menu

Ray Davies - Working Man's Café (2007)

mijn stem
3,90 (46)
46 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: V2

  1. Vietnam Cowboys (4:12)
  2. You're Asking Me (3:22)
  3. Working Man's Café (3:41)
  4. Morphine Song (4:18)
  5. In a Moment (4:29)
  6. Peace in Our Time (4:39)
  7. No One Listens (3:13)
  8. Imaginary Man (4:09)
  9. One More Time (4:28)
  10. The Voodoo Walk (4:24)
  11. Hymn for a New Age (3:42)
  12. The Real World (5:05)
  13. Angola (Wrong Side of the Law) * (4:29)
  14. I, the Victim * (4:33)
  15. Vietnam Cowboys [Demo] * (2:52)
  16. The Voodoo Walk [Demo] * (4:25)
toon 4 bonustracks
totale tijdsduur: 49:42 (1:06:01)
zoeken in:
avatar van weasel
Ben erg benieuwd naar deze!

Harald
weasel schreef:
Ben erg benieuwd naar deze!


Ik ook, komt op 26 oktober in de handel. Maar opletten, "Hymn For A New Age" en "The Real World" zijn blijkbar Bonus Tracks en staan niet op elke cd, terminste heb ik dit gelezen.

avatar van psychonaatje
Volgens mij is het album een paar uur geleden gelekt.

record.ed
Ray Davies heeft met dit album zijn vorige (Other Peoples Lifes)overtroffen , de muziek is net zo goed , maar de teksten en onderwerpen zijn beter.Uitschieters : Vietnamese Cowboys (single potentie),Morphine song , Peace In our time , The Voodoo walk.

5,0
Ik heb CD beluisterd en kan alleen maar het volgende zeggen:

MEESTERWERK!

Ron

Harald
Ray Davies is de 21st Century Man! En natuurlijk een grote hypnotiseur.

Deze plaat is zoiets als "Other Peoples Lives" deel 2 met thema's als Amerika en New Orleans maar in muzikaal opzicht een beetje rockiger, betere melodien en met een nog subtielere omgang met woorden.

De opener "Vietnam Cowboys" is meteen in mijn hoofd blijven hangen met de klassieke zin "Wake up in the White House - zip up your pants and get it together".

"You're Asking Me" is heel Kink-ish en een heel goede rock song.

Morphine Song is een van mijn favouriete nummers. Met een gevoel voor detail laat Ray impressies van een patient in een ziekenhuis zien die met morphine behandeld wordt .

Geen zwakke songs en geen fillers...prachtige plaat...net als Other Peoples Lives"

avatar van Xel
3,5
Xel
Goede songs, prettig na de eerste paar beluisteringen.
Een paar nummers knallen al lekker door m'n kop heen zo nu en dan.
Productie is niet spannend, maar daarvoor moet je weer bij andere acts zijn.
Kan nog wel eens persoonlijk favorietje worden.
Ray Davies rules!

Empyrium
IJzersterke opvolger van "Other People's Lives". Mijn fave songs tot nu toe zijn "The Real World", "One More Time" & "Vietnam Cowboys".

avatar van snarf349
63 jaar, en dan nog zulke platen maken ipv biljarten in het buurthuis.

avatar van herman
Bericht over een eventuele "Kinks" reünie verplaatst naar The Kinks

Empyrium
Dit is een waar meesterwerk. Alles valt op zijn plaats, de liedjes, de tekst en vooral de stem van Ray Davies zelf.

beaster1256
laat ze maar ray naar beneden trekken , hij heeft vele klassiekers geschreven , en heeft als 60 plusser het recht om als een grumpy old man zijn visie te geven , sterke plaat zonder meer , al zijn de hoogdagen van bij the kinks toch wel voorbij

Harald
Op 19 februarie 2008 komt er een limited edition deluxe CD/DVD met live opnames en een video interview van dit album in de handel . We kunnen ook een vinyl edition verwachten.

EVANSHEWSON
Ik heb deze plaat helaas nog niet gehoord, al ben ik een groot Kinks fan, vooral dan van hun sixties werk...

Empyrium
Zou mijn stem graag willen verhogen naar een 6.... opmerkelijk goed plaatje van de Kinky zanger. De vorige was al erg goed maar dit is zeker nog een klasse beter. Hoogtepunt na hoogtepunt. Absoluut zijn beste werk sinds Lola vs. Powerman.

avatar van bertus99
4,5
Ik heb Ray Davies eigenlijk nooit zo goed gevolgd en ken zijn solo-albums niet. Deze kreeg ik echter toevallig in huis en ik moet eerlijk toegeven: ERRUG GOED.
Mooie melodieën, goeie band en zo te horen zeer interessante teksten die echt over iets gaan: de wereld van vandaag de dag, de globalisering, de commercie, het verlies van oude zekerheden waarvoor het "working man's café" als metafoor bedoeld is.
De song Imaginary man raakt zelfs aan het niveau van de grootste Kinkshits. Vietnam Cowboys is een heerlijke openener. Kortom: Ik kan er geen zwak nummer op ontdekken. Het wordt hoog tijd dat ik meer werk van deze man ga ontdekken.

