A$AP Ferg - Darold (2024)

1 stem

Label: RCA

1. Light Work (2:32)

met Alumni Ensemble of Harlem, Bloody Osiris, DD Osama en Soul II Soul

2. Thought I Was Dead (2:28)
  3. Alive :( (4:05)

11. Chosen (4:04)

met Mary J. Blige en Shay Rock

12. DAROLD (2:51)
avatar van Yestsida
Niet het niveau van Trap Lord.

Zijn debuutalbum Trap Lord en losse nummers dat A$AP Ferg in zijn beginperiode uitbracht zet ik nog regelmatig op en ik blijf er ontzettend hard van genieten. A$AP Rocky is natuurlijk de veel populairdere naam als we het over A$AP Mob hebben maar Trap Lord is volgens mij wel mijn favoriete project uit die crew. In 2016 kwam zijn tweede studioalbum uit, dit bevatte weer een aantal heerlijke bangers maar achteraf bekeken staan er ook een aantal slappe liedjes op. Vervolgens heeft FERG nog wel een aantal projectjes uitgebracht maar mijn aandacht wist het allemaal niet meer te trekken. 4 jaar na zijn laatste project (Floor Seats 2) is hij terug met zijn derde studioalbum, DAROLD.

Light Work is een interessante opener wat Gospel, Drill en Trap mengt. Thought I Was Dead en Allure zijn aangename bangers, zo twee waar de gastheer wel bekend om staat. Demons is een shot vol energie met Denzel Curry en Messy is van het catchy-type waar hij ook absoluut kaas van gegeten heeft. Vanaf French Tips laat hij het geweld achter zich en krijgt DAROLD een veel rustigere sound, met de hekkensluiter(/titeltrack) als enige uitzondering. Vanaf dan staat op elk nummer een R&B-artiest hem bij, met twee keer Mary J. Blige ook niet altijd de minste trouwens.

Nergens stoort deze LP me, zelfs de rustige tweede helft niet. Maar echt bijster interessant is het ook nergens en het haalt ook nooit het niveau van bijvoorbeeld Trap Lord. A$AP Ferg is een fijne en relatief unieke rapper, al is het niet de beste in zijn vak. Dat feit wordt ook een paar keer duidelijk op DAROLD. Deze man heeft het van zijn catchyness en eigenzinnige stijl nodig, niet van effectieve MC-skills en teksten.

Jammer genoeg is DAROLD een verderzetting van mijn gevoel bij A$AP Ferg, na zijn debuutalbum kan zijn werk me niet meer op dezelfde manier boeien. Luistert prima weg, maar daar is ook alles mee gezegd.