Myrath - Hope (2007)

6. Fade Away (4:43)
  7. All My Fears (5:12)
  8. My Inner War (8:33)
avatar van notsub
De eerste Arabische tonen zetten je op het verkeerde been, het gaat hier om een heuse Prog Metal band uit Tunesië. Het idee van "ik heb het eerder gehoord" komt wel regelmatig voorbij, maar kwalitatief is het in orde. Fans van Dream Theater, Fates Warning etc. zouden dit eens kunnen uitproberen.

notsub schreef:

Vanmiddag gekocht bij de MetalZone in Antwerpen en ben hem nu aan 't luisteren, maar ik vind juist dat die Arabische klanken in de intro je juist helemaal niet op 't verkeerde been zetten, want dat maakt 't juist een beetje progressief. 'k Ga natuurlijk pas beoordelen als ik hem helemaal geluisterd heb, maar tot nu vind ik hem super.

avatar van buso
Kokerstraat300 schreef:

Ze zetten je toch wel enigszins op het verkeerde been aangezien ze niet echt nog terugkeren in de rest van het album. Zeker als je het vergelijkt met wat de band op latere albums toont. Ik heb ze dit weekend in Vosselaar aan het werk gezien en daar waren de oosterse klanken alom aanwezig, wat hier toch veel minder het geval is. Hier klinken ze meer als een doorsnee progmetal band in het genre van (de oudere) Symphony X.
Maar dat gezegd zijnde, het is wel allemaal goed gedaan. Op hun poging tot een ballad (Fade Away) na dan. Leuk plaatje dat nog regelmatig gedraaid zal worden ten huize buso.
4* als openingsbod

avatar van james_cameron
Veelbelovend maar uiteindelijk nogal onevenwichtig debuut van deze metalband uit Tunesië. Er wordt flink leentjebuur gespeeld bij bands als Symphony X en Dream Theater. Muzikaal zit het allemaal prima in elkaar, met vooral lekker gitaarwerk, maar qua songmateriaal is men hier duidelijk nog zoekende. De nummers missen een kop en een staart en zijn niet bepaald aanstekelijk en/ of meeslepend. Ook qua zang zit de band hier duidelijk nog niet op niveau. Jammer, want vooral in de snellere passages weet Myrath hier al te overtuigen.