Phil Seymour - Phil Seymour (1980)

Label: Boardwalk

9. Trying to Get to You
  10. I Really Love You
  11. Won't Finish Here
avatar van blaauwtje
Ik heb deze plaat in mijn vinlcollectie, al jaren niet gedraaid, wat ik me kan herrineren, is het een vrolijke plaat vol met melodieuze popsongs,die ik bijna grijs heb gedraaid(in de eighties) vanuit mijn herrinering 4 sterren.

Haal hem binnenkort eens naar beneden, dan kom ik er weer op terug

avatar van Dibbel
Dat heb ik dus ook gedaan, hem naar onderen gehaald. Heb hem ook nog op vinyl.
Hij draait nu, dus kom er ook binnenkort op terug.
Fijne (power)popliedjes van deze helaas veel te vroeg overleden muzikant.

avatar van blaauwtje
Heb hem inmiddels een paar keer beluisterd, de 4 punten blijven staan , hij heeft ze dik verdiend.

Ik wist trouwens niet dat hij overleden was, heb het ff opgezocht op Wiki, is idd al bijna 20 jaar niet meer onder ons.

avatar van Dibbel
Zanger/drummer/gitarist Phil Seymour stapte in 1979 uit de Dwight Twilley Band (die hij zelf mee opgericht had) om solo te gaan.
De powerpop van The Dwight Twilley Band was enige tijd behoorlijk succesvol.

Eenmaal op de solotoer, horen we toch weer zowat dezelfde sound terug.
Melodieuze powerpop in feelgood songs die behoorlijk snel blijven hangen en een zomers gevoel opwekken.
Mooiste nummer is het rustige I Really Love You (met een Eaglesachtig koortje). De rest van de nummers is merendeel uptempo waarvan Precious To Me, I Found Love, Let Her Dance en We Don't Get Along de aanstekelijkste zijn. De rest klinkt ook lekker.
Heerlijk zomerse muziek voor in de auto of zo.

Phil Seymour overleed in 1993 op slechts 41-jarige leeftijd.
Op vinyl.

zaaf
Dibbel schreef:

Phil Seymour overleed in 1993 op slechts 41-jarige leeftijd.
Op vinyl.