HAEVN - Wide Awake (2024)

Label: Nettwerk

1. Promise (4:19)
  2. One Day (4:55)
  3. Till the Morning (3:34)

met Lily Meola

4. Gave It All * (3:21)
  5. Great Mother (3:18)

met Neco Novellas

6. Ever Know (3:56)
  7. Ma Mere et Moi (1:47)
  8. Hold on to Your Love (3:12)
  9. New Years Resolution * (4:58)
  10. Beginners (3:36)
avatar van wimwellens
Als pre-order besteld en gisteren gesigneerde LP met een bedankje van de makers ontvangen . Naast de prachtige hoes ook een prachtig boekwerk erbij. Muziek is zoals altijd weer prima opgenomen en luistert heerlijk weg.
Zeer de moeite van het aanschaffen waard. Geweldig mannen!!

Prachtig album weer! One Day is echt een steen goed nummer. Nu al zin het concert in november.

avatar van brt
brt
Prachtig opgenomen allemaal, degelijke liedjes ook, maar tekstueel matig en muzikaal wel erg gezapig en veilig. Te zoet voor mij.

avatar van vinylbeleving
Aardig, maar ook heel anoniem allemaal. Niet voor niets was een van de bandleden eerder filmcomponist. Het klinkt alsof deze muziek zo onder leader van een thriller serie past. Niet slecht maar (net als bij een thrillerserie ) ook tamelijk inwisselbaar. Daarnaast rijst de vraag waarom is dit album zo kort is. Nog geen half uur aan muziek. Na zo'n lange afwezigheid mag je wel wat meer van de heren verwachten.
Kortom met de muziek is niets mis, maar ik ga dit denk ik ook niet zo snel meer opzetten.

avatar van Mellotrongalore
Mooie muziek, maar 28 minuten is meer een mini album. Het hoeft van mij echt geen 78 minuten te duren, maar de albums van tegenwoordig zijn wel erg kort soms. En de cd en lp moeten gewoon €20 en €28 kosten (resp. cd en lp).

avatar van Cherubini
Alleen “promise” springt eruit door de bijzondere orkestratie. Hoewel een deel mij aan Balthasar doet denken…

Beetje in dezelfde hoek als de IJslandse band Árstíðir, maar dan met iets minder bite. Niks mis met HAEVN. Fijne muziek welke je altijd wel op kan zetten en waar elke aanwezige in de ruimte zich niet aan zal storen.

avatar van hydex
Great mother en Promise zijn de mooiste nummers van het album. Voor de rest is Haevn helaas nog steeds meer van het zelfde. Prachtig dat wel, maar behoorlijk voorspelbaar en eentonig. Soms heb ik het gevoel alsof Haevn een side project is van de heren, al beweren ze zelf van niet. Het duurt lang voordat een nieuw album uitkomt en als die er dan is, dan is hij maar 28 minuten lang.

Begin dit jaar ze live gezien. Erg mooi. Maar ook daar had ik het gevoel dat er wel wat meer variatie in mag.

avatar van Gert P
Lekker lange speeltijd ook.

avatar van Boris1
Muzak voor in een veilige haven...

Op het fysieke album staan 2 extra tracks, wat de speelduur wat langer maakt. Deze komen later dit jaar in een deluxe editie ook op de streaming diensten.