Death Disco (2004)

Alternatieve titel: Songs from Under the Dance Floor 1978-1984

Label: EMI

1. Public Image Ltd. - Death Disco (4:15)
  2. Steel Leg en The Electric Dread - Haile Unlikely (By the Electric Dread) (4:27)
  3. April Fool - I Love a Man in Uniform (4:06)
  4. Delta 5 - Journey (2:55)
  5. The Normal - Warm Leatherette (3:22)
  6. Throbbing Gristle - United (4:03)
  7. Brian Eno en David Byrne - The Jezebel Spirit (4:57)
  8. Cabaret Voltaire - Yashar [John Robie Remix] (7:29)
  9. Rip Rig en Panic - Bob Hope Takes Risks (3:50)
  10. The Higsons - Put the Punk Back into Funk (Parts I & II) (5:22)
  11. The Lounge Lizards - Do the Wrong Thing (2:39)
  12. XTC - Meccanik Dancing (Oh We Go!) (2:35)
  13. Buzzcocks - Why Can't I Touch It? (6:35)
  14. Simple Minds - Theme for Great Cities (5:50)
  15. The Human League - Hard Times (4:54)
  16. Heaven 17 - (We Don't Need This) Fascist Groove Thing (4:17)
  17. Arto Lindsay en Ambitious Lovers - Let's Be Adult (4:19)
avatar van lebowski
Net bij vrienden geluisterd, geweldige verzamelaar. Geliefd bij dj's.

Kan het hier alleen maar mee eens zijn!
Duimen op voor de samenstellers!

skyline
Persoonlijk mochten ze van mij die hele dansvloer houden, al zocht ik in die tijd onder dekking van een lange zwarte regenjas nog wel eens wat kleingeld tijdens een mopje Sisters of Mercy.

Die staan hier dan weer niet op, maar wel een heel aantal andere deunen die ook genietbaar zijn zonder dat men zo'n verfoeide dansvloer onder handbereik heeft.

avatar van sq
sq
Ik zag deze in het ´draai je nu´- topic. En ja, dit moet ik natuurlijk ook hebben; ik deed niet aléen disco in die jaren. Kan me niet herinneren The Jezebel Spirit ooit op een verzamelaar gezien te hebben. Rip Rig & Panic is altíjd ok en heb ik nog steeds niet op plaat. Warm Leatherette ken ik alleen maar in de versie van Grace Jones. Genoeg om te (her-)ontdekken voor mij ook. Voor wie wil doordansen: Methods of Dance (1981)

Bijzonder fijne reeks verzamelaars is dit.

Staan altijd wel wat classics op waar je anders niet zo makkelijk aankomt, maar ook kersverse juweeltjes van bands waar je nog nooit van gehoord had (in mijn geval dan).