Joey Valence & Brae - NO HANDS (2024)

Uitgebracht in eigen beheer

10. What U Need (2:18)
  11. John Cena (2:43)
  12. Omnitrix (3:18)
avatar van niesiehey
Chronisch online zijn maakt deze plaat nog veel leuker doordat je alle referenties snapt!

avatar van tnf
tnf
Modieuze, TikTok-gerelateerde teksten?

Als je daar niet op let, klinkt de vijfde track iig best wel begin jaren negentig in de oren. Het heeft een bepaald soort energie die in het huidige lijzige stemmen-tijdperk op z'n zachtst gezegd atypisch aandoet. Gezellig liedje, ze hadden er hoorbaar plezier in om het op te nemen.

En die vrouw, dat is blijkbaar geen zangeres:

"Tijdens het opnemen van het zanggedeelte van het nummer, nam Joey zijn zang op in een andere toonsoort – vier noten lager – en stemde ze vervolgens hoger af om ze bij het nummer te laten passen.”

avatar van Arrie
Ik heb nummer 2 wel met enige regelmaat gedraaid, en dat klinkt qua sound inderdaad heel erg jaren '90. Ik ben een groot liefhebber van 90s hiphop, maar het imiteren van een oudere stijl, dáár kan ik dan weer niet zoveel mee. En dat nummer weet voor mij de 90s hiphop-imitatie niet te ontstijgen, ik hoor er geen eigen of moderne draai aan. Blijkbaar wel in de teksten maar daar luister ik niet naar,

avatar van tnf
tnf
Dat klinkt dan weer als een c-merk-versie van de Beastie Boys, destijds.

avatar van overmars89
Dit klinkt in eerste instantie als een parodie op jaren 90 Beastie Boys inderdaad, maar ik kan niet ontkennen dat ze dit toch succesvol doen met een flinke knipoog en een eigen draai. Dit album luistert heerlijk weg en is daardoor zeer verslavend.

avatar van Weirdo Wizzy
Een keer geluisterd nu en kan nu al wel zeggen dat dit een heel lekker album is. Beastie Boys worden hierboven al genoemd als inspiratie en dat is inderdaad best duidelijk te horen, maar dat is niet erg. Het album geeft sowieso wel een throwback 90's gevoel, zonder dat het persé fout of corny op de verkeerde manier is. Gewoon een lekker opzwepend album die je met een grijns beluistert.

avatar van Deren Bliksem
Gaaf album dit, met mooie herinneringen aan de recente zomervakantie. Ik voor het eerst alleen met mijn dochter op vakantie, naar Italië, en dit was een beetje de soundtrack voor de ritjes die we maakten in de bergen en alles. Heerlijk.

avatar van Niek
Holy moly, ben bij nummer 2 en word aardig weg geblazen . Wat een fijne verrassing dit! Beastie Boys inderdaad, maar wel wat Souls of Mischief/Pharcyde (titeltrack bv; die begint net). Of het ook echt dat niveau heeft, laat ik nog even in het midden, maar dit album bewijst wel dat die sound nog niet uitgespeeld is. Heel leuk dit

avatar van sj0n88
Op DTRH naar de tent gesleept om deze voor mij dan nog onbekende artiest te checken. Het was keihard strijden voor een plek, want de Fuzzy Lop staat afgeladen vol. En dat blijkt niet voor niets: de tent wordt volledig afgebroken. Een optreden waar je over vijf jaar nog over napraat (check vooral de video's op Insta ook even). Heel retro, maar vooral ook enorm lekker.