (betaalde) derde in te schakelen, omdat de band zelf gewoon niet onbevangen naar het product kunt luisteren. Meermaals indicaties gezien dat het inhuren van een professional helemaal niet zo duur hoeft te zijn.

avatar van Chameleon Day
Geen idee wat een beetje producer in NL moet kosten. Die overigens ook nog wel iets van affiniteit met het betreffende genre moet hebben.

Alicia schreef:

En dan te bedenken dat dit nog hele jonge jongpostpunkies zijn.
Ik las ook ergens dat ze beïnvloed zijn door The Sound.

jeanmaurice schreef:

En dan te bedenken dat dit nog hele jonge jongpostpunkies zijn.
Ik las ook ergens dat ze beïnvloed zijn door The Sound.

The Sound. Ook goed. Helaas staat de tijd niet stil. En de tijd gaat steeds sneller. Maar goed dat er dan nog jongpostpunkies zijn.

Inderdaad!

Helaas is het album alleen op vinyl verschenen, terug in de tijd dus. Jammer, ik had het graag toegevoegd aan mijn collectie. Ik heb een belabberde download van hun bandcamp gehaald, maar de geluidskwaliteit is zo slecht dat ik mijn stem heb verwijderd. Aan spotify en al die nieuwerwetse streaming onzin ga ik niet beginnen. Blijft overeind dat dit een sterke debuut LP is.

Inderdaad!

Prachtig toch? Ik ga graag terug in de tijd met vinyl. Heeft mijn voorkeur zelfs….alleen die prijzen. Wat moet deze kosten eigenlijk?

Aan spotify en al die nieuwerwetse streaming onzin ga ik niet beginnen.

OLW’er brompot!

Blijft overeind dat dit een sterke debuut LP is.

Heb hem zojuist weer beluisterd. Album mag er zeker zijn. Beter dan dat laatste album van Tramhaus (en die van The Cure, maar dat mag ik niet zeggen). Productie valt eigenlijk best mee (ik luister via spotify). Het licht stuntelige geeft het charme. Het gitaarwerk is fijn. Afsluiter is erg sterk, fraaie climax. Play it very loud!

avatar van Chameleon Day
Docile Bodies - The Sessions / Live at Effenaar (2021)

Sterk live. Beter dan op plaat. Krijg nu ook wel wat een Protomartyr vibe.

Chameleon Day
Die klote vinyl hype betekent dat het voor mensen als ik, die geen ouderwetse klote platenspeler meer hebben, een geweldig album als dit niet meer interessant is om te kopen. En ja, ik vind het ouderwets en een teruggang in de tijd. Kom op, ga mij hier niet beschuldigen van de brombot. Jij bent de meeloper, niet ik. Laat ik dan op basis van die klote download toch maar 4 sterren geven.

Maak er 4,5* van

Ik vind die live-opname echt heerlijk. Die gastjes kunnen wat!

Maak er 4,5* van

Ik vind die live-opname echt heerlijk. Die gastjes kunnen wat!

Je houdt me uit mijn slaap...haha! Ik ga nu echt pitten. Ze zijn goed, heel goed!

jeanmaurice schreef:

Je houdt me uit mijn slaap...haha!

Euh, jij mij zul je bedoelen…ik luister nog even die Sessions af….zit ik wel weer vol adrenaline.

avatar van rzasa
Inderdaad!

Helaas is het album alleen op vinyl verschenen, terug in de tijd dus.

En op cassette. Als ik de plaat wil hebben dan komt die uit de US en betaal ik me scheel aan de verzendkosten helaas. Misschien nog te scoren bij een concert?

avatar van Alicia
Vinyl is prachtig om aan de muur te hangen. Ik heb nog wel een oude grammofoon staan. Gebruik hem echter zelden meer. Een goede hi-res of hi-fi versie volstaat. Of een dvd/blu-ray in speciale gevallen. Ik wil ook niet teveel cd's meer. En zeker geen cassettes. Teveel gedoe. Allemaal ruimte innemers en stofhappers.

On topic: uitstekende plaat van deze jongpostpunkies!

avatar van Mjuman
Alicia schreef:

On topic: uitstekende plaat van deze jongpostpunkies!

Vinyl aan de muur - ben je helemaal de kluts kwijt? Op de vloer hoort het, net als pvc, (lamel)parket

Album staat op Tidal en ga er vanmiddag naar luisteren.
En verder, madame, van lp luisteren (ik ga niet de pro's en cons opnoemen) wordt ook wel slow listening genoemd; zulks vergt tijd en een bepaalde 'frame of mind'. Succes met de digi-burgers

DjFrankie (moderator)
Leerde ze een paar jaar terug kennen met Only This en Decadence. Ik was meteen enthousiast. Inmiddels drie keer live gezien. En ja ze overtuigen dan ook.