Wooden Shjips - Wooden Shjips (2007)

Label: Holy Mountain

1. We Ask You to Ride (4:53)
  2. Losin' Time (4:18)
  3. Lucy's Ride (6:10)
  4. Blue Sky Bends (7:42)
  5. Shine Like Suns (10:18)
  6. Clouds over Earthquake * (4:41)
  7. Dance, California [Radio Edit] * (4:04)
  8. Death's Not Your Friend * (2:15)
  9. Space Clothes * (3:07)
  10. Shrinking Moon for You * (8:37)
  11. Dance, California * (8:05)
avatar van essence
Psychedelishe rock met fuzzy gitaren en repeitieve riffs. Vooral de zang doet aan Suicide denken, en ook de Velvets lijken een referentie. Cool stuff!

avatar van knots
We Ask You to Ride: Een combinatie van spacemen 3 en the Doors.

avatar van BlueVelvet
Doet me een beetje denken aan OM. Erg cool.

avatar van trebremmit
De nieuwe wooden shjips is uit en heet Dos, ook weer een erg lekker album net zoals deze.

Woutt
BlueVelvet schreef:
Doet me een beetje denken aan OM. Erg cool.

Wat is OM?

avatar van trebremmit
Woutt schreef:

Wat is OM?

OM - Pilgrimage (2007)

avatar van dix
dix
Ik moest erg aan The Clean uit Nieuw Zeeland denken. Sowieso hebben ze een beetje een Flying Nun sound.

Shit, dat ik dit nu pas ontdek.

Geweldige, rauwe psychedelische rock. De gitaar is zo fuzzy dat 'ie somst soms bijna noise wordt. En dan die spacey vocalen en toetsen als kers op de slagroom. Enigszins teruggrijpend naar de sixties psych, maar toch met een hele eigen draai eraan.

Soms ook behoorlijk drone-achtig.

Een beste muzikale trip in ieder geval!

avatar van Paalhaas
Best een aangenaam, ouderwets klinkend plaatje maar wel wat al te derivaat. Meng, zoals hierboven al deels staat te lezen, gelijke delen Doors, Stooges, Suicide en Spacemen 3 en je komt vrijwel exact hierop uit. Anderzijds: je kúnt natuurlijk slechtere inspiratiebronnen uitkiezen.

avatar van BoyOnHeavenHill
Goede plaat, lekker spacy-donker-trippy-trancy, en ook een leuk concert van gezien in 2007 in de kleine zaal van 013. Maar ook toen al dacht ik: tja, leuke plaat, maar eigenlijk heb ik niet echt behoefte aan meer, en dat zegt ook wel wat.

Ik moest zelf trouwens naast de genoemde namen (althans wat ik daar dan van ken) ook wel aan Hawkwind denken.