Crowcatcher - Chain of Survival (2024)

Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Ventricular Fibrillation (1:11)
  2. Dragon (4:14)
  3. Freight Life (3:32)
  4. Komodo (4:35)
  5. Helicopter (4:52)
  6. I Need to Jump in Craters (4:15)
  7. Dead End (4:43)
  8. 19th of December (3:09)
  9. Cinque Terre (3:39)
  10. Ode to ICU (4:38)
  11. Ophelia (4:14)
  12. Homecoming (1:36)
avatar van Mausie
Mausie (crew)
geplaatst:
Aankomend debuutalbum van onze eigen AstroStart, gaat dat luisteren!

avatar van AstroStart
geplaatst:
Bedankt Mausie. De fanatieke forumleden van MusicMeter weten het al, maar eind vorig jaar ben ik tijdens het hardlopen getroffen door een hartstilstand. De afgelopen maanden heb ik geprobeerd om wat stapjes te zetten in het produceren van muziek. Bezig zijn met de nummers op dit album was een manier voor mij om een moeilijke periode af te sluiten en om het e.e.a. te verwerken. Het smaakt naar meer, dus wie weet...

Albumtitel 'Chain of Survival' is de medische term voor de overlevingsketen. Weinig mensen overleven een hartstilstand buiten het ziekenhuis waarbij niemand aanwezig is. Een ijzersterke overlevensketen is dan noodzakelijk om het te redden. Snel gevonden worden, mensen erbij die kunnen reanimeren, een AED in de buurt, een ambulance snel ter plaatse, goede verzorging in het ziekenhuis, etc... Achteraf bleek ik ontzettend veel geluk te hebben gehad: binnen een minuut werd ik gevonden door een arts, de ambulance was toevallig een straat verderop, je verzint het niet. Toch sta ik er regelmatig bij stil dat het anders had kunnen zijn. Net als de vis op de albumhoes voelt het alsof ik bijna uit het leven ben weggerukt zonder het zelf door te hebben.

Het album opent met het confronterende 'Ventricular Fibrillation'. In de eerste seconden heb ik hier het moment willen vastleggen waarop mijn hart stopte tijdens het hardlopen. Er was niemand bij en soms voelt het alsof het nooit echt is gebeurd, maar door het in een nummer te verwerken, is het het voor altijd tastbaar. Het intro gaat verder met een emotionele - maar ook hoopvolle - pianosolo. De hartslag komt terug en vormt de ruggengraat van de beat.

Tien dagen later - op 19 december - werd ik voor het eerst wakker. In het gelijknamige nummer (#8) heb ik geprobeerd om dit muzikaal te benaderen, waarbij de melodie laagje voor laagje wordt opgebouwd. Het vrolijke tiende nummer - 'Ode to ICU' - is een ode aan de IC-verplegers die in de kwetsbaarste momenten er voor me waren. Ik zal ze mijn hele leven dankbaar zijn.

Verder staat het album vooral vol met uptempo house. In het broeierige 'Cinque Terre' dans ik op de fijne herinneringen aan vakanties in Italië. 'I Need to Jump in Craters' gaat over die euforische momenten die iedereen wel eens heeft, dat alles even lijkt mee te zitten. Het leven is prachtig en mag gevierd worden!

avatar van jurado
AstroStart schreef:
Wat een verhaal!

We hebben ons bijna tegelijkertijd ingeschreven op MuMe, bijna twintig (!) jaar geleden alweer.
Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit een bericht van jou heb gelezen, merkwaardig
Wat een verhaal man, allemachtig, wat ongelooflijk fijn dat je zo mega veel geluk hebt gehad, was er even stil van.
Ik ga je project zeker luisteren en er even goed voor zitten, super benieuwd!

"Het leven is prachtig en mag gevierd worden!"

avatar van Mausie
Mausie (crew)
Laatste voorproefje (gok ik): Crowcatcher - I Need to Jump in Craters

avatar van 123poetertjes
geplaatst:
Wauw, ik klikte onwetend deze pagina aan voor de prachtige visarend, ben uiteraard blijven hangen door het bijbehorende verhaal. Wat ontzettend tof Tim! Geen idee dat er een ware producer in je schuilde joh, en super dat je deze periode zo positief hebt weten om te draaien!

