Vader Abraham - Im Land der Schlümpfe (1977)

Label: Karussell

1. Warum (3:38)
  2. Können Schlümpfe Weinen (2:23)
  3. Tausend Sterne (3:17)
  4. Zauberflötenschlümpfe (3:02)
  5. Schlumpfies Boogie Woogie Show (5:19)
  6. Das Lied der Schlümpfe (4:01)
  7. Tango (3:14)
  8. Sag Nie, Es Gibt Keine Schlümpfe (3:42)
  9. Pinocchio Im Schlümpfeland (3:33)
  10. Boogie (2:36)
avatar van Goodfella
Gimli toch...

0,5
Ten
Wow, dit is echt een mega cd, hij is net uit en heb em dan ook onmiddelijk gekocht. Hij was heel moeilijk te krijgen, ik ben bij alle cd winkels wezen kijken, maar kon eerst nog niks vinden. Toen ben ik naar de bediende toe gegaan en heb hem toen in de wurg greep gepakt en hem bevolen mij de nieuwste van Vabram te passen. Met volle moed gaf uiteraard de bediende mij de cd(anders was het natuurlijk anders afgelopen).
Dus mensen, ik beveel deze cd natuurlijk van harte aan en jaren lang luisterplezier toegewenst en is natuurlijk de meest geweldige cd die er te vinden is.

avatar van John Doe
Ik denk dat ik 'm nu ook maar koop met zulk lovend commentaar.

DutchViking
Wat Ten schrijft, kan ik alleen maar beamen. Wat een meesterwerk! Direct kopen, die plaat.

En dan geef je 1*

obsessed schreef:
En dan geef je 1*

Een 1 is nog te hoog eigenlijk. Het is niet serieus bedoeld, maar daar was je denk ik wel achter

Ik vind het knap als mensen deze plaat helemaal uit kunnen zitten (het is mij met veel pijn en moeite gelukt ), ook al duurt ie maar ruim een half uur.

avatar van gemaster
Is dat eerste nummer niet ooit eens gecoverd door Tic Tac Toe?

DutchViking
Ik ken het nummer van Tic Tac Toe, ze hebben inderdaad ooit een song 'Warum' uitgebracht. Hoewel de songtitel hetzelfde is, is het wel een ander nummer (met andere teksten)

DutchViking schreef:

& een héél veel beter!

avatar van rudiger
dit is in 112 landen uitgebracht
opbrengst ; 11 x platina , 4 gouden smurfen , 79 landen op no 1 .

avatar van Omsk
Elliot Smith: "Een plaat die iedere artiest ooit gemaakt wil hebben"
Morrissey: "Vooral op tekstueel gebied dan"
Noel Gallagher: "Mwa, wij zijn beter"
Frank Black: '"I'm une schlümpf Andalusia"
Thom Yorke: "This is so fucking special. I wish my band was special"
Marilyn Manson: "Ik heb persoonlijk weinig tegen shock rock, maar er bestaat ook nog zoiets als fatsoen."

Empyrium
Gene Simmons: "Money doesn't suck".

avatar van dix
dix
is hier al een 30th anniversery reissue van uit ?

avatar van nlkink
Met dit album marcheerde Vader Abraham het Derde Rijk binnen. Een muzikale Blitzkrieg waarbij er veel 'Konserthallen' zijn vernietigd. Das Deutsche Publikum war begeistert von Vater Abraham's Schlumpfenschlagers, aldus de Deutsche Zeitungen in1977. En wat nog prettiger was, het Nederlandse publiek had even rust! Want dat was wel nodig na al die filosofisch conceptuele albums van Pierre.

avatar van Von Helsing

avatar van bikkel2
De Neerlandse Low. Nog altijd een zeer gedurfde set van Abraham.
Er gaan verhalen dat de smurfen toen al getracht hebben de muur te vernietigen.
Is met een sisser afgelopen.
Maar een Berlijnse trip met de wuppies zat er niet meer in.

avatar van Von Helsing
Heerlijk om in deze donkere dagen, je terug te trekken en zittend met koptelefoon de tekst van Zauberflötenschlümpfe tot je te laten komen, beseffend hoe nietig wij eigenlijk zijn, een ongekende schoonheid. Een vergeten popparel.

avatar van EttaJamesBrown
Omsk schreef:
Elliot Smith: "Een plaat die iedere artiest ooit gemaakt wil hebben"
Morrissey: "Vooral op tekstueel gebied dan"
Noel Gallagher: "Mwa, wij zijn beter"
Frank Black: '"I'm une schlümpf Andalusia"
Thom Yorke: "This is so fucking special. I wish my band was special"

Volkswagen: ze hebben onze diesels gesmurfd!

avatar van jurado
Von Helsing schreef:
Kostelijk!

Lachende derde
Von Helsing schreef:

avatar van Poles Apart
Vader Abraham is al sinds jaar en dag een groot voorstander van meer blauw op straat, in welke hoedanigheid dan ook.

avatar van Venceremos
Wein Schlumpf, wein!