The Foreshadowing - New Wave Order (2024)

Italiƫ
Label: Lifeforce

1. Vox Populi (6:14)
  2. Judas Had a Friend (4:13)
  3. Last December (6:03)
  4. Lobbies (4:32)
  5. Our Nightmares Call (6:48)
  6. Heraclitus (4:28)
  7. Bound for Ruin (4:49)
  8. Eyes of a Dawn (4:37)
  9. Vox Dei (8:45)
avatar van Alicia
Na Seven Heads Ten Horns (2016) en Forsaken Songs (EP, 2023), hebben we hier dan eindelijk de nieuwe, volwaardige langspeler van de band uit Italië. En dat is wel zo prettig. Want The Foreshadowing is weer een van die heerlijk melancholieke doomorkesten met een hele fijne zanger.

avatar van Alicia
En na Lobbies is Judas Had a Friend weer een mooie tweede single.

avatar van Alicia
Voor wie spectaculair vuurwerk verwacht, kan beter vaart maken en aan deze deur voorbijgaan.The Foreshadowing is kwaadaardig noch opwindend. Ze is immers een loodzwaar, melancholiek doomorkest zonder al te veel reuring en tot aan de nok toe gevuld met mooie gothic vocalen.

Plechtig en statig traag sleept het album zich voort. Als een vermoeide kluizenaar, gehuld in mottige lompen die zich een weg baant door verlaten natte velden. De muziek is als kille mist die de hele dag blijft hangen en je doet verlangen naar een plek waar je, verwelkomd door een knapperend haardvuur en de geur van zelfgemaakte erwtensoep, weer even kunt bijkomen.

Het is metalmuziek voor zwaarmoedigen zonder hoop. Of gloort er toch iets aan de horizon? Even afwachten dan maar. Want New Wave Order geeft haar duistere geheimen slechts alleen prijs aan het einde van een donkere dag.

Niet eerder.

avatar van Ayreonfreak
Ik vind hem helemaal niet zo zwaarmoedig. De vorige Ep voelde veel zwaarder aan. Het is iets meer mainstream geworden in mijn optiek.

Mainstream voor mummies.

Nou ja, vrolijk word ik er niet van. Wel blij dat de band nog bestaat. Ik vind dit album mooi en het klinkt zeer plechtig, maar toch minder pakkend dan enkele van de voorgangers.

avatar van james_cameron
Iets minder pakkend qua songmateriaal dan de voorgaande albums; wellicht ligt dat aan de wat minder melancholische en duistere sfeer. Dat wil niet zeggen dat we de band hier kunnen betrappen op luchtige en positieve muziek; het blijft allemaal lekker somber en depri. Gaandeweg valt er wederom veel te genieten; luister maar eens naar het fijne uptempo Heraclitus. Bij de meeste tracks duurt het gewoonweg wat langer voor de geheimen zich prijsgeven, maar uiteindelijk ontpopt dit zich toch weer tot een fraai en meeslepend album van deze eersteklas italiaanse band.

avatar van jorro
Dit album is een meesterwerk! Het is donker, krachtig en vol emotie. Het is perfect voor fans van gothic metal en doommetal, maar ook voor wie 'gewoon' van sterke, sfeervolle muziek houdt.

De muziek is zwaar en intens, maar ook heel melodieus. De gitaarriffs zijn krachtig, de drums zijn stevig en de keyboards zorgen voor een mysterieuze sfeer. De stem van zanger Marco Benevento is diep en vol gevoel.

Vanaf het openingsnummer Vox Populi word je direct ondergedompeld in een sfeer van diepe emoties en donkere klanken. De combinatie van zware gitaarpartijen, sfeervolle keyboards en de expressieve zang creëert een intense luisterervaring.

De nummers op New Wave Order zijn goed opgebouwd en nemen je mee op een reis door donkere, maar mooie klanken. Het album voelt als een film: spannend, dramatisch en vol verrassingen. Elk nummer heeft iets speciaals, waardoor het album van begin tot eind boeit.

Een van de hoogtepunten is het nummer Judas Had A Friend. Dit liedje valt op door zijn pakkende melodieën en meeslepende ritmes. Ook Lobbies is prachtig met een perfecte balans tussen melancholie en dynamiek. Maar mijn favoriete track Our Nightmares Call.

De productie van het album is top. Alles klinkt helder en krachtig, maar ook warm en diep. Kortom, New Wave Order is een album dat je niet mag missen. The Foreshadowing heeft met dit album iets speciaals gemaakt. Het is donker, krachtig en vol emotie. Perfect voor wie van intense, sfeervolle muziek houdt. Een echte aanrader!

1. Vox Populi - 4
2. Judas Had a Friend – 4,5