17 Pygmies - Jedda by the Sea (1984)

Label: Resistance

1. Words Never Said (2:25)
  2. Waiting to Arrive (3:24)
  3. Still Waters (2:44)
  4. Moment in Ceylon (3:09)
  5. Jerusalem (3:24)
  6. By the Sea (2:54)
  7. Last Grave at Dimbaza (1:53)
  8. Lazarus (2:39)
  9. The Living (3:00)
  10. Hollow Lands (3:47)
  11. Tropical Grasslands (2:18)
  12. Nocturne (2:26)
avatar van reptile71
Zo'n anderhalve week geleden reageerde ik op een post van 17 Pygmies op facebook. Ik raakte in gesprek en het bleek Philip Drucker (aka Jackson Del Rey) te zijn. Hij is een van de oprichters van 17 Pygmies en zat voorheen in Savage Republic. We hadden het o.a. over new wave muziek en ik liet hem weten dat de LP Jedda by the Sea nog op mijn verlanglijstje stond. Vervolgens zegt hij dat hij denkt dat hij er nog wel eentje heeft liggen. En dat had hij. Die kreeg ik van hem, zei hij. Maar alleen verzending vanuit de VS is al zo duur, zei ik. Maar dit was een kadootje, zei hij, een originele op Resistance Records.

Vandaag ontving ik dus deze LP via de post. En hoeveel leuker is het om zo'n plaat te ontvangen als je hem kado hebt gekregen van een bandlid van het eerste uur. Echt heel leuk en ik vind het een fijn plaatje ook. Uiteraard maakt dit verhaal het een extra bijzondere aanwinst in mijn collectie.