Bespreking van
No Name (Jack White) - ikruikversemosterd:
"Jack White is terug. Niet dat hij ooit echt weg is geweest. Entering Heaven Alive dateert van 2022. Relatief kortgeleden nog. Maar het heimelijk verspreidde (en later alsnog officieel uitgebrachte) No Name klinkt wel alsof White wakker was geschreeuwd door de geest van de rammelende bluesrock en opdracht kreeg om eens heel snel een nieuw album op te nemen. Een rauw, puur album. Geen gedoe. De vingers op de snaren en spelen.
White gehoorzaamde. Bevend en zwetend van opwinding sloot hij zijn gitaar aan op de versterker, draaide de volumeknop open, begon wat akkoorden te rammen en knalde No Name eruit. Schuimbekkend en raaskallend gaf White zich ruim veertig minuten lang over aan vlammende rammelrock, loeistrak gespeelde riffs en associatieve koortsdroomteksten. Ik heb de nummers nog niet op tekstueel niveau uitgeplozen maar ving wel al iets op over “drunken sailors” en “voodoo”. Volgens mij maken de woorden ook weinig uit. Zolang White maar iets heeft om over te krijsen.
No Name is het album van een muzikant die iets wil bewijzen terwijl die niets meer te bewijzen heeft. Daarom is het zo ongelooflijk goed. Waarom op je lauweren rusten als je je ook kan leiden door onblusbare passie. White is nooit echt verdwenen. Toch zou ik willen zeggen: welkom terug."