Inmiddels zijn er een aantal optredens gegeven in Istanbul. Volgens
setlist fm werden de volgende nummers gespeeld:
We Ascend
Eraserhead (New song)
Closer
Distant Satellites
Flying
Eerst kwam dus de volledige Radicant ep voorbij, en vervolgens een aantal bekende Anathema tracks, geen echte verrassingen wat dat betreft. Wel is er dus nog een nieuw nummer gespeeld, genaamd
Eraserhead, leuke track, klinkt een beetje Radiohead/Massive Attack achtig. Volgens reddit speelde hij zelfs 4 nieuwe nummers, maar ik kan daar helaas niks van terugvinden. Een deel van de set staat online:
jijbuis pleelijstje
Het klinkt allemaal redelijk vertrouwd, sommige nummers hebben wel een iets ander arrangement gekregen, zoals bijv Thin Air, dat zonder gitaar en met een soort triphop ritme echt anders klinkt. Maar ik vind dat juist wel leuk en een stuk avontuurlijker dan wat Danny met Weather Systems liet horen. En het is duidelijk dat Vincent een prima band om zich heen heeft verzameld, al kan ik nog niet helemaal achterhalen wie er in zitten. Soms klinkt zijn stem iets anders, alsof hij hoger zingt ofzo. Lee klinkt als vanouds.
Al met al leuk om hem na al die jaren weer eens op een podium aan het werk te zien. En laat die full length nu maar komen