Tröckener Kecks - Met Hart en Ziel (1990)

Label: Ariola

1. Met Hart en Ziel (3:46)
  2. Zestien, Toen en Nu (4:44)
  3. Vergeet Mij Niet (4:10)
  4. Niemand Danst Alleen (4:25)
  5. Danig in de War (4:40)
  6. In Tranen (4:45)
  7. 'N Nieuw Begin (4:16)
  8. Meer! Meer! Meer! (4:37)
  9. Voor Geen Geld Te Koop (3:46)
  10. Hier Komt de Nacht (3:48)
  11. Redding (4:05)
Vooral de bijna zeurderige zang van Rick de Leeuw maken het geluid van de Kecks gelijk herkenbaar.
Rick de Leeuw zingt hier dan ook met hart en ziel, hoewel z'n stem op een gegeven moment begint te vervelen. De nummers 'Met hart en ziel', en 'Een nieuw begin', vind ik de hoogtepunten van deze cd, de rest mag er ook wezen.

avatar van lebowski
Vergeet mij niet zou eigenlijk een klassieker moeten zijn

Vergeet mij niet
Het is nauwelijks voor te stellen
Zoals hij hier zit oud en stil
Dat ook hij ooit heeft gevoetbald
Veelbelovend stopper-spil
Dat het meisje toen ze hem zag
Dacht dat is een lekker ding
Dat ze hier hebben gelopen
Tot de maan weer onderging

Het is nauwelijks voor te stellen
Zoals je hier nu ligt
Dat je ooit moeilijk zal lopen
Rimpels krijgt in je gezicht
Misschien dat wij elkaar
Niet meer herkennen over zoveel jaar
En dat ik iets moet verzinnen
Hoe herkennen wij elkaar

Want als we oud zijn en versleten
Wil ik dat je me herkent
Dat je denkt aan wat geweest is
Wie je was is wat je bent
Oude liefde, lang versleten
Terug in oude staat
Dat we dan nog een keer lopen
Tot de maan weer ondergaat

avatar van Edski
lebowski schreef:
Vergeet mij niet zou eigenlijk een klassieker moeten zijn

Ook heel mooi in de 2meter- uitvoering!

Prima opvolger van De Jacht (hoewel ik die iets beter vind). De intro van 'Zestien, toen en nu' fluit ik nog regelmatig als ik zin heb om te fluiten.

avatar van Twinpeaks
Sterke plaat,met de ultieme kerstsong(Redding).De Kecks scoorden met deze plaat zowaar een hit(Met Hart en Ziel bereikte de 39 ste plaats in de toenmalige top 40).Het prachtige In Tranen is het troostlied hier en Zestien,toen en nu en Niemand Danst Alleen zijn rockers die hedentenage nog overeind blijven.Eeen speciale vermelding voor Vergeet Mij Niet,wat van melancholie aan elkaar plakt,maar een voorland voor ons allemaal is.

Vóór dit album moest ik niets van Nederlandstalige pop weten, maar door dit album ging ik toch overstag. "Met hard en ziel".

avatar van Madjack71
Mijn 1ste en laatste kennismaking met de Kecks. De stem van Rick Trock ik uiteindelijk niet. Meezingen bleek lastig, omdat ik daarna dan de neiging kreeg om nasaal te gaan praten.
Maar goed, er staan hier wel een aantal mooie nummers op en tekstueel is het ook niet alledaags. Destijds ook nog live gezien op het bevrijdingsfestival in Amsterdam...lange man die Rick.

Wat ik begrijp heeft dit album een wat groter geluid en meer gericht op de mainstream dan hun eerdere albums.
Misschien een idee, om als eerbetoon aan de Kecks een album te maken met nummers van hen door andere artiesten.

avatar van Roadbuilder
Voortreffelijk album met hele mooie nummers met zeer sterke teksten. Eigenlijk een klassieker in de Nederlandstalige popmuziek. Het nummer "Vergeet mij niet", "Voor geen geld te koop" en "Redding" zijn enkele van de hoogtepunten van dit album.

WPE
Toegegeven: het zijn allemaal bijzonder sterke nummers op dit album, en de teksten zijn ook erg goed. Alleen die stem, verschrikkelijk, wat een ellende. Zeurderig is nog maar een bescheiden omschrijving...
Als er nu nog een mooie stem had geklonken dan was ik voor 4-4,5 gegaan.

avatar van feestje
Dertig jaar terug in de tijd; vandaag dit album weer gedraaid. Nederpop puur sang. Zeker in deze mogelijke tijd “troost muziek”.

Meer meer meer! Ik wil meer

avatar van Dibbel
Eigenlijk zijn ze zeker wel net zo goed als The Scene.
Zelfde stijl toch ook zo'n beetje.
Je moet natuurlijk wel tegen die stem van Rick De Leeuw kunnen.
Het titelnummer haalde zelfs wel de 34e plaats in de Top 40 in december 1990.
Zestien Toen En Nu, Vergeet Mij Niet en In Tranen zijn ook prachtig. Slechte nummers heb ik niet kunnen bespeuren dus ook deze gaat weer een paar keer meer draaien.
En dan te bedenken dat dit niet eens hun beste plaat is.

avatar van fabrice
Op 29 sept 2023 wordt deze in paars vinyl uitgebracht.

180 gr.
500 stuks