Supersister - Looking Back, Naked (2020)

1 stem

Rock / Pop
Uitgebracht in eigen beheer

1. Sweet OK Supersister - 2x3= 6 Blauwe Dwergen [Sept'69] (3:46)
  2. Sweet OK Supersister - Pinknail Sally [July'69] (1:14)
  3. Sweet OK Supersister - Seven Devils [July'69] (3:28)
  4. Sweet OK Supersister - Heebaberieba [Nov69] (3:03)
  5. Sweet OK Supersister - Lonely Rocking Rocket Man [Sept'69] (2:23)
  6. Sweet OK Supersister - Seven Ways to Die [Nov'69] (3:54)
  7. Sweet OK Supersister - In Die Allee [Nov'69] (3:10)
  8. Sweet OK Supersister - Manke Boerenwals [Nov'69] (1:06)
  9. Sweet OK Supersister - We're on a Ship Now [Nov'69] (4:22)
  10. Sweet OK Supersister - Superblues / Supergreen Love Machine [July'69] (5:40)
  11. Sweet OK Supersister - French Key to Britain - Live [March'72] (7:25)
  12. Sweet OK Supersister - Woods of Frustrated Men [Sept'69] (3:39)
  13. Metamorphosis [Live] (10:10)
  14. Sweet Dakota [June'70] (13:02)
  15. Old Little Washerwoman [June'70] (1:41)
Mssr Renard
Hpi WhoAmI, ik zag dat je deze had toegevoegd, maar Sweet Okay Supersister bestond nog niet in 1969/70. Ik zie ook wat songs die omgewisseld moeten worden. Als ik zelf een correctie instuur, ben ik bang dat ik niet genoeg bronmateriaal heb:
Looking Back Naked CD Info – SUPERSISTER

In feite zijn alle songs van Supersister.

Mssr Renard schreef:

Dat leek me vreemd, want de groep begon dacht ik juist als Sweet OK Supersister in 1967, in ieder geval tot hun eerste plaat, die onder de verkorte noemer Supersister verscheen. Zie de eerste zin op Supersister - Wikipedia - nl.wikipedia.org en het overzicht op Supersister (Dutch band) - Wikipedia - en.wikipedia.org
Ook geloof ik RJ Stips toch wel hierin, die in eigen beheer deze verzameling op zijn Bandcamp-pagina verkocht, en het zo zelf in de tracklist heeft gezet: !! SOLD OUT !! Looking Back , Naked !! SOLD OUT !! | Robert Jan Stips - robertjanstips.bandcamp.com
Hij was erbij, vanaf het begin, dus hij zou het volgens mij kunnen weten. Hij heeft in ieder geval wel de moeite genomen dat onderscheid te maken.
Ook spreekt jouw eigen aangedragen bron Looking Back Naked CD Info – SUPERSISTER wel over 'SOSS', oftewel de afkorting van Sweet Okay SuperSister.

Dat staat dan denk ik ook in de biografie zo vermeld, die erbij werd geleverd; maar ik ken slechts de achterflap ervan. De band begon dus dacht ik als Sweet Okay Supersister, trad zo live op in de hierboven aangegeven jaren, bracht enkele platen uit als Supersister, en daarna Spiral Staircase onder hun eigen naam. Zo had ik het juist begrepen. Maar wellicht heb ik het mis!

Ik zie ook wat songs die omgewisseld moeten worden.

Track 1 en 2 heeft RJ verkeerd neergezet. Ik heb het met het achterkantje in de hand gecorrigeerd. Dank!

Looking Back Naked CD Info – SUPERSISTER

In feite zijn alle songs van Supersister.

Ik zie inderdaad wel graag even een bron voor de naamgeving voordat ik het echt aanpas. Als er iets niet klopt aan mijn verhaal hierboven, hoor ik het graag! Voor nu ga ik even af op RJ's tracklist, hij heeft de band SOSS immers opgericht. Ik hoor het wel!

Mssr Renard
Jeetje, dat wist ik niet eens. Ik dacht dat de band pas ná 1974 de naam veranderde. Ik zit hier dan helemaal fout. En dat terwijl ik het begeleidende boek hier heb staan (ongelezen). Reden te meer om eraan te gaan beginnen.

Op de singles die ik heb, heetten ze soms zelfs Super Sister (met spatie). Maar dat is nu niet relevant. In elk geval klopt de plaat nu wel helemaal. Dan kunnen we zo onze berichten weghalen.

Nb: die bandcamp-link kwam ik niet tegen bij een search, maar is inderdaad erg compleet en duidelijk.

Mssr Renard schreef:

Ah, als je zelfs de biografie in het bezit hebt, kunnen we er gauw uit zijn! Laat maar weten wat er veranderd kan worden als je bij het betreffende hoofdstuk bent, dan hoor ik het wel

Top! Berichten weghalen lijkt me niet nodig, want mijn tekst en uitleg kan wellicht waardevol zijn voor een andere overijverige gebruiker die die correctie zou willen doorvoeren. Goed dat je oplet, wordt gewaardeerd!

avatar van Brunniepoo
Ze heetten inderdaad eerst Sweet Okay Supersister (al dan niet met spatie). Maar dat is niet eens relevant, het gaat er bij de toevoeging om hoe de naamgeving op de hoes is en niet hoe deze eventueel had moeten zijn.

Verder: dank voor de toevoeging. Leuke uitgave, al is het latere werk m.i. veel interessanter dan dat oudere werk. Maar door dit schijfje heb je wel een beeld bij de nummers die voorbijkomen in de biografie.

Brunniepoo schreef:

De discussie ging niet over de artiest van de plaat, maar over de extra ingevoerde artiestennaam van hun eerdere bandnaam bij de afzonderlijke tracks. Die naam is bij tracks 1-12 anders. De artiestennaam op de hoes was, is en blijft Supersister, en die had ik ook zo ingevoerd.

Graag gedaan! En die mening deel ik ook wel

Mssr Renard
Ik heb wel de biografie maar niet de begeleidende cd erbij. Maar dankzij de Bandcamp-link kan ik toch ook bij de songs. Altijd leuk om songs te horen tldie besproken worden, ook omdat ik zelf Hagenaar was. Het is wel een enorm duk boek, daar kijk ik wel wat tegenop.

avatar van Brunniepoo
WhoAmI schreef:

Daar doel ik ook op (de artiestennaam bij tracks 1-12 staat toch ook op de hoes, of praten we hier langs elkaar?)

Mssr Renard
Het is mijn schuld. Ik dacht dat het verkeerd ingevoerd was, omdat ik niet wist dat de band begon als Sweet Okay Supersister, maar alleen de naam had veranderd ná 1974/75. Ik had ook alleen de website van Supersister zelf geraadpleegd, en daar was het niet erg duidelijk. Ik had de biografie ook nog niet gelezen. Mijn excuses. Maar volgens mij is het nu wel klaar toch? Ik mag met toch ook wel eens vergissen.