menu

Black Mountain - In the Future (2008)

mijn stem
3,80 (213)
213 stemmen

Canada
Rock
Label: Jagjaguwar

  1. Stormy High (4:33)
  2. Angels (3:07)
  3. Tyrants (8:02)
  4. Wucan (6:03)
  5. Stay Free (4:29)
  6. Queens Will Play (5:16)
  7. Evil Ways (3:26)
  8. Wild Wind (1:42)
  9. Bright Lights (16:41)
  10. Night Walks (3:56)
  11. Bastards of Light * (5:09)
  12. Thirteen Walls * (7:07)
  13. Black Cat * (2:51)
toon 3 bonustracks
totale tijdsduur: 57:15 (1:12:22)
zoeken in:
avatar van Casartelli
4,0
Casartelli (moderator)
Stevige retrorock met een fijne scheut psychedelica. Grote stukken van het album maken een aantrekkelijke indruk, maar er zitten ook wat minder overtuigende deuntjes tussen, met als dieptepunt het moment waarop een Mick Jagger-achtige kopstem opduikt. Toch is de algehele balans positief en gooi ik er een halfje bij op.

avatar van harm1985
3,5
Mwa, kan hier niet zoveel mee nog... de opvolger, Wilderness Heart bevalt me tot nu toe een stuk beter. Bright Lights stelt de luisteraar de eerste 4 minuten erg op de proef, al heeft het wel wat psychedelisch.

Evil Ways klinkt wel heel erg als een ander nummer, dacht eerst aan een Santana cover. Toch wel een leuk nummer hoor, net als Stay Free.

avatar van Ronald5150
4,0
Black Mountain zet de lijn voort die ze op hun gelijknamige debuut hebben ingezet. "In The Future" staat weer bol met psychedelische rock songs die onder je huid gaan zitten. Persoonlijk vind ik "In The Future" iets consistenter dan hun debuutplaat. De balans is beter tussen de zware rock gedreven gitaarriffs en de klanktapijtjes die vooral door de toetsen worden gecreëerd. Daartussen wisselen de mannelijke en vrouwelijke vocalen elkaar smaakvol af. Hoogtepunten voor mij zijn "Tyrants", waarbij met name de gitaarexplosie na het muzikale middenstuk opvalt. Ook het daaropvolgende "Wucan" is fantastisch. Op "In The Future" combineert Black Mountain rock, blues en jazz met progressieve elementen en psychedelica. "In The Future" is een meeslepende luisterervaring waar je maar moeilijk afscheid van kan nemen.

avatar van aERodynamIC
3,5
Een beetje van dik hout zaagt men planken maar dan wel uitstekend gedaan. Ik moet dit vaker horen om te kijken of ik nog wat met mijn beoordeling omhoog kan. Maar de eerste kennismaking was lekker hoor.

avatar van Silky & Smooth
3,5
Vanwege het label hoopte ik iets meer op muziek zoals Bon Iver, maar dat is slechts een deel van dit qua genres behoorlijk gevarieerde album. Het klinkt allemaal erg lekker, maar compleet overtuigd van deze band ben ik nog niet...

avatar van jorro
4,0
Het venijn zit hem in de staart van dit album. Eerst het lange fraaie Bright Lights gevolgd door het sterk daarmee contrasterende Night Walks. Waarmee ik mijn favoriete nummers van dit verder ook fraaie album heb genoemd.
Ik vind het album ook een stuk aangenamer dan de overige albums van Black Mountain. Alleen de opvolger Wilderness Heart komt enigszins in de buurt.
4*

Gast
geplaatst: vandaag om 09:01 uur

geplaatst: vandaag om 09:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.