Harald
Dan is Ray Davies - Other People's Lives (2006) zeker een heel goede tip.
Geweldige plaat!

avatar van bertus99
4,5
jazeker harald. Alleen de title is al de moeite waard. Das leben der anderen is immers ook een geweldige film...

4,5
Wat is deze man toch onderschat door het grote publiek. The KInks waren toch een belangrijke groep in de sixties, daarna wat reuggevallen. Maat Ray is helemaal terug. Na zijn wederopstanding met Other peole's Lives nu al weer een jaar met Working Man's Cafe. Imaginary man, Vietnam Cowboy's, One More Time en al die andere onvervalste parels Wake Up Men, desnoods uit de uiterkoopbakken, Ga deze luisteren Na Morphine Man ben je vekocht, geheid!!!

avatar van Droombolus
3,5
Ad Brouwers schreef:
desnoods uit de uiterkoopbakken

Daar ligt ie waarschijnlijk al in inderdaad. Tot mijn stomme verbazing kon ik 'm uit de US laten invliegen voor 4,04 euri, inclusief verzendkosten dus .......... Kreeg hem gister binnen en ik moet zeggen dat het nog erg wennen is .......... wordt vervolgd..........

Mijn exemplaar heeft trouwens maar wel 10 tracks ...... anyone ?

avatar van Xel
3,5
Xel
Droombolus schreef:
Mijn exemplaar heeft trouwens maar wel 10 tracks ...... anyone ?

Dat zal de versie zijn die gratis bij een Engelse krant werd geleverd?
Staat me iets van bij......

4,5
Ik heb de "gewone" versie. 12 nummers Nonana bonusnummers! Ik ben altijd te snel met kopen. Het is trouwens leuk om eens even naar zijn homepage te surfen

avatar van Droombolus
3,5
Xel schreef:
Dat zal de versie zijn die gratis bij een Engelse krant werd geleverd?

Maar die mogen dan toch niet in de gewone handel terecht komen om als nieuw verkocht te worden zou je denken. Bovendien: bij de product info op de site waarvan ik besteld heb staan ook gewoon 12 tracks, dus ik heb maar kontakt opgenomen met de verkoper......

avatar van Droombolus
3,5
Xel schreef:
Dat zal de versie zijn die gratis bij een Engelse krant werd geleverd?
Staat me iets van bij......


Nope, het blijkt de "Thailand only" versie te zijn die "Oeps" nooit verkocht had mogen worden aan een US leverancier .........

Ik ben vooralsnog niet echt kapot ven het geluid van deze CD. De drums zijn me iets te veel op de voorgrond gemixed, er zijn IMO te weinig adempauzes in het songmateriaal gelast waardoor het album een beetje langs me heen raast zonder echt de aandacht op te eisen en al met al klinkt dit album als "Zie je wel, ik kan nog best rocken" in een uitnodigend gebaar naar broer Dave om weer eens wat samen te gaan ondernemen .......

avatar van Xel
3,5
Xel
Droombolus schreef:

Nope, het blijkt de "Thailand only" versie te zijn die "Oeps" nooit verkocht had mogen worden aan een US leverancier .........

......


Opgelost.

5,0
Voor mij is dit Ray Davies op zijn best , fantastische nieuwe songs . "In a moment " is ongelooflijk .

4,5
Weer eens even beluisterd en wat vind ik het toch jammer dat deze cd het maar zo matig doet. Voor alle 40ers en 50ers "op naar het café, naar het Working Man's Café van Ray!!!!! Rondje van mij!!!

avatar van bertus99
4,5
Ad Brouwers schreef:
Weer eens even beluisterd en wat vind ik het toch jammer dat deze cd het maar zo matig doet. Voor alle 40ers en 50ers "op naar het café, naar het Working Man's Café van Ray!!!!! Rondje van mij!!!


En Niet Rookvrij dan want wat is een working man zonder z'n sjekkie !

4,5
In Breda zijn nog maar zat kroegen NIET rookvrij, wat houdt ons tegen, met een zware Brandaris in ons zak!!!

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Dit is zo'n typisch album wat je eigenlijk gewoonweg niet slecht kan vinden.

Ray Davies heeft destijds natuurlijk veel eeuwige roem vergaard bij het publiek met zijn Kinks, solo is hij ook zeer goed te pruimen. De nummers op het album zijn lyriek van hoog niveau en de muzikale begeleiding hierbij is gewoon 'lekker'. De opmerking van Droombolus (onze ouwe nieuweburen platenhandelaar ) dat de drums te veel naar de voorgrond zijn geschroefd vind ik dan ook niet helemaal terecht, want ik vind het niet bijzonder storend. Naast dit alles heeft Ray Davies ook nog eens een fijne stem om naar te luisteren, wat dit tot een goed album maakt wat je eigenlijk altijd wel kan opzetten.

4.0*

Gast
geplaatst: vandaag om 14:10 uur

geplaatst: vandaag om 14:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.