The Old Dead Tree - Second Thoughts (2024)

Frankrijk
Label: Season of Mist

1. Unpredictable (3:33)
  2. Don't Waste Your Time (3:41)
  3. The Lightest Straw (4:32)
  4. Better Off Dead (1:54)
  5. Without a Second Thought (3:39)
  6. Luke (4:41)
  7. Story of My Life (3:42)
  8. Fresh Start (4:33)
  9. I Wish I Could (3:58)
  10. The Trap (3:15)
  11. Solastalgia (3:51)
  12. OK (3:53)
  13. The Worst Is Yet to Come (5:50)
avatar van pos
pos
Na 20 jaar weer een nieuw album van deze Franse band. 1e luisterbeurt bevalt me prima. Sterke nummers met veel melodie terwijl de clean vocals de overhand hebben. Leuk dat ze weer bezig zijn want hun debuut blijft ook ijzersterk. Samen met de nieuwe Opeth en The Foreshadowing weer een aantal prachtige albums zo.

avatar van james_cameron
Qua stijl zwalkt dit album alle kanten uit, van aanstekelijke love metal tot progressieve death metal, al ligt de nadruk duidelijk op het meer melodieuze werk. Variatie genoeg in ieder geval. De franse band klinkt energiek en bevlogen (na een afwezigheid van zeventien jaar!) en het songmateriaal is bovengemiddeld sterk. Het steenkolen engels van de zanger doet wel wat afbreuk aan de pret, vooral in de meer ingetogen passages, maar afgezien daarvan is dit dik in orde. Productioneel steekt het album ook goed in elkaar; vooral de drums klinken fenomenaal.

avatar van Alicia
Dit is een erg leuk, speels en gevarieerd metalalbum boordevol sterke songs. Deze ga ik vast en zeker nog vaak draaien. Fraaie hoes ook.

avatar van vigil
Dankzij het onvolprezen Progladderspelletje kwam ik er achter dat deze band weer eens nieuw album had uitgebracht. En wat een lekker album is het geworden zeg!