Wanneer is de listening party?

avatar van oceanvolta
geplaatst:
Wow, wat een verhaal. Ook ik (als vogelaar) klikte op dit album vanwege de visarend. Als ik het zo lees was jouw overlevingskans ongeveer net zo groot als dat van de gemiddelde vis, die door een visarend wordt gegrepen.

Ik zal het album met dit verhaal in het achterhoofd eens opzetten. Ben benieuwd.

avatar van Grafmat
geplaatst:
Wow, wat een verrassing, en WAT een verhaal, zeg! Maar ik had er helemaal geen weet van... Zojuist draai ik écht nietsvermoedend op nummer 13 in de Catch22 van Orinoco Radio deze maand het nummer Ophelia van Crowcatcher. Kraaijvanger... duhhhh... ik had het kunnen weten. Maar wat een lekker nummer, zeg! Maakt nieuwsgierig naar dit album. Te Gek, AstroStart!!

avatar van Poeha
geplaatst:
Wat een verhaal zit hierachter. Meteen al confronterend tijdens eerste deel van Ventricular Fibrillation. Dragon is een toptrack. Helicopter, Ophelia en ook afsluiter Homecoming bevielen me bij eerste beluistering zeer goed.
Eerst nog maar eens een paar keer de revue laten passeren vooraleer ik er een waardering aan plak.
Maar respect dat je je relaas zo in muziek weet uit te drukken, Tim.

geplaatst:
Ook ik klik hier bij toeval op. Ik ga het album zeker beluisteren (deezer). Toeval bestaat niet zegt men.
Geniet van je bonus tijd.
Respect!

avatar van Molenwater
geplaatst:
Klinkt erg fijn Astrostart en de bijzondere context van je verhaal draagt daar ook aan bij. Hoop dat er meer moois volgt.

avatar van Kos
Kos
geplaatst:
Djiezus, mijn grootste angst tijdens het hardlopen.

avatar van AstroStart
Kos schreef:
Djiezus, mijn grootste angst tijdens het hardlopen.

De persoon die mij heeft gereanimeerd (en er als eerste bij was), is zelf ook een fanatiek hardloper en liep een dag later alweer een rondje van 10 kilometer in het donker. Echt een koele kikker haha. Maar veel andere kennissen/vrienden die fanatiek hardlopen gaven aan dat ze de eerste paar maanden toch anders gingen lopen: wat meer door de bebouwde kom, kortere rondjes. Zelf ben ik inmiddels ook weer begonnen met hardlopen, wel onder begeleiding van mijn vrouw of kinderen, maar dat voelt toch wat fijner (ook al heb ik inmiddels een icd). Weet je wat het is: uiteindelijk is de kans uitermate klein dat er iets gebeurt. Je kunt ook aangereden worden of door bliksem geraakt worden. Je hebt daar geen invloed op en moet dus zeker niet in angst leven. Wat ik wel zou adviseren: draag een smartwatch/telefoon bij je met valdetectie. Mocht er ooit wat gebeuren, dan weet je in ieder geval dat hulpdiensten worden geïnformeerd. Plus: hardlopen kan ook je redding zijn. Je hebt waarschijnlijk sterke beenspieren, een hoge vo2max, etc... Dat helpt allemaal mee als je gaat revalideren (wat ik hoop dat je nooit hoeft te doen natuurlijk).

Poeha schreef:
Maar respect dat je je relaas zo in muziek weet uit te drukken, Tim.

Bedankt Poeha! Dragon is ook mijn favoriete track Daar is alles precies samengekomen.

avatar van Arno
Wat een verduiveld lekkere en pakkende brok house heb je hier op ons losgelaten, AstroStart. Je plaat zit hier al een week of 3 volop in rotatie.

En wil je er als de bliksem eens zelf 5 sterren aan geven?