Gretz schreef:
Welkom in het boomerparadijs dat MuMe heet anno 2024
Ik voel mij hier helemaal thuis! Proud to be a Boomer !!
Gretz schreef:
Deze website heeft de laatste (10) jaren een ernstig gebrek aan verjonging. Vermoed dat het grootste deel van de gebruikers inmiddels de 30 (ruim) gepasseerd is. Nieuwe popsterren aan het firmament krijgen helaas nauwelijks de aandacht die ze verdienen. Vermoedelijk omdat de gemiddelde MuMe'er zich weinig interesseert voor dit genre.
Kwestie van ouder worden. Geef inmiddels zo'n dikke hele vele jaren les aan de Zeeuwse jeugd en zag hoe ze hun liefde voor hun bij die tijd behorende muziek kregen. Dat was dan de trend van toen! Maar de leerlingen werden ouder, hun bands ook, de trends verdwenen en andere kwamen op.
En ik heb er wat zien opkomen en gaan: The Spice Girls, Gabber, Happy Hard Core, Nederpop, Eminem, Lady Gaga, Timberlake, vele soorten rap en de laatste jaren is het vooral Swift die de vlag droeg (alhoewel ik de laatste tijd merk dat de jongere dames afhaken bij Taylor). Een soort 'not done' om fan te zijn. Is iets voor oudere meiden. En dat zijn zij niet.
Ik zie de laatste tijd in de media wel de groeiende aandacht voor Sabrina Carpenter die zich, via het 'zeer goede vriendin zijn' met Taylor Swift, behoorlijk omhoog aan het werken is. Kwestie dus van marketing en commercieel maken. Luisterend naar het eerste nummer van dit album hoor ik meteen de hand van Antonoff (lees Taylor Swift). De andere nummers daarna gaan een beetje mijn oren in en uit (dat had ik dan bij Folklore van Swift weer absoluut niet).
Op zich is dit een bubble gum plaat (vind ik dan) waar de titel 'Short 'n Sweet' op zowel kauwgom, zangeres als album slaat. Maar als ik nu bv naar het nummer Espresso luister is er eigenlijk sinds de Spice Girls niks veranderd. Meisjes van 13 blijven komen en gaan..
Als Boomer heb ik wel wat moeite dat Sabrina 'Fuck Me here' en 'Fuck me there' zingt. Boodschap en signaal komen totaal verkeerd bij mij over dan bedoeld is waarschijnlijk. Maar daar ben ik dan ook een oudere generatie voor.
Stel je eens voor dat Kate Bush dat gezongen had.. Die bracht het wat subtieler in bv
The Sensual World...:
Mmm, yes
Then I'd taken the kiss of seedcake back from his mouth
Going deep gouth, go down
Mmm, yes
Hmmm, dat is meer mijn ding…