Fixation - Speak in Tongues (2024)

Noorwegen
Metal / Rock
Label: Indie

1. {Grow a Flower} (1:15)
  2. Random Acts of Violence (4:06)
  3. (Pick the Petals) (0:49)
  4. Blue Skies (4:23)
  5. {Tear It’s Thorns Off} (1:01)
  6. Tyrannical Miracle (3:23)
  7. {Blood Still on the Grass} (1:57)
  8. Fever Dreaming (6:29)
avatar van ProGNerD
Ik zit momenteel meer in de rauwere (post)black en death metal hoek, maar tussendoor nieuwe prog(metal) van hoge kwaliteit ontdekken moet altijd tijd voor blijven, natuurlijk

En deze schaar ik daar wel onder: prog metal(core) uit Noorwegen met een moderne (lijkt bijna een beetje Amerikaanse) sound. Doet me denken aan bands als bijv. Tesseract en Teramaze. Die 1e ook vanwege de mooie zang die lijkt op Daniel Tompkins.

Het interessante conceptverhaal en de opzet met de korte interludes tussen de nummers maken het extra bijzonder => Aanrader voor de liefhebber van moderne prog metal

avatar van james_cameron
Superieure moderne metal uit Noorwegen, met een geluid dat doet denken aan (oude) Thirty Seconds To Mars en Starset. Maar dan wel met heerlijk stevige riffs en sporadisch ruige zang. Het materiaal op deze EP steekt verslavend in elkaar en de songs blijven al snel in je hoofd hangen. Vooral de afwisselende zangpartijen zijn geweldig. De eersteklas productie maakt het helemaal af. Ik ben direct fan en ga snel op zoek naar het eerdere werk.