Kid Creole & The Coconuts - Tropical Gangsters (1982)

Pop / Funk
Label: ZE

1. Annie, I'm Not Your Daddy (6:16)
  2. I'm a Wonderful Thing, Baby (5:14)
  3. Imitation (4:10)
  4. I'm Corrupt (4:10)
  5. Loving You Made a Fool Out of Me (4:49)
  6. Stool Pigeon (4:59)
  7. The Love We Have (5:12)
  8. No Fish Today (4:56)
  9. Christmas on Riverside Drive * (4:20)
  10. You Had No Intention * (4:37)
  11. Annie I'm Not Your Daddy [Remix] * (6:26)
  12. I'm a Wonderful Thing, Baby [Original 12" Mix] * (6:10)
  13. Stool Pigeon [12" Mix] * (6:20)
  14. Double on Back * (4:22)
EVANSHEWSON
Toen dit uitkwam werd de band als the next best thing aangekondigd, maar na deze plaat was het ook meteen afgelopen met het succes.

Ik ben ze toen, naar aanleiding van deze niet misse plaat gaan bekijken, ze traden live op in De Brielpoort in Deinze (België), niet ver van Gent is dat - ter informatie voor de Nederlanders.

Een prima concert, de meisjes waren om op te vreten, zo mooi, ze zongen gelukkig ook goed.
De show was erg creools, en zuiders en ja, toen was dit zeer ok.

Annie I'm Not Your Daddy, I'm A Wonderful Thing Baby (hetzelfde thema als in Eén Nacht alleen van Doe Maar) en vooral het erg funky Stool Pigeon waren toch de toppers op deze redelijk mooie plaat.

Maar in 2007 geheel vergeten natuurlijk.

3.5

***1/2

Popman
EVANSHEWSON schreef:

Deze LP heb ik ook nog staan, zeker 20 jaar niet meer gedraaid (waar blijft de tijd) maar als ik de nummers zie weet ik nog precies hoe het gaat. Stool Pigeon was voor mij het beste nummer van deze LP.

avatar van Tekh
Toenvallig moest ik gisteren na het lezen van een bericht over de band what fun aan deze plaat denken,althans aan de single "annie i'm not your daddy" mooie herinneringen aan dit nummer,alleen de plaat nooit in het geheel geluisterd.zal ik toch eens op moeten zoeken.

avatar van kaztor
EVANSHEWSON schreef:

Hij had nog een paar hits met Endicott, Hey Mambo (met die dweil van een Barry Manilow) en The Sex Of It.

De hitjes van deze plaat vind ik allen zeer aangenaam klinken, samen met Que Pasa, dat ook rond deze tijd verscheen.
Vrolijke zomerdeuntjes van het betere soort.

avatar van Thuurke
Ja, dit zijn de wijffies van U2, katzor. Ik heb deze wel eens op LP gehad.

avatar van musicfriek

Leuk, leuk dit. Geen hoogstaande muziek, maar wel ontzettend gezellig en daar gaat het soms ook om. Stool Pigeon is zeker wel hun beste single.

avatar van monique
Lekker plaatje,met als favoriet '' Annie,I'm not your daddy

avatar van Madjack71
Idd. best een lekker plaatje zo uit de jaren tachtig. Die zanger is natuurlijk over de top met zijn broek tot onder zijn oksels. Annie; Wonderful thing en Stool Pigeon zijn de aanstekelijkste liedjes van dit soepel klinkend album. Maar de andere nummers mogen er best wel zijn, al zijn ze wat minder pakkend. Let wel, ik vind dat m.n de bas in I'm Corrupt en Loving you made a fool out of me, zeer lekker klinkt en het juist wat extra stuwing geeft.
Leuk om eens een keer te luisteren en misschien nog wel wat vaker...en een 0,5* ster extra voor het 'vette' basspel.

EVANSHEWSON schreef:

De show was erg creools, en zuiders en ja, toen was dit zeer ok.

Met Allez Allez als voorprogramma. Broeierig concertje was dat.
Ah, jeugdherinneringen!

kistenkuif
Onweerstaanbaar feestalbum.

WPE
ik vind dit album toch wel leuk, al was de band geen "blijvertje"...vrolijk, zonnig!

avatar van EttaJamesBrown
Mijn allereerste elpee van mijn eigen geld gekocht! Het is toch jammer dat mijn pick-up al 15jaar kapot is en ik het nog niet op ceedee heb. Krijg er heimwee naar.

buizen
Een goed album van deze swingende liveband. Diverse hits kennen velen nog van de beginjaren. Funky, aanstekelijk, ondeugend en met fijn brasswerk. De formule van de band, met de drie zingende en dansende Coconuts, de forse formatie en het 'spel' on stage vind ik nog steeds prachtig. Het is echt een band die je live moet meemaken.
Ze zijn nog steeds actief. Dankzij de moderne media. Kid Creole Girlpower - YouTube

4 sterren voor het album.

buizen schreef:

4 sterren voor het album.

Ze waren vorig jaar nog in Haarlem en dat was zo'n beetje de beste live show van het jaar. Hij / zij kunnen het nog steeds.

E-Clect-Eddy schreef:

Tof!
Het is een swinging machine on stage, ze hebben er ook nog echt zin in en August zegt ook dat ze nog steeds op zoek zijn naar nog die ene grote hit. En dan willen ze stoppen na een wereldtoernooi.
Op die leeftijd nog, wat een instelling!
Begin juni treden ze in Nederland op: Retropop.

avatar van E-Clect-Eddy
Retropop, thanx buizen, dat wist ik nog niet, hoop dat ze ook nog ergens binnen spelen, dat heeft toch een andere sfeer

buizen
Die touragenda op hun site is echt geen doen. Zou niet weten waar/wanneer ze nog meer optreden.

buizen schreef:

Ik hou hun facebook in de gaten maar Retropop heb ik gemist of het is nog niet officieel.

Zie het net op Retropop website staan, da's mooi

avatar van frolunda
Vrolijke en zonnige plaat die destijds erg goed werd ontvangen.Volgens mij is dit ook veruit het sterkste album van Kid Creole & The Coconuts.Op een paar erg leuke singles na (Me no pop i) kon de band me verder niet zo bekoren.
Hetzelfde geldt eigenlijk voor Tropical gangsters,op de drie onweerstaanbare hits na doet me allemaal niet zoveel meer.
Blijft wel een leuke paat om zo nu en dan nog eens op te zetten.

avatar van T.O.
EVANSHEWSON schreef:

Dit hoor ik er toch echt niet in? Wel een lekker plaatje verder en dat geldt ook wel voor die andere singles. Misschien leuk om het gehele album eens te beluisteren.

Blijft wel een curieus concept deze band. Soort van zomerse gezelligheid, maar dan voor de New Yorkse avant garde?

avatar van Ricknl
Ook in 2025 nog lekker