Moteh Parrott - The Stones Are Merely Sleeping (2024)

Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Syd Barret (0:43)
  2. Moth to the Flame (3:46)
  3. Seven Generations (4:11)
  4. Surface Tension (4:31)
  5. Undertow (4:14)
  6. The Day the den Burned Down (2:11)

met Nicky Murray

7. Afterglow (3:59)
  8. Rowan & the Briar (3:54)

met Rachel Sermanni

9. Still (1:00)

met Nicky Murray

10. Chorus of the Birds (4:49)

met Ryan Young

11. Map the Lines (4:21)
Moteh Parrott. De naam zou me echt niks zeggen als oud-Revere bandleden Kath en Marc niet zouden optreden met Moteh en dus ook bijdragen aan dit debuutalbum.

Het schijnt dat deze artiest uit Edinburgh er tien jaar over heeft gedaan om dit album eindelijk het levenslicht te laten zien. In 2018 konden we al kennis maken met de EP Afterglow. Die nummers keren terug op dit debuut.

Indie-folk met wat Keltische invloeden (Chorus of the Birds) waar mij vooral de cello opvalt, en ja daar is Kathleen Rollins McKie voor verantwoordelijk. Gelijk komen er dan allerlei mooie Revere herinneringen naar boven waarmee duidelijk wordt dat haar spel behoorlijk herkenbaar is. Haar man Marc is te horen op drums.
Verder zien we de niet onbekende naam Rachel Sermanni opduiken en is Paul Savage de producer die we kunnen kennen van Mogwai en Arab Strap.

The Stones Are Merely Sleeping is een zeer fraai album geworden. De nummers zijn voornamelijk wel te vinden in de meer uptempo hoek, maar door de fraaie muzikale inkleuring heeft het toch ook iets melancholisch.

Ja, het is lastig om in deze alternatieve folk-hoek nog echt op te vallen en dat zorgt er geheid voor dat dit album onder de radar blijft. Dat zou jammer zijn, want het verdient zeker de schijnwerpers!

avatar van muziekobsessie
De gehele plaat is op You tube te beluisteren(sommige liedjes nog maar 2 weergave haha). intrigerend album Eric en wat een bizarre naam.
Ik moet in eerste instantie aan Revere/Bearpark denken, dit ligt in het verlengde daarvan. Ook echt engels klinkend, dat lijkt wel een bepaalde stijl. Ene kant iets te poppie en iets te dichtgesmeerde mix voor mij echter er gebeuren teveel interessante melodieën te gelijk waardoor het me toch boeit. Tel daar de prachtig gearrangeerde strijkers bij op en ik ben verkocht! Mooie ontdekking hoor, wat is musicmeter toch een geweldige site, dit had ik anders nooit gehoord waarschijnlijk. Deze blijft de komende dagen/weken op repeat in mijn auto/mp3 speler/huiskamer

Echter weet ik nu al dat je dit live niet gaat zien. ligt het aan mij ? want mijn lijst van live graag te zien groeit de laatste jaren wel erg hard. Vroeger kon je voor je nieuwe ontdekking nog naar paradiso maar een of andere manier lukt dat niet meer....

wacht ik zie nu dat hij huiskamerconcerten geeft misschien toch wel mogelijk

avatar van Culture VBJ
aERodynamIC schreef:
Interessant stuk en nu is duidelijk waarom het Syd Barret met één t is

Had je nooit zo kunnen bedenken! Leuk ook de Revere connectie.