Teho Teardo & Blixa Bargeld - Christian & Mauro (2024)

Italië / Duitsland
Pop / Avant-Garde
Label: Specula

1. Starkregen (3:47)
  2. Dear Carlo (5:21)
  3. I Shall Sleep Again (3:31)
  4. Bisogna Morire (4:20)
  5. È Pericoloso Sporgersi (2:42)
  6. Close Up (3:58)
  7. Durch Mich (3:38)
  8. Menschenentsafter (4:00)
  9. Libelle & Gigant (4:32)
  10. Rimangono (2:45)
avatar van henkiev
Fijne plaat alweer!

avatar van jorro
Dit album brengt een interessante mix van geluiden. Het is het derde gezamenlijke album van Teho Teardo en Blixa Bargeld en komt bijna acht jaar na hun vorige samenwerking, *Nerissimo*. De titel verwijst naar de voornamen van de artiesten, wat laat zien dat dit een persoonlijker project is. Teardo en Bargeld gebruiken een combinatie van elektronische muziek en akoestische elementen, wat een mooi geluid tot gevolg geeft. Het is muziek om intens naar te luisteren en om over na te denken.

Het album bevat tien nummers, waaronder *Bisogna Morire*. Dit is een herinterpretatie van een passacaglia, een dans uit de 17e eeuw, die op een hedendaagse manier is vernieuwd. De nummers op het album zijn heel verschillend. Sommige zijn rustig en dromerig, terwijl andere wat intenser en donkerder zijn. Je voelt dat Teardo en Bargeld veel aandacht hebben besteed aan de details. Elk nummer heeft zijn eigen sfeer, maar toch past alles goed bij elkaar. Het album voelt als een geheel.

Een sterk punt van *Christian & Mauro* is de instrumentatie. Teardo en Bargeld gebruiken veel verschillende instrumenten, zoals synthesizers, gitaren en strijkers. Dit maakt de muziek rijk. Soms hoor je subtiele geluiden op de achtergrond. Het is duidelijk dat beide artiesten veel ervaring hebben en weten hoe ze een gewenste sfeer kunnen creëren.

De productie van het album is ook goed gedaan. Het is geproduceerd door Teho Teardo, Blixa Bargeld en Boris Wilsdorf, en is opgenomen in Rome en Berlijn. Alles klinkt helder en goed in balans. Geen enkel instrument overheerst, en elk geluid heeft zijn plek. Dit maakt het album prettig om naar te luisteren, vooral met een goede koptelefoon of speakers.

Toch is het album misschien niet voor iedereen. Als je houdt van snelle, opzwepende muziek, dan is dit waarschijnlijk niet jouw ding. *Christian & Mauro* is meer geschikt voor mensen die van rustige, atmosferische muziek houden. Het is muziek waar je even de tijd voor moet nemen.

Al met al is *Christian & Mauro* een sterk album dat laat zien hoe goed Teho Teardo en Blixa Bargeld zijn in het maken van sfeervolle muziek. Het is niet spectaculair of opvallend, maar wel heel mooi en doordacht. Als je van experimentele en emotionele muziek houdt, is dit album zeker een aanrader. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een combinatie van experimentele muziek en persoonlijke expressie, biedt dit album een fijne luisterervaring.

Waardering 4*.
8. Menschenentsafter- 3,5
9. Libelle & Gigant - 4
10. Rimangono - 4

avatar van Samimo
Heel mooi en bijzonder. Ik hou van de zware cello klanken....
Draai m heel veel de afgelopen weken...heb 'm nog niet zolang...