As I Lay Dying - Through Storms Ahead (2024)

Label: Napalm

1. Permanence (1:11)
  2. A Broken Reflection (3:54)
  3. Burden (4:05)
  4. We Are the Dead (3:43)

met Alex Terrible en Tom Barber

5. Whitewashed Tomb (3:58)
  6. Through Storms Ahead (4:06)
  7. The Void Within (3:24)
  8. Strength to Survive (4:35)
  9. Gears That Never Stop (3:47)
  10. The Cave We Fear to Enter (5:07)
  11. Taken from Nothing (4:22)
avatar van james_cameron
Prima metalcore, subliem geproduceerd en voorzien van heerlijk woeste riffs. Precies de juiste combinatie van botte agressie en melodie. Eigenlijk zoals As I Lay Dying dat de luisteraar al heel lang voorschotelt. Direct na de release van het album is helaas de hele band behalve zanger Tim Lambesis opgestapt. Dat wordt lastig touren in z'n eentje. Aan de muziek ligt het in ieder geval niet.

avatar van Edwynn
Omdat ik wel eens samenwerk met mensen uit de evangelohoek, moet ik altijd luisteren naar de achtergrondverhalen over dit type bands. Dit is dan wel weer een bijzondere want As I Lay Dying wordt niet gepruimd omdat de Lambesis een assassijn (!) op zijn partner zou hebben afgestuurd.
"En maar zeiken over Burzum, Dissection, Gaahl en Faust," zei het duiveltje toen in mij. Maar goed.

Nog bijzonderder is dat het in deze kringen tegenwoordig alleen nog maar over van die uitgekauwde metalcore lijkt te kunnen gaan. Blijkbaar omdat Demon Hunter (is wel een leuke band) het zo goed doet. Het is een paar keer leuk, maar daarna heb ik het wel weer gezien.