Kylie - Tension II (2024)

Australiƫ
Label: BMG

1. Lights Camera Action (2:42)
  2. Taboo (2:48)
  3. Someone for Me (2:34)
  4. Good as Gone (3:09)
  5. Kiss Bang Bang (2:27)
  6. Diamonds (2:42)
  7. Hello (2:44)
  8. Dance to the Music (2:31)
  9. Shoulda Left Ya (2:20)
  10. Edge of Saturday Night (3:26)

met The Blessed Madonna

11. My Oh My (3:01)

met Bebe Rexha en Tove Lo

12. Midnight Ride (3:31)

met Orville Peck en Diplo

13. Dance Alone (2:52)

met Sia

Het vervolg op Tension heet simpelweg Tension II.

Kylie was helemaal terug met Padam Padam. De gayscene omarmde het nummer als een 'national anthem' en zorgde ervoor dat mede hierdoor de schijnwerpers weer volop op Miss Minogue gericht waren.
Nu is Padam Padam ook een onweerstaanbare oorwurm natuurlijk.

Dus waarom niet snel doorgaan op dat succes?! Een aantal nummers waren al verschenen en op albums van andere artiesten terecht gekomen (Sia, Orville Peck), maar blijkbaar was er nog materiaal om dat aan te vullen, of misschien was het andersom.

Het maakt niet uit. We krijgen gewoon weer dertien lekkere popliedjes voorgeschoteld die uiterst geschikt blijken voor de dansvloer en daarbij hoort ook een nieuwe wereldtoernee. Van die dertien zijn er dus negen nieuw. Vrij korte, puntige nummers wederom die er in hoog tempo doorheen gejaagd worden, dus het zou me niet verbazen als team Minogue straks hetzelfde geintje flikt door het album nogmaals uit te brengen met langere versies zoals ook bij Tension gebeurde. En eerlijk is eerlijk: die langere versies waren op Extension ook gewoon leuker, zoals bijvoorbeeld Lights Camera Action (The Extended MHP Mix) ook leuker is dan de 2,42 minuten durende versie op dit album, wat gewoon te kort is.

Kylie is een wereldster die altijd een beetje in de schaduw van Madonna blijft hangen (de dames hebben onlangs voor het eerst samen op het podium gestaan tijdens de tour van Madonna), maar ze is wel de meest spontane van de twee wat mij betreft. Tension II staat vol pretentieloze, luchtige bubbelpop.... Ach... een lekkere maaltijd wordt op feestjes soms ook voorafgegaan door bubbels.....

En dat concert in Ziggo Dome? Ik ben erbij met of zonder bubbels!

Tension 2 is het album dat Katy Perry wilde maken met 143 (2024)

Taboo en Someone For Me zijn nu mijn favorieten. Die laatste is een soort mix van Kylie, Dua Lipa en Jessie Ware. En ergens voelt het ook heel 00’s.

Tension 1 was voor mij toch wat euforischer, terwijl deel 2 wat donkerder